Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o."— Transkript prezentace:

1 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.

2 2 Ing. Martina Tinzlová Fakturace v systému G2

3 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.3 Obsah prezentace Základní fakturace Struktura dokladů Fakturační doklady Fakturační případ Faktura přijatá Faktura vydaná Dílčí fakturační doklady

4 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.4 Základní fakturace Fakturace slouží ke zpracování základních dokladů, které souvisí s dodavatelsko-odběratelskými vztahy: přijaté fakturační doklady vydané fakturační doklady - běžné faktury - dobropisy, vrubopisy - proforma faktura  daňový doklad - zálohové a vyúčtovací faktury

5 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.5 Struktura dokladů účtovatelný doklad vydaný doklad inkasní doklad adresovaný doklad s dopravou doklad placený, přijatý, atd. Faktura vydaná atd...

6 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.6 Fakturační doklady Doklady Fakturace mohou tvořit společné fakturační případy, charakteristické zastřešující fakturou: základním fakturačním dokladem, který může být svázán s kolekcí dílčích fakturačních dokladů.

7 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.7 Fakturační případ Vzniká na základě dílčích fakturačních dokladů. Může být pohledávkou nebo závazkem. Není dokladem - nemá vlastní hodnotu. Přetypováním se stává fakturou přijatou nebo fakturou vydanou.

8 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.8 Faktura přijatá Každá faktura přijatá se skládá ze záhlaví a řádků faktury. K faktuře přijaté mohou být připojeny: - platby, - převodní příkazy, - dílčí fakturační doklady. Faktura přijatá může být pořízena jako: - prvotní doklad, - přetypováním z fakturačního případu.

9 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.9 Faktura vydaná Každá faktura vydaná se skládá ze záhlaví faktury a z řádků faktury. K faktuře vydané mohou být připojeny: - platby, - dílčí fakturační doklady, Faktura vydaná může být pořízena jako: - prvotní doklad, - přetypováním z fakturačního případu.

10 Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.10 Dílčí fakturační doklady Každý dílčí FD se skládá ze záhlaví a řádků. Ke každému dílčímu FD mohou být připojeny platby, převodní příkazy. Dílčí FD jsou připojeny k faktuře nebo fakturačnímu případu. Dílčí FD mohou být pořízeny jako: - prvotní doklady – zálohová faktura, proforma faktura, - následné doklady – dobropis, vrubopis.


Stáhnout ppt "Copyright (C) 2000 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google