Hovězí vnitřnosti žáludky
Zadělávané drštky Suroviny: Hovězí drštky Cibule, tuk, hladká mouka, mléko Sůl, česnek, mletý pepř, majoránka Citón, petrželová nať Postup přípravy: Dobře očištěné drštky překrájíme na menší kousky Vložíme do studené vody a přivedeme k varu Pak scedíme zalijeme vlažnou vodou a vaříme doměkka Vařené drštky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na 4-5 cm dlouhé nudle
Zadělávané drštky Vytvoříme cibulovou zásmažku Zalijeme vývarem z drštek a mlékem Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme Přidáme rozetřený česnek, majoránku Vaříme 20 min. Přidáme nakrájené drštky, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu Dosolíme a krátce povaříme Zdobíme sekanou petrželovou natí
Zdroj RUNŠTUK, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. R-plus, Hradec Králové 2004 http://recepty.vareni.cz/zadelavane-drstky/fotografie/