2 Ing. Martina Tinzlová Novinky modulu Fakturace verze 15.00.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

DUNA - závěrky Ing. Iva Tomanová Prosinec 2008
ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
ing. Květoslava Plechatá
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Účtování o závazcích a pohledávkách
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Účtování kurzového rozdílu při úhradě faktur Prezentace - powerpoint ing. Květoslava Plechatá.
ing. Květoslava Plechatá
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Cizí měna ve WinFASu Konverze měn, kontrolní sestavy, ocenění na konci roku Mgr. Jana Švomová Skalský Dvůr
ing. Květoslava Plechatá
Daň z přidané hodnoty.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Charakteristika programu UCTO - obsluha Prezentace - powerpoint ing. Květoslava Plechatá.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
OPRAVY A KONTROLA ÚČETNÍCH ZÁPISŮ
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Operativní a analytická evidence zásob
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Nákup zboží z EU Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_294.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Úhrada zahraniční faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava.
Změny v aplikacích účetnictví Ondřej Suk Skalský Dvůr
04_Materiál - pokračování
premieR Daň silniční a platební styk
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Systém účtování Ing. Petr Valouch, Ph.D.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Prvotní doklady a jejich zaúčtování
2 Princip zaúčtování dokladů v aplikaci EKOS Ing. Iveta Klimečková.
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Zálohy od A do Z Přednáší: Ondřej Suk Skalský dvůr
ROČNÍ ÚČETNÍ UZÁVĚRKA ZAHRANIČNÍ MĚNA CONTROLLING
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, příkaz k úhradě, úhrada faktury Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: Evidence došlých faktur, zaúčtování úhrady došlé faktury Prezentace - powerpoint ing. Květoslava Plechatá.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
2 Ing. Dominik Laudát Novinky v majetkových modulech.
Zásoby Účtování výrobků
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO2000 – program vedení daňové evidence MZDOVÁ EVIDENCE Evidence závazků z mezd – kniha závazků.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_298.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_299.
Postup práce s doklady v modulu MTZ
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Účetnictví ÚSC do roku 2009 NENÍ SOUČÁSTÍ ZKOUŠKY !!! Účetnictví a rozbory ve veřejné správě.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.12 RočníkDruhý.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_253_TÉMA_ Zálohové platby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Inventarizace majetku a závazků
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Platby ve fiktivní firmě
Ing. Miroslav Šantrůček
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
ÚČTOVÁNÍ VÝROBKŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Daňová evidence – podpora v modulech IS GINIS® Express
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Transkript prezentace:

2 Ing. Martina Tinzlová Novinky modulu Fakturace verze 15.00

3 Částka včetně DPH Nová položka Částka celkem s DPH v řádcích faktur vydaných i přijatých ‧ slouží k snazšímu vystavování či evidování faktur ‧ nepřenáší se do modulů Účetnictví ‧ nevstupuje do sestav ‧ nepočítá se do stavu faktury na F7

4 Součtování řádků FV při tisku Nová položka Součtovat řádky v souboru Varianty spuštění sestav pro sestavu S10 – Tisk faktur ‧NE ‧NE - nebudou se faktury při tisku součtovat ‧ANO ‧ANO - budou se řádky faktury vydané při tisku součtovat a to podle názvu, ceny za jednotku a sazby DPH

5 Číslo bankovního spojení partnera pro vydaný dobropis Nová položka Číslo bankovního spojení partnera v záhlaví faktur vydaných dobropis vydanýPovinná pro typ dokladu 2 – dobropis vydaný a formu úhrady 1 – převodní příkaz Využívá se při generování požadavků na platby

6 Zálohové a vyúčtovací faktury Nová položka Účtovat s předpisem zálohy? v souboru Nastavení fakturace NENE - nebude se účtovat o vystavení či přijetí zálohové faktury: Přenést fakturu do účetnictví? 0 – NE Účet záloh v záhlaví (314, 324) Přeúčtování zálohy – automaticky se vytvoří platba s DOUCT=1 (ANO) a zaúčtování se přebere z řádků zálohové faktury  Zálohová faktura:  Vyúčtovací faktura: ANOANO - bude se účtovat o vystavení či přijetí zálohové faktury: Přenést fakturu do účetnictví? 1 – ANO Účet dodavatelů či odběratelů v záhlaví (321, 311) Přeúčtování zálohy – automaticky se vytvoří platba s DOUCT=0 (NE), zaúčtování se přebere jen účet na straně MD či DAL, potřebný k přeúčtování zálohy

7 Přenos do modulu Partneři a Zakázka Nová množinová položka Přeneseno v řádcích faktur, platbách a kurzových rozdílech přenos dávkou, ale i z již zaúčtovaných faktur

8 Zaúčtování faktury na F7 ZaúčtujNezaúčtovaná faktura: klávesa F7 – Zaúčtuj ‧běžné řádky ‧řádky likvidační ‧řádky „malých“ dobropisů DoúčtujZaúčtovaná faktura: klávesa F7 – Doúčtuj ‧Řádky likvidační ‧Řádky „malých“ dobropisů Vytvoří se a ihned zapíše účetní doklad do modulu Účetnictví, který je možné prohlížet z modulu Fakturace přes podsouboru Zaúčtováno.

9 Zaúčtování likvidačních řádků FP Nová položka Zaúčtována likvidace? v záhlaví faktur přijatých ‧likvidační řádky jsou účtovány dávkou i klávesou F7 plně zlikvidována ‧Faktura musí být plně zlikvidována

10 Storno řádků faktur Storno řádků se vytvářelo: ‧ rušením zaúčtovaného řádku ‧ opravou zaúčtovaného řádku ‧ v dávce do modulu Účetnictví docházelo k zaokrouhlovacím chybám v částkách DPH Storno řádku faktury - ZAKÁZÁNO celá faktura ‧ stornuje se jen celá faktura

11 Děkuji za pozornost