Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"— Transkript prezentace:

1 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Czech cuisine and eating habits

2 Základní informace Škola: Gymnázium Dr. Emila Holuba Na Mušce 1110 Holice Autor: Zdeňka Schejbalova Předmět: Anglický jazyk Anotace: Materiál je určen pro třídy vyššího gymnázia k tematickému okruhu Jídlo. Lze použít k uvedení slovní zásoby na téma Česká kuchyně – česká jídla a pokrmy, naše jídelní zvyky. Využívá názorné fotografie k podpoře zapamatování specifické slovní zásoby. Student se naučí upotřebit slovní zásobu v rozhovoru o české kuchyni a zvycích s cizincem. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/

3 Czech traditional cuisine – what is it like?
Lunch = dinner – the main meal of a day Rich, nutritious, a bit fatty, We have sweet meals as the main course Delicious

4 Traditional Czech meals on the menu:
Starters Main course Side dishes Dessert Drinks

5 Lentil soup

6 Main course Sirloin, vegetable cream sause dumplings
Roast pork, sauerkraut, dumplings Sirloin, vegetable cream sause dumplings

7 Sweet main course Filled buns Fruit dumplings

8 Meatless main course Potato pan cakes Fried coated cheese

9 Desserts Apple strudel Filled buns

10 Traditional Czech drinks
Czech beer - Pilsner Moravian wine

11 Metodický pokyn Postup:
Slovní rozcvička – warm up, brainstorming uvedení názvů pokrmů – nová specifická slovní zásoba, jídelní lístek v české restauraci - dvojice rozhovor s cizincem, kterému doporučíme česká jídla - dvojice Cíl: Představit slovní zásobu na téma Česká tradiční kuchyně a zvyky, zkusit si rozhovor s cizincem, který chce doporučit něco tradičně českého

12 Zdroje Obrázky - vlastní


Stáhnout ppt "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google