Ivana Trefilíková 2. ročník MBB 200 8. www.liposukce.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZVÝŠENA HLADINA CHOLESTEROLU
Advertisements

Trávicí žlázy játra slinivka.
Výživa člověka.
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
OBEZITA.
Obecná charakteristika krve jako tekuté tkáně. Funkce krve.
Digitální učební materiál
METABOLISMUS LIPIDŮ II Anabolismus
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
SPOLEČNĚ PROTI LEUKÉMII
BUŇKY A TKÁNĚ V LIDSKÉM TĚLE
VY_32_INOVACE_VkZ Základní složky potravy
Tělní tekutiny Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o složení a funkci tělních.
Oběhová soustava člověka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
IMUNITNÍ SYSTÉM IMUNITA = schopnost organismu chránit se před patogeny (bakterie,viry,houby,prvoci  onemocnění) Nespecifická : Fagocytóza granulocytů,monocytů.
TĚLESNÁ TEPLOTA.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Stavba a funkční třídění pojivové tkáně
Výživa a potraviny Voda a nápoje Obrázek:
Adéla Volková Eva Dorazilová Tereza Manová
Projevy života Život je jeden z nejsložitějších přírodních dějů, které probíhají v organismech. Hlavní projevy života: PŘÍJEM POTRAVY VYLUČOVÁNÍ DÝCHÁNÍ.
Výživa a potraviny Metabolismus člověka Obrázek:
DETOXIKACE – očista organismu
Výživa a potraviny Poruchy výživy Obrázek:
Název Tělní tekutiny, opakovací test Předmět, ročník
Zpracovala: Lenka Páleníková
Mízní (lymfatická) soustava
Středn í zdravotnick á š kola, N á rodn í svobody P í sek, př í spěvkov á organizace Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č.
Tělní tekutiny.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
POJIVA Nejrozšířenější typ tkáně
Biologie člověka.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
kosterní soustava svalová soustava kožní soustava
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Tělní tekutiny a krev Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
Mízní soustava Lymfatická.
Stavba kosti.
Zdravotní problém lidstva
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
KŮŽE, PÉČE O KŮŽI VY_32_INOVACE_11_23. Kůže a její funkce v těle: = pokryv těla, největší lidský orgán (2 m 2 ), její tloušťka se pohybuje od 0,1 mm až.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Dümlerová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_PŘ8_BO.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
VY_52_INOVACE_12_01_ oběhová soustava
Lidské tělo - kostra.
VY_32_INOVACE_13_Oběhová soustava
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
VSTŘEBÁVÁNÍ ŽIVIN A OSTATNÍCH SLOŽEK POTRAVY
Oběhová soustava Krev.
Název: VY_52_INOVACE_PRV_01 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Imunita,poruchy metabolizmu
zpracovaný v rámci projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Opěrná soustava Autor: Mgr.Diana Mücksteinová
Červené krvinky - erytrocyty
Transkript prezentace:

Ivana Trefilíková 2. ročník MBB 200 8

 významná  potřeba určité hladiny tuku  rozložení : - geneticky - pohlaví - věk

 obsahuje: - adipocyty - pojivová tkáň - cévy

 Bílá  zásobárna energie a živin  izolační vrstva  sekreční funkce  Hnědá  tvorba tepla u novorozenců

 1987 – objev adipsinu  poč. 90. let – leptin  proteiny vylučované adipocyty = cytokiny => aktivní složka organismu

 počet u dospělého člověka konstantní  dáno geneticky  v různých částech těla různé

 samostatná jednotka  ukládání tuku  komunikace s ostatními systémy

 kostní dřeň – interakce adipocytů a jiných buněk  diferenciace a zrání myelocytů a erytrocytů  tvorba kostní hmoty, ztráty  okolí lymfatických uzlin  imunitní odpověď  interakce adipocytů s lymfocyty – HIV – změna rozložení tukové tkáně

 nadměrné množství tuku  BMI nad 30  příčina: převaha příjmu energie nad výdejem  příznaky: zadýchávání, pocení, bolesti kloubů a páteře  dopad na: - srdce - cévní systém -metabolismus

 neexistuje medicínský způsob léčby  výdej energie větší než příjem  antiobezitika  bandáž žaludku

 odsávání tuku  předpoklady: normální hmotnost, ohraničené partie tuku, pevná a elastická kůže, dobrý zdravotní stav, pochopení rizik  techniky: suchá, vlhká  tumescentní, ultrazvuková

 nákres v oblastech odsávání  dezinfekce  infiltrace roztokem  naříznutí skalpelem  odsátí tuku  sešití  kompresivní návlek

 Ovlivňuje obezita délku života? obezita.navajo.cz

 regulátor příjmu potravy  tuk => ↑ leptin => ↓ centrum hladu  u člověka funguje jinak

  obezita.navajo.cz  MF Dnes : str. C8, Hladovění život neprodlouží   _c=771  jednotka.htm      