Bramboráky
Ingredience 500 g brambor 100 g hladké mouky 0,5 dcl horkého mléka 2 stroužky česneku 1 vejce 2 lžičky majoránky sůl pepř 2 dcl oleje
Pracovní postup Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme, vodu částečně slijeme. Mléko ohřejeme a horké nalijeme k nastrouhaným bramborám. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a tolik mouky, aby směs byla hustá. Potom směs osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Přejeme dobrou chuť.
umyjeme brambory oloupeme nastrouháme přidáme teplé mléko
hladkou mouku vejce osolíme opepříme
přidáme 2 lžičky majoránky a rozetřený česnek pečeme na rozpáleném tuku dozlatova
dobrou chuť