Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05B4 AutorMgr. Daniela Běčáková Období vytvořeníříjen 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.12 Ověření.
Elektronická učebnice - I
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08A2 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníZáří 2012.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C16 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08B20 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníKvěten.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05B14 AutorMgr. Daniela Běčáková Období vytvořeníprosinec.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05B14 AutorMgr. Daniela Běčáková Období vytvořeníprosinec.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Czech and Slovak Christmas and Christmas in European countries.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření prosinec.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05A12 AutorMgr. Michaela Kubáčková Období vytvořeníDuben.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09A14 AutorMgr. Monika Chvostková Období vytvořeníProsinec.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:4.
NázevOlomouc Region - Economy Předmět, ročník Anglický jazyk, roč., kvinta - oktáva Tematická oblast Reálie – Česká republika, Olomoucká kraj, Spojené.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.08 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 08 Název materiálu:Domestic animals Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C15 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 02Číslo.
Holidays and festivals – test
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
CZECH REPUBLIC. Jaroslav Seifert ( ) Nobel prize laureate for literature Jaroslav Heyrovský ( ) Nobel prize laureate for polarography.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_11_Konverzace v Aj 6.ročník_Christmas Téma:Christmas CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
STŘEDA Polévka Hovězí s těstovinami 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
Typical Czech dishes Drápalová Tereza, Kuklová Klára, Havlíková Veronika, Dubová Veronika Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Czech Holidays and Traditions
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Kulajda s houbami
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
Czech cuisine Mgr. Zdislava Šmídová.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Food & Drink 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová.
Food 9. února 2013 VY_32_INOVACE_150212
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_05B4 AutorMgr. Daniela Běčáková Období vytvořeníříjen 2012 Ročník/věková kategorie4. roč. Vyučovací předmět/klíčová slova Anglický jazyk Czech Republic Czech Specialities Slideshow (with answer key) Anotace Výukový materiál formou prezentace vytvořený pro výuku maturitního okruhu „Česká republika“. Je určen pro shrnutí a opakování učiva, získávání zpětné vazby, obohacení výuky multimediálními pomůckami, samostudium či domácí práci studentů.

CZECH SPECIALITIES

TASK: Say the names of the following specialities in English.

Ready? Steady? Go!

National specialities

roast sirloin in cream sauce with cranberries and dumplings

roast pork with dumplings and sauerkraut

roast duck with potato dumplings and cabbage

schnitzel and mashed potatoes

beef goulash and dumplings

beef in tomato sauce and dumplings

dill sauce with eggs and dumplings

potato pancakes (“cmunda”)

homemade meatloaf

smoked pork neck with horseradish

“kulajda” soup

sauerkraut soup (“zelňačka”, “kyselica”)

bouillon with parsley

lentil soup

garlic soup

pickles

open sandwiches

appetizers

pickled sausages

pickled ermine

apple strudel

fruit dumplings

blueberry tart with crumble

wedding tartlets

Christmas dinner

pea soup

breaded carp and potato salad

Christmas mushroom bake

Christmas cookies

Regional specialities

Štramberk Ears

Karlovy Vary wafers

Hořické rolled wafers

Pardubice gingerbread

Prague ham

Olomouc cheese rings (“Olomoucké tvarůžky”, “syrečky”)

Drinks

Czech beer

slivovitz / plum brandy (“slivovice”)

Becherovka / herbal liqueur

mineral water (“Mattoni ”, “Matonka”)

End

ZDROJE: sirloin [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: roast pork [cit ]. Dostupný pod licencí sas.srs-vodnany.cz na WWW: roast duck [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: schnitzel [cit ]. Dostupný pod licencí restaurace-menu.cz na WWW:

beef goulash [cit ]. Dostupný pod licencí Motorest Naháč na WWW: beef in tomato sauce [cit ]. Dostupný pod licencí restaurace-menu.cz na WWW: masem/ dill sauce [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: potato pancakes [cit ]. Dostupný pod licencí restaurace-menu.cz na WWW:

meatloaf [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: smoked pork neck [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: kulajda [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: Vaclava.aspx sauerkraut soup [cit ]. Dostupný pod licencí MEDIA FACTORY na WWW: potesi/

bouillon [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: lentil soup [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: garlic soup [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: pickles [cit ]. Dostupný pod licencí ŽENA-IN.cz na WWW:

open sandwiches [cit ]. Dostupný pod licencí Cuketka na WWW: appetizers [cit ]. Dostupný pod licencí ZkuSMO.cz na WWW: pickled sausages [cit ]. Dostupný pod licencí MAFRA, a. s. na WWW:MAFRA, a. s. /recepty.aspx?c=A100625_142423_recepty_abr pickled ermine [cit ]. Dostupný pod licencí slevomania.cz na WWW:

apple strudel [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: fruit dumplings [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: blueberry tart [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: wedding tartlets [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW:

pea soup [cit ]. Dostupný pod licencí Healthy Latin Eating, LLC na WWW: carp [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: Christmas mushroom bake [cit ]. Dostupný pod licencí CzechTourism na WWW: Christmas cookies [cit ]. Dostupný pod licencí VLTAVA-LABE-PRESS, a.s. na WWW:VLTAVA-LABE-PRESS, a.s html

Stramberk Ears [cit ]. Dostupný pod licencí HAVJA na WWW: Karlovy Vary wafers [cit ]. Dostupný pod licencí dobrydarek.cz na WWW: Hořické rolled wafers [cit ]. Dostupný pod licencí Pravé hořické trubičky, s.r.o. na WWW: Pardubice gingerbread [cit ]. Dostupný pod licencí kamzajit.cz na WWW:

Prague ham [cit ]. Dostupný pod licencí Simply Free Range na WWW: Olomouc cheese rings [cit ]. Dostupný pod licencí Inovační portál Zlínského kraje na WWW: Czech beer [cit ]. Dostupný pod licencí vegalite.cz na WWW: Slivovitz [cit ]. Dostupný pod licencí TIGRIS spol. s r.o. na WWW:

Becherovka [cit ]. Dostupný pod licencí vojazs.blog.hu na WWW: ary mineral water [cit ]. Dostupný pod licencí MAFRA, a. s. na WWW:MAFRA, a. s. /ekoakcie.aspx?c=A040811_180201_ekoakcie_maf