Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct),
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_32_INOVACE_11_GAS_613_Per
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Romština a komunikace I.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Frankfurtská hovězí pečeně
Guláše z jatečného masa
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Lasaně zapečené se zeleninou
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Technologické postupy 2 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_04 Název DUMu: Pokrmy z vařených a syrových brambor Pro obor vzdělávání: 65-51-E/01, 65-51-E/02 Předmět: Technologie Ročník: 1. Autor: Renata Navrátilová Datum: 04.04.2013

Bezmasé pokrmy Na přípravu bezmasých pokrmů používáme: brambory, bramborová těsta, těstoviny, rýži, kroupy, zeleninu, houby, sýry, tvaroh, luštěniny, výrobky ze sóji, vejce, Správné biologické hodnoty připravovaných hlavních bezmasých pokrmů je možné dosáhnout kombinací základních potravin. Například: těstoviny – tvaroh, zelenina – vejce, zelenina – sója, rýže – tvaroh… Je nutné dodržovat technologické postupy přípravy pokrmů.

Pokrmy připravené z vařených brambor Nové brambory s tvarohem Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě s petrželovou natí. Scedíme, podáváme přelité máslem, posypané strouhaným tvrdým tvarohem a petrželkou nebo pažitkou.

Nové brambory s tvarohem Staré brambory

Pokrmy připravené z vařených brambor Brambory zapečené se sýrem Uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, opečeme na tuku, osolíme, okmínujeme. Do vymazaného pekáče naskládáme ochucené, nakrájené brambory, zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Pokrmy připravené ze syrových brambor Bramborový guláš Do cibulopaprikového základu vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, přidáme sůl, kmín, pepř a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Zahustíme jíškou, provaříme a dochutíme česnekem a majoránkou. Do bramborového guláše můžeme přidat vařené houby.

Popiš přípravu bramborového guláše

Pokrmy připravené ze syrových brambor Bramborák – vošouch Omyté, syrové brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, scedíme z nich vodu a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř, třený česnek, majoránku a zpracujeme tužší těsto. Smažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Podáváme s kysaným zelím.

Bramborák Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vlažné mléko,hladkou mouku, vejce, sůl, pepř, třený česnek, majoránku Oloupané, syrové brambory Smažíme na rozpáleném tuku

Pokrmy připravené ze syrových brambor Brynzové halušky Oloupané, syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, scedíme vodu. Přidáme vejce, sůl, hrubou mouku, trochu hladké mouky a promícháme. Protlačujeme přes síto nebo haluškovač do vroucí osolené vody. Vaříme 8 -10 minut, přecedíme a omastíme sádlem. Podáváme s částečně roztavenou slaninou a sypané bryndzou ( ovčí sýr).

Bryndzové halušky Přelité roztavenou slaninou Vaření halušek Přelité roztavenou slaninou a sypané bryndzou

Vyber správné suroviny Na přípravu nových brambor s tvarohem použijeme: Máslo Sůl Zelenou petrželku Vodu Česnek Tvrdý tvaroh Pažitku Zelená barva je správná odpověď, při poklepu se vrátí barva zpět Nové brambory Pepř

Vyber správné suroviny Na přípravu bramborového guláše použijeme: Kmín Mletá červená paprika Pepř Olej Sůl Majoránka Ocet Vývar Cibuli Zelená barva je správná odpověď, při poklepu se vrátí barva zpět Vepřové maso Hladká mouka Česnek Oloupané syrové brambory

Vyber správné suroviny Na přípravu bramboráků použijeme: : Česnek Kmín Pepř Hrubou mouku Mletou červenou papriku Polohrubou mouku Sůl Majoránka Vejce Zelená barva je správná odpověď, při poklepu se vrátí barva zpět Cibuli Vývar Hladkou mouku Vařené brambory Oloupané syrové brambory

Vyber správné suroviny Na přípravu brynzových halušek použijeme: Vejce Pepř Syrové brambory Vařené brambory Hrubou mouku Polohrubou mouku Zelená barva je správná odpověď, při poklepu se vrátí barva zpět Sůl Hladkou mouku

Zdroj materiálů: Šindelková, Alena. Kuchařské práce: Technologie 1.díl. Praha: Parta, s.r.o., 2006, ISBN 80-7320-052-X. Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.