Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum podpory studentů se specifickými potřebami na UP v Olomouci
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Financování vysokých škol
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 26. listopadu 2013.
RVŠ Výsledky připomínkového řízení - zákon č. 130/2002 Sb. Zpracovala : B. Tremlová.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Místní rozpočtové jednotky
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Informace o přípravě rozpočtu vysokých škol na rok 2010 podklady pro Reprezentativní komisi Jakub Fischer Předsednictvo RVŠ Praha
Informace o přípravě rozpočtu vysokých škol na rok 2010 Jakub Fischer Sněm RVŠ, Praha,
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Zásady financování a pravidla stanovení rozpočtu veřejných vysokých škol pro rok 2011 a další Vlastimil Růžička MŠMT 16. června
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Ekonomické informace (vývoj od minulého jednání Sněmu) Jakub Fischer Sněm RVŠ, Praha,
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Rozpočet PřF 2006 RKD, Rozpočet 2006 – přehled výnosů Dotace na vzdělávací činnost tis.Kč(2005: tis. Kč)112,7% Dotace na tvůrčí.
Terciární vzdělávání.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Financování regionálního školství
Analýza stipendií v r Stipendijní politika MU - seminář
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Rozpočet PřF 2005 RKD, Rozpočet 2005 – přehled výnosů Dotace na vzdělávací činnost tis. Kč(2004: tis. Kč)102,2 % Dotace na.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Terciární vzdělávání Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Terciární vzdělávání. Rysy vysokého školství před rokem Centrálně byrokratické řízení celého systému -Studijní plány i výzkum pod dohledem komunistické.
Fakulta sociálních studií Stipendijní systém
Terciárne vzdelávanie 8. listopadu 2004 KVE Prednáška č. 6.
Soustava veřejných rozpočtů Finanční toky ve veřejném sektoru představují příjmy a výdaje veřejných rozpočtů, a to jak uvnitř soustavy veřejných rozpočtů,
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
Akademický senát UTB ve Zlíně dne 3. prosince 2013 Pravidla rozpočtu UTB pro rok RNDr. Alexander Černý.
ROZPOČET 2013 RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 17. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Pravidla rozpočtu UTB pro rok 2017 RNDr. Alexander Černý
Analýza hospodářského výsledku
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
ROZPOČET 2017 RNDr. Alexander Černý
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2016 RNDr. Alexander Černý
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 30. října 2017
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Místní rozpočtové jednotky
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního rozpočtu,  poplatky spojené se studiem,  výnosy z majetku,  jiné příjmy ze státního rozpočtu, ze státních fondů, z Národního fondu a z rozpočtů obcí a krajů,  výnosy z doplňkové činnosti,  příjmy z darů a dědictví.

Struktura příspěvku a dotace na vzdělávání  Ukazatel A – studijní programy  Ukazatel B1 – studijní programy, nárůst počtů studentů  Ukazatel B2 – studijní programy, bonifikace za absolventy B., M., N. a P. studia  Ukazatel C – stipendia doktorských studijních programů

Struktura příspěvku a dotace na vzdělávání (pokračování)  Ukazatel D – zahraniční aktivity  Ukazatel F – Fond vzdělávací politiky  Ukazatel G – Fond rozvoje  Ukazatel I – rozvojové programy  Ukazatel M – mimořádné aktivity  Ukazatel U - dotace na ubytovací stipendia  Dotace na ubytování a stravování studentů

Struktura příspěvku a dotace na výzkum  Dotace na specifický výzkum  Dotace na výzkumné záměry  Dotace na výzkumná centra

Způsob rozdělení na UP V rámci UP jsou jednotlivé příspěvky (dotace ) přerozdělovány podle schválené metodiky samostatně hospodařícím jednotkám na zajištění činností UP.

Hospodářské jednotky, mezi které se příspěvky (dotace) dělí  CP  IC UP  CCA  RUP  SKM  LF  FF  PřF  PdF  FTK  CMTF  PF

Metodika rozdělení příspěvků a dotací  Ukazatel A+B1 : 1.Z příspěvku se vyčlení částky na celouniverzitní aktivy (CJ) podle dohodnutých kriterií. 2.Zůstatek se rozdělí fakultám podle normativních studentů.  Ukazatel B2 (bonifikace za absolventy) : Rozděluje se fakultám podle normativních absolventů.

Metodika rozdělení příspěvků a dotací  Ukazatel C (stipendia Ph.D.) : Rozděluje se fakultám studentů dle matriky.  Ukazatel G (FRVŠ) : Přiděluje se řešitelům podle projektů.  Ukazatel I (rozvojové programy) : Přiděluje se řešitelům podle projektů.

Metodika rozdělení příspěvků a dotací  Dotace na specifický výzkum: Rozděluje se fakultám podle vzorce MŠMT.  Dotace na výzkumné záměry a výzkumná centra: Přiděluje se řešitelům podle projektů.  Dotace na ubytování a stravování studentů: Přiděluje se SKM podle účelu.  Dotace na ubytovací stipendia: Vyplácí se studentům podle stipendijního řádu.

Centrální prostředky účel a způsob stanovení  centrální rezerva dohodou,  motivační fond dohodou,  fond na oslavy UP dohodou,  centrálně hrazené osobní náklady výpočtem,  externí platby (CRE, RVŠ, ČKR, atd.) výpočtem,  odpisy budov a staveb, výpočtem,  centrálně hrazené nájmy výpočtem,  pojištění staveb a budov výpočtem,  ostatní centrálně hrazené pojistné výpočtem.

Centrální prostředky účel a způsob stanovení (pokračování)  velké opravy, NIV projekce, …. dohodou,  převod z NIV do IVdohodou,  propagace UP (web, infor. tisky,…)výpočtem a dohodou,  elektronické informační zdroje výpočtem a dohodou,  SW a tisky výpočtem,  síť výpočtem,  režie na ubytovací stipendia výpočtem.

Informační centrum UP  Příspěvek pro IC UP (na provoz IC a osobní náklady pracovníků) se odděluje z příspěvku UP podle ukazatele A+B1.  Výše příspěvku je určena procentuálně výpočtem a dohodou na základě dotace pro IC v předchozím roce a nově dohodnutých změn.

Centrum celouniverzitních aktivit  Příspěvek pro CCA (na osobní náklady pracovníků) se odděluje z příspěvku UP podle ukazatele A+B1.  Výše příspěvku je určena procentuálně výpočtem a dohodou na základě dotace pro CCA v předchozím roce a nově dohodnutých změn.

Rektorát UP  Příspěvek pro RUP (na provoz RUP a osobní náklady pracovníků) se odděluje z příspěvku UP podle ukazatele A+B1.  Výše příspěvku je určena procentuálně výpočtem a dohodou na základě dotace pro RUP v předchozím roce a nově dohodnutých změn