Lidové noviny a webové stránky. Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to jsem? Where am I?. Už jsem v tomhle obchodě někdy byl? Have I been in this store before?
Advertisements

Konverzace: Popište situaci, ve které jste měl/měla štěstí.
Otázky: Asking Questions Ask the questions answered by the underlined words in the following sentences. Vzor: Zavolám vám zítra. Kdy mi zavoláte? *Taken.
Chapter 5 vocabulary. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Vy a ty: Changing Personal Pronouns In each of the following sentences, replace vy with ty, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.
Anglicky jsem se rozhodl učit před půl rokem. I took up English six months ago (decided to learn).
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
“W questions” with a preposition
PRESENT PERFECT SIMPLE
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Už ti to řekli? Have you been told already?. Kdo ti to řekl? Who told you?
Kolja 9.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dagmar Andrysová Datum: Název: VY_22_INOVACE_1_2_21.
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Unscramble & Translate Unscramble the following sentences and translate into English. Vzor: jít že domů psali nechtějí Psali, že nechtějí jít domů. They.
Kdy přesně jste toho ducha viděl? When exactly did you see the ghost?
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 6: se a si 1. Nepamatujeme __ každý obraz.
Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns In each of the following sentences, replace ona with on, and vice versa. Remember to keep the pronoun in the correct.
Opakujeme Skloňování zájmena JÁ.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Zájmena.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Slyšel mě někdo že bych něco řekl? did anyone hear me say anything?
Co tohle znamená? What does this mean?. Všichni ví kdo jsem. Everyone knows who I am.
Vytvořme společně lepší internet.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_421_Zájmena osobní AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK,
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
Ne ž dohraje písni č ka, tak trochu humoru neuškodí.
Nemuseli tam jít they didn't have to go there. myslím, že bychom jim to neměli říkat I don't think we should tell them.
Medvídek Pú.
Nemusela se vrátit brzo she didn't have to be back early.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. Diktát: napíšeme na tabuli.
Eportfolio otázka 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Eportfolio otázka 7. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_17
Kolik je hodin? What time is it?. Jak se tam dostanu? How do I get there?
Practising Present perfect Been/gone. Choose been or gone I am sorry I´m late. I´ve been/gone to the bank. Where is Jim? He´s been/gone home. I´ve been/gone.
Bezpečnost na internetu
Poslechneme píseň: Mně se zdá. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Zápor: Negation Negate the following sentences. This will require negating the verb and changing the indefinite pronouns into negative pronouns. Vzor:
Nic není tak snadné ale zároveň tak nedůstojné člověka jako klamat v lásce.
Nezapomeň co musíš udělat don't forget what you have to do.
Povídka II In the following short story, fill in the blanks with the appropriate Czech translation of the English pronoun given in parentheses.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jak na bezpečný internet?
Osobní, předmětná, přivlastňovací
Povídka In the following short story, fill in the blanks with the correct Czech form of the English pronoun given in parentheses.
IF / FUTURE TIME CLAUSES. 1)I´ll wait here. You´ll get back. (until) 2)Give me a ring. You´ll hear some news. (when) 3)The TV programme will end. I´ll.
AUTOR : Mgr. Alena Bartoňková NÁZEV : VY_32_INOVACE_13_08_A7_Bartonkova TÉMA : Složeniny some – thing, body OBSAH : Složeniny some – thing, body ČÍSLO.
N EBEZPEČNÉ SITUACE Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Dative singular (Komu? Čemu?) after verbs: rozumět, kupovat, posílat, věřit, radit Eva chce dát Petrovi dárek. KOMU chce dát Eva dárek? Medik měří pacientovi.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Integrovaná střední škola v Semilech 28. října 607, Semily.
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C57Čj6_ Zájmena
Neurčitá zájmena SOME, ANY, NO
Otázky: Asking Questions
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
CHAREKTERISTIKA Obrázky a náměty slohových cvičení
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Bc
Ona a on: Masculine & Feminine Pronouns
Skloňování zájmen 1. a 2. osoby JÁ – TY – MY – VY + zvratná
Vypracovala: Mgr. Hana Krčová
POZNÁVÁME ZÁJMENA JEJICH JÁ ONI NAŠE KDO ? MĚ NIC TY MŮJ
I haven´t seen your ID card.
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zvratná a zdůrazňovací zájmena
Kdo/Co? Fill in the blanks with the correct case of kdo or co, depending on context. Vzor: ____ políbil Jiří? Koho políbil Jiří?
Verb forms with rád Insert an appropriate verb form into each of the following sentences. Some possible variants are given in parentheses. Vzor: Rád.
Transkript prezentace:

Lidové noviny a webové stránky

Kdo je ta dy? Kdo má domácí úkol ?

L5 2a 1. They understand me.

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg).

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other.

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other.

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me.

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me. Potřebují mě. 6. They ask me.

L5 2a 1. They understand me. Rozumějí mi. 2. They understand you(sg). Rozumějí ti. 3. They understand each other. Rozumějí si. 4. They need each other. Potřebují se. 5. They need me. Potřebují mě. 6. They ask me. Ptají se mě. 7. They ask you(pl).

L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg).

L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him.

L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him. Ptají se ho. 10. They deal with him.

L5 2a 7. They ask you(pl). Ptají se vás. 8. They ask you(sg). Ptají se tě. 9. They ask him. Ptají se ho. 10. They deal with him. Zabývají se jím.

L5 2b 1. I speak with him.

L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them.

L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl).

L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg).

L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg). Mluvím s tebou. 5. I am interested in you(sg).

L5 2b 1. I speak with him. Mluvím s ním. 2. I speak with them. Mluvím s nimi. 3. I speak with you(pl). Mluvím s vámi. 4. I speak with you(sg). Mluvím s tebou. 5. I am interested in you(sg). Zajímám se o tebe. 6. I am interested in her.

L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her.

L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them.

L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se na ně. 9. I lecture about them.

L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se o ně. 9. I lecture about them. Přednáším o nich. 10. I lecture about myself.

L5 2b 6. I am interested in her. Zajímám se o ni. 7. I ask about her. Ptám se na ni. 8. I ask about them. Ptám se o ně. 9. I lecture about them. Přednáším o nich. 10. I lecture about myself. Přednáším o sobě.

Chapter 4: Nová slova

The SELF Fík řekl “Ahoj” a sousedka byla bez sebe. Fík a pošťák si nerozuměli. Otec má zájem o pivo a o sebe. Sobec je člověk, který myslí na sebe, mluví o sobě a zabývá se sebou.

Kdo? Kdo je tady? U koho je Fík? Komu dal pivo Fík? Koho viděl Fík v cirkusu? O kom mluvila sousedka? S kým mluvil Fík?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka? Sousedka o někom mluvila. Sousedka o nikom nemluvila. S kým mluvil Fík?

Kdo? Někdo… Nikdo! Kdo je tady? Někdo je tady. Nikdo tady není. U koho je Fík? Fík je u někoho. Fík není u nikoho. Komu dal pivo Fík? Fík dal někomu pivo. Fík nikomu žádné pivo nedal. Koho viděl Fík v cirkusu? Fík někoho viděl v cirkusu. Fík nikoho neviděl v cirkusu. O kom mluvila sousedka? Sousedka o někom mluvila. Sousedka o nikom nemluvila. S kým mluvil Fík? Fík s někým mluvil. Fík s nikým nemluvil.

Co? Něco… Nic! Co tady je?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík? Fík o něčem mluvil. Fík o ničem nemluvil. Čím se zabýval Fík?

Co? Něco… Nic! Co tady je? Něco tady je. Tady nic není. Čeho si otec všiml(noticed)? Otec si něčeho všiml. Otec si ničeho nevšiml. Čemu nerozumí Fík? Fík něčemu nerozumí. Fík ničemu nerozumí. Co koupil Fík? Fík něco koupil. Fík nic nekoupil. O čem mluvil Fík? Fík o něčem mluvil. Fík o ničem nemluvil. Čím se zabýval Fík? Fík se něčím zabýval. Fík se ničím nezabýval.