Czech POINT – Evidence obyvatel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Advertisements

Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Administrace Czech POINT
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky
Studijní informační systém (SIS)
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Informační systém datových schránek
Základní registry ve veřejné správě – dopady na územní samosprávu
Registr přechodných pobytů
Microsoft Office PowerPoint
Studijní informační systém (SIS)
Obecné základy práce s portálem Czech POINT
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
ZÁKLADNÍ REGISTRY A JEJICH PRAKTICKÉ VYUŽITÍ
Benešov Seznámení s ELEVem Kontaktní osoby Zahájení činnosti eGON-Center únor 2009 Studentské prostředí ELEV Ukázka kurzu Czech POINT Administrátorské.
Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Adresa místa trvalého pobytu Adresa pro doručování písemností Ohlašovny Rozvod; neplatnost;
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel Zlín,
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
DOKUMENT |DŮVĚRNOST | 1 Stav ROB, propojení agendového IS na ISZR Jiří Dohnal
Matrika Bc. Jan Podloučka.
Základní registry Praktická práce
Úvodní kurz k problematice provádění konverze dokumentů eGON centrum HOLEŠOV Úvodní kurz k problematice provádění konverze dokumentů eGON centrum HOLEŠOV.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Proč aktualizovat údaje v SOVM ? Petr Stiegler odbor rozvoje projektů a služeb eGovernment.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Základní moduly portálu Czech POINT
Základní registry ve veřejné správě
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT 1 – 4 moduly Ing. Martin Kořínek.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT – Evidence obyvatel II Ing. Martin Kořínek.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
1 Informace o postupu ohlašoven při zápisu údajů do ISEO.
Základní registry Karel Žák Základní registry - praxe Přístup přes datovou schránku Určeno především.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Konverze dokumentů Ing. Martin Kořínek.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
MojeID a veřejná správa
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
eGon centrum ORP Nový Bydžov
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Zapisovatelé : Informace o způsobu zápisu
Informatika 1 (IN1, INN1)
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Informace pro externí administrátory
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Transkript prezentace:

Czech POINT – Evidence obyvatel Ing. Pavel Šafařík Lenka Navrátilová Organizace kurzu – 3 vyuč. hodin, 45 minut, materiály (prezentace)

Program kurzu Zákony Přihlášení do Czech POINTu, nastavení Agendy ohlašovny Práce s formuláři Praktická cvičení Práce s e-learningovým kurzem

Zákony zákon č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů Od 1.7. 2010 nabyl účinnosti zákon č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, a dochází mimo jiné k novelizaci zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů. Tento kurz je určen zaměstnancům krajských úřadů, matričních úřadů, ohlašoven a soudů, tedy všem zapisovatelům do agendového informačního systému evidence obyvatel.  V rámci kurzu si zopakujete přihlášení do centrály Czech POINT, prakticky si osvojíte práci s formuláři pro zápis do Informačního systému evidence obyvatel podle jednotlivých agend a v neposlední řadě budete mít také možnost shlédnout videotutorial ukázkou pracovního postupu. Metodickou pomoc k zákonu č. 227/2009 Sb., naleznete na http://www.egoncentrum.cz/.  •  Role Agendy matriky je určena pro čtení údajů z Integrovaného Systému Evidence Obyvatel (ISEO) a práci s agendami spojenými s narozením dítěte, přidělením rodného čísla, osvojením, otcovstvím, změnami jména a pohlaví, dále uzavřením a zánikem manželství či registrovaného partnerství a konečně úmrtím a prohlášením za mrtvého. •  Role Agendy ohlašovny umožňuje pracovat s agendami týkajícími se změny adresy bydliště a změny ohlašovací adresy.

ePUSA http://www.epusa.cz Elektronický portál územních samospráv Kontaktní osoby Czech POINT Czech POINT@office Výpis a opis z rejstříku trestů Konverze z moci úřední

Přihlášení do Czech POINTu https://www.czechpoint.cz. https://edu.czechpoint.cz. autentifikace výběrem komerčního certifikátu a zadáním odpovídajícího PINu ověření přihlašovacích údajů – uživatelského jména a přístupového hesla

Agendy ohlašovny Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do ISEO Zápis údaje o doručovací adrese do ISEO Pro ohlašovny jsou v prostředí CzechPOINT@office dva formuláře: Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do informačního systému evidence obyvatel Zápis údaje o doručovací adrese do informačního systému evidence obyvatel Než začneme s formulářem pracovat, připomeneme si hlavní zásady: Barva pole určuje, zda je editovatelné nebo pouze pro čtení Bílá pole jsou určena pouze ke čtení zobrazených hodnot Žlutá pole  a žlutě podbarvené zaškrtávací boxy jsou editovatelné,  můžeme hodnoty v nich obsažené měnit Povinná pole, která zapomeneme vyplnit, se zbarví červeně a formulář nás na ně upozorní. Neúplně  vyplněný formulář se nám nepodaří odeslat.  Červeně se zbarví i pole, kde jsme vyplnili nepovolenou hodnotu, např. chybně zapsali rodné číslo, které není dělitelné jedenácti.

Vyhledávání údajů o občanovi Podle rodného čísla Podle jiných osobních údajů (Jméno, Příjmení, Datum narození)

Další informace www.egoncentrum.cz www.czechpoint.cz ELEV - http://elev.institutpraha.cz/regman/moravskatrebova.html eGON centrum Moravská Třebová http://www.mtrebova.cz/egon-centrum-moravska-trebova Evidence obyvatel – Lenka Navrátilová – 461353009 Institut také doporučuje odkazovat na nové webové stránky www.egoncentrum.cz , a to především na záložku „Časté dotazy“ odkaz „Czech POINT“. Tyto stránky mohou pomoci rovněž při zodpovídání častých dotazů, avšak v mnohém se obsahy těchto stránek překrývají s dotazy na www.czechpoint.cz. Doporučujeme však školitelům, aby upozorňovali na oba informační zdroje. www.czechpoint.cz – ke stažení – provozní řád, rozum do kapsy Vzor plné moci RT, žádost o založaní zákaznického účtu u ČUZK, časté dotazy - ukázat www.egoncentrum.cz – ke ztažení Podpora od eGON centra: Metodická pomoc na OIC – nejsme k zastižení, tam ano, mohou vás přímo navádět podle aplikace v CP, nebo telefonicky se dotazovat občanů e-learning (přístupné kurzy do 8 měsíce 2012) – akreditované, osvědčení, k modulu katastru nemovitostí bude přiděleno 7 zbývajících

Důležité odkazy http://www.czechpoint.cz – základní informace (FAQ – dotazy a odpovědi) https://edu.czechpoint.cz – přihlášení ke výukové aplikaci CzP – zkušební verze https://www.czechpoint.cz – přihlášení k aplikaci CzP – ostrá verze

eGON centrum Moravská Třebová Děkujeme za pozornost eGON centrum Moravská Třebová http://www.mtrebova.cz/egon-centrum-moravska-trebova Ing. Pavel Šafařík Ing. Mgr. Dana Buriánková Ing. Marek Němec Bc. Radim Šmehlík, Dis.