...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/14.0147)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Jak to všechno začalo H.R.Giger a vetřelec
…uvádí příběh muzikálu „Streetlight“ SILNÍ BEZ NÁSILÍ /Podpora pozitivního sociálního klimatu ve školách/ Reg. Č.: CZ.1.07/1.2.00/ OSTRAVA.
Erich Maria Remarque
Za 1.světové války v datech
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Nicolas Winton.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
VYPRACOVAL: Filip Olejník
Vývoj populární hudby v letech
Irské osobnosti Lukáš Kopřiva Kvinta B.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
FIMFÁRUM.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Zelená revoluce Název školy
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_733_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_458.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Portréty literárních osobností světové literatury.
Irské osobnosti Adam Barták. Columbanus 6. století n.l. Misionář, založil hodně klášterů po celé Evropě. Křesťany považován za “otce” Evropy.
Maturity, které otřásly Českem Pružná komunikace časopisu Bridge a CZVV je základem spolupráce v oblasti nových maturit.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Daniel Landa.
DEKOLONIZACE.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Příprava na hodinu ICT Téma: práce s MS PowerPoint
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
7. třída 2. pololetí Dějiny českých zemí
Veronika Brychtov á Kvarta 2014/15.  náhradník alternativ rocku  vznik: 80. léta v UK, USA a Kanadě  hudebníci nezávislí na velkých komerčních vydavatelství.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Martin Malý Prima.
Pitbull.
Hudební výchova Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Mgr. Michal Mynář.
Mikuláš Francán.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Irská hudba Matěj Petráš. Irsko Hlavní město Dublin (asi 500 tis. obyvatel) V Irsku je asi 4.5 mil. obyvatel 90% jsou Irové Dva úřední jazyky Angličtina.
 kanadský rockový zpěvák, skladatel, fotograf s britskými kořeny  od 15 let se věnuje hudbě  pracoval jako dřevorubec  charakteristický nakřáplým.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
P!nk.
Nefertiti.
Hans Zimmer   Monika Kupková.
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
Led Zeppelin AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Carly Rae Jepsen.
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Ella Fitzgeraldová AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Elvis Presley AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
Katy Perry.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )

PAUL HEWSON narodil se roku 1960 v Irsku jeho počátky v hudbě byly označovány jako „hraní tří akordů s velkým nadšením“

KDYŽ MU BYLO... šestnáct, založil s kamarády na střední škole kapelu Feedback od začátku se s kapelou vyjadřovali písněmi k politickým a sociálním tématům

SVOU PRVNÍ... …kapelu později přejmenovali na U2 a on sám přijal přezdívku BONO VOX.

NEJVĚTŠÍM ÚSPĚCHEM BYLO... vydání alba Joshua Tree, které se stalo jedničkou i v USA. Následovaly proměněné nominace na 22 Grammy, film podle Bonova scénáře (The million dollar hotel) i povýšení do rytířského stavu od britské královny.

JEHO VELKÝM ZÁJMEM JE... Boj za oddlužení zemí třetího světa a další charitativní aktivity, o kterých vyjednával v Kremlu i třeba ve Vatikánu. Roku 2005 byl vyhlášen osobností roku časopisem TIME. Již třikrát byl nominován na Nobelovu cenu za mír.

O SVÉM ŽIVOTĚ ŘÍKÁ " Popularita je cenná měna, se kterou je třeba naložit co nejlíp."