PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Advertisements

Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Studijní program Stavební inženýrství
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 „Rozvoj lidských zdrojů česko-polského Slezska“ Program Operacyjny.
NK 1 – Konstrukce – část 2A Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Studijní program Stavební inženýrství
Představení PS Lesnictví a zemědělství
Investiční příležitosti v regionech Konference Development v regionech Praha, 6. října 2005.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Outsourcing a Facility Management
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Institut environmentálního inženýrství 546
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Představení oblastí možné spolupráce Fakulty stavební VŠB - TU Ostrava
Dopravní a liniové stavby
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Závěrečná konference 19. dubna 2012 Zhodnocení a výstupy realizace projektu: „Rozvoj činností dřevařského klastru a zkvalitnění vazeb mezi VŠ a podnikatelskou.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Pedagogika Setkání kateder 10.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Dotační projekty Vysokého Mýta
Přednáška Akce: Přednášející: Eva Wernerová | Odborná asistentka | VŠB – TU Ostrava, Fakulta stavební | TFM Vzdělávání.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
1 Podpora regenerace BROWNFIELDS v Moravskoslezském kraji Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M Ředitel sekce strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a investic.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ STAVÍME NA DOBRÝCH ZÁKLADECH...
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
s přípravou a realizací projektů úspor energie
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
EVVO v operačních programech
Setkání kariérových poradců Louny –
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
MOTEL Ateliérová tvorba Petra Polanská VB302 VŠB – TU Ostrava FAST
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Politika architektury a stavební kultury ČR – informace o plnění
Transkript prezentace:

PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH Doc. Ing. Alois Materna, CSc., MBA Děkan FAST Doc. Ing. Darja Kubečková Skulinová, Ph.D. Proděkan pro vnější vztahy Úvodní stránka

Moravskoslezský dřevařský klastr Fakulta stavební aktivně působí ve 2 klastrech: Stavební klastr Registrace na Ministerstvu vnitra ČR dne 12.10.2006. www.stavebniklastr.cz Moravskoslezský dřevařský klastr Registrace na ministerstvu vnitra ČR pod č.j. VS/1-1/61556/05-R ze dne 10.08.2005. www.msdk.cz

Spolupráce a působení FAST v klastrech zahrnuje řadu oblastí: 1. Vzájemná spolupráce na projektech, projekty výzkumu a inovace, projekty rozvoje lidských zdrojů, 2. Konzultační a poradenská činnost, 3. Oblast řešení správy majetku a provozu budov, 4. Informační činnost, 5. Výchovně vzdělávací činnost, 6. Diagnostika, 7. Činnost v rámci celoživotního vzdělávání, 8. Workshopy, semináře, konference, atd.

PŘÍKLADY SPOLUPRÁCE Spolupráce při regeneraci panelové bytové výstavby a regeneraci panelových sídlišť (návaznost na „Poradenské středisko pro regeneraci panelového bytového fondu“ na FAST VŠB-TUO). CEEPUS - Development of Methods for Timber Structures and Timber Based Construction Designing,číslo CII-CZ-0101-01. Regenerace průmyslových ploch „Brownfield“. Spolupráce v oblasti výstavnictví a návrhů interiéru. Industriální sídla a nové využití budov industriálních sídel. Stavebně energetické koncepce, management a údržba.

„Benchmarking, zkušenosti Česka a Polska, projekty zaměřené na životní prostředí a příhraniční spolupráci“ (účast přednášejících z MPO, MŽP, MMR, Česko-polská obchodní komora, Krajská hospodářská komora MSK, a další). „Vzájemná spolupráce stavebních fakult v oblasti navrhování a posuzování dřevostaveb a dřevěných konstrukcí“. Projekt OP (spolupráce stavebních fakult v Ostravě a Žilině). Semináře: „Dřevostavby od A až po Z“, „Dřevostavby – využití dřeva v bytové výstavbě“, „Dřevo – materiál budoucnosti“.

Projekt „Výzkum ploch pro rezidenční funkce v kontextu ekonomického rozvoje Moravskoslezského kraje“ Pilotní projekt Leonardo da Vinci – LEPOB - „Lifelong Educational Project on Brownfields Projekt „LEPOB“. „Urbanistický rozvoj nevyužívaných ploch neprůmyslového charakteru“

Uvedené projekty byly a jsou připravovány v návaznosti na rozvoj studijních oborů, zejména Architektura a stavitelství, Městské stavitelství a inženýrství, Prostředí staveb, Příprava a realizace staveb, Správa majetku a provoz budov, a to ve spolupráci s katedrami FAST, zejména: Katedra architektury Katedra městského inženýrství Katedra pozemního stavitelství Katedra prostředí staveb a TZB Katedra stavebních hmot a diagnostiky staveb.

Děkuji za pozornost