Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Moderní škola Název školy Střední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno Předmět Anglický jazyk - konverzace Tematický okruh Jídelní lístek Téma At the restaurant Ročník 2. Jméno autora Mgr. Dalibor Bartoš Datum tvorby Anotace Student si procvičí základní konverzační fráze v restauraci a upevní si některé pojmy týkající se jídla.

2 Questions for the waiter
At the restaurant Questions for the waiter

3 Translate into Czech English Czech
Excuse me. Do you have an English menu? What does it taste like? What`s the soup of the day? Does it come with chips? Do you have anything for children? Promiňte, máte jídelní lístek v angličtině? Jak to chutná? Jaká je polévka dne? Servíruje se to s hranolky? Máte něco pro děti?

4 Translate into Czech English Czech Is it spicy?
Can I have it without tomatoes? Can I have it more spicy? What would you recommend? Does it come with a sauce? What goes well with goose? Je to kořeněné? Můžu to dostat bez rajčat? Můžete to udělat více kořeněné? Co byste doporučil? Je to s omáčkou Co se hodí k huse?

5 How do you like your steak?
Rare Medium-rare Medium Medium-well Well-done

6 How do you like your eggs? Which of them is in the picture?
Hard-boiled Soft-boiled Scrambled Poached Fried

7 How would you like your potatoes
How would you like your potatoes? Which of them can you see in the picture? Mashed Baked Jacket potato Boiled Roast Sautéed Chips

8 Play the dialogue Thomas Waiter Excuse me. What is a Golden Sunrise?
Is it good? What else can you recommend? It is a grilled steak with an egg on top. Yes, it is very good. I recommend it. The roast duck with mashed potatoes is also very good.

9 At the restaurant – video on YouTube

10 Použité zdroje BAUER, Scott. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: COMET, Renee. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: GOYETTE, Paul. wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google