DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Provozovatel: Rodinné centrum PASTELKA o.s.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Dotační možnosti pro obce a města
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Dotační možnosti pro NNO, obce a města Ústí nad Labem, 28. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

DĚTSKÁ SKUPINA Ministerstvo průmyslu a obchodu Ing. Ivana Križanová Manažerka projektu Inovace při slaďování pracovního a rodinného života Reg.č. CZ.1.04/5.1.00/81.00005 Tento projekt je financován z ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR.

Příprava projektu Hledání cesty Dotazníkové šetření mezi rodiči Nalezení řešení = projekt OP LZZ, výzva č. 81 Inspirace dětskou skupinou MPSV Dotazníkové šetření – kolega Nestával – Gender Focal Point za MPO

Projekt MPO I Projekt „Inovace při slaďování pracovního a rodinného života“, reg. č. CZ.1.04/5.1.00/81.00005 Oficiální zahájení projektu 1. 9. 2013, ukončení k 30. 11. 2015 Rozpočet = 9 775 590,- Kč - 95% (9 286 811,- Kč) z ESF a jen 5% (488 779,- Kč) ze státního rozpočtu Mezinárodní spolupráce Ukončení bylo plánováno k 30. 6. 2015, nicméně po dohodě s MPSV, řídícím orgánem OP LZZ, bylo dohodnuto prodloužení projektu o 5 měsíců a ukončení je tedy plánováno na 30. 11. 2015

Projekt MPO II Cílová skupina = primární cílovou skupinou jsou zaměstnanci a zaměstnankyně Ministerstva průmyslu a obchodu, sekundární cílovou skupinou jsou zaměstnavatelé veřejné správy (ministerstva a územní samosprávných celků) Cíl projektu = v rámci mezinárodní spolupráce vyvinout nebo do ČR přenést inovativní nástroje k řešení problémů cílových skupin OP LZZ na trhu práce, tyto nástroje otestovat, zhodnotit jejich uplatnitelnost v prostředí ministerstva, zavést je do praxe Výstupy projektu = opatření na podporu sladění rodinného a pracovního života (včetně dětské skupiny), metodika pro oblast státní správy (národní i evropskou legislativu, vztahující se k této oblasti, dobrou praxi zahraničních partnerů a spolupracujících organizací s uvedením konkrétních příkladů, konkrétní opatření realizovaná na Ministerstvu průmyslu a obchodu spolu s výsledky pilotního ověření), 2 mezinárodní semináře a 1 závěrečná konference

Mezinárodní spolupráce I obec Lenartov (Slovensko) – ocenění Ministerstvem práce, sociálních věcí a rodiny Slovenské republiky v roce 2012 jako „Zaměstnavatel vstřícný k rodině, rovnosti a rovné příležitosti“ a to v oblasti podílu žen na řízení organizace a v oblasti podpory slaďování rodinného a pracovního života. Obec Lenartov Přizpůsobení pracovní doby - rodiče/zaměstnanci mají možnost doprovodit ráno děti do školních zařízení (pracovní doba od 7:00, 7:30, nebo 8:00), možností zastupitelnosti zaměstnanců (v případě dlouhodobé nemoci, dovolených, zkoušek...). Stejné šance zaměstnancům i zaměstnankyním uplatnit se v kariérovém postupu, mezi zaměstnanci převažují ženy ve vedoucích pozicích.

Mezinárodní spolupráce II Univerzita Flensburg (DE) – služby péče o děti pro zaměstnance i studenty (dětský koutek, zařízení péče o děti Tagesstätte), projekt KarriereFamiliePLUS, předškolní program technických dovedností „Versuch macht klug"

Zřízení dětské skupiny na MPO Zřízena Opatřením ministra č. 22/2013 Podmínky dle norem připravovaného Zákona o dětské skupině, pilotní projekt předškolního zařízení péče o děti Kapacita max. 12 dětí současně (2 – 6 let), v rámci prodloužení projektu je plánováno rozšíření počtu dětí na 18. Kritéria pro výběr dětí (doporučení od nadřízeného, matka/otec samoživitel/ka, délka pracovního poměru na MPO, nepřijetí do státní MŠ apod.) + povinnost potvrzení lékaře o zdravotním stavu dítěte

Příprava prostor pro dětskou skupinu Od 5. 3. 2014 do 31. 3. 2014 bylo otevřeno výběrové řízení „Stavební úpravy zařízení péče o děti předškolního věku na MPO“, v rámci kterého byl vybrán dodavatel Silba s.r.o. Rekonstrukce byla zahájena dne 12. května 2014 a společně s vybavením pro dětskou skupinu byla hrazena z projektu OP LZZ „Slaďování pracovního a rodinného života“. Rekonstrukce prostor byla dokončena dne 26. června 2014.

Výběr pečujících osob Probíhal ve 3 kolech a součástí byla také praktická zkouška, která proběhla v dvoukolovém řízení v předškolních zařízeních pro děti od 2 let 2 pečující osoby s příslušnou odbornou kvalifikací a jedna pečující osoba jako výpomoc Plán péče a výchovy dle rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání přizpůsobený dětem od 2 let VŠ vzdělaný personál (pedagogika, sociální práce)

Vzdělávací program Vzdělávací program vychází z Rámcového vzdělávacího plánu pro mateřské školy Uzpůsoben věku dětí Zaměření na technické vzdělávání – rozvoj jemné motoriky, prostorové představivosti apod. u mladších dětí, pokusy u starších Individuální přístup k dětem a jejich potřebám (rozvoj řeči, nácvik soběstačnosti a sebeobsluhy, u starších předškolní příprava)

Zahájení provozu dětské skupiny Dne 1. července 2014 byl zahájen prázdninový provoz dětské skupiny a oficiální otevření dětské skupiny proběhlo za účasti ministra průmyslu a obchodu dne 16. září 2014. Aktuálně je dětská skupina plně obsazena, navštěvuje ji 12 dětí. http://detska-skupina-mpo.webnode.cz

Udržitelnost zařízení Provoz dětské skupiny bude pokračovat po skončení projektu za tržních podmínek s možným příspěvkem ministerstva v rámci zákonných možností Dětská skupina i po přijetí Zákona o dětských skupinách Nový projekt v rámci Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020) Primárně pro zaměstnance MPO a podřízených organizací, při nenaplnění kapacity v budoucnu případné přijetí i dalších dětí mimo MPO.

Děkuji za pozornost Ing. Ivana Križanová tel Děkuji za pozornost Ing. Ivana Križanová tel.: 224 852 471 e-mail: krizanova.ivana@mpo.cz