Realizace projektu Podpora SVP na katedře speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Realizace projektu Podpora SVP na katedře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ošetřovatelství a porodní asistence
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Cesta k uplatnění na trhu práce
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Realizace projektu Podpora SVP na katedře speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Realizace projektu Podpora SVP na katedře speciální pedagogiky Pedagogické fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Název projektu: Podpora terciárního vzdělávání studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Ostravské univerzitě v Ostravě Zkrácený název projektu: Podpora SVP Termín realizace projektu: – Registrační číslo projektu: OP VK CZ.1.07/2.2.00/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Hlavní řešitelský tým projektu Podpora SVP Řešitel projektu PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. (PdF OU) Manažeři klíčových aktivit projektu Mgr. Eva Zezulková, Ph.D. (PdF OU) Ing. Zdenka Telnarová, Ph.D. (PřF OU) PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. (PdF OU) Ing. Jiří Vrubel (rektorát OU) Mgr. Hana Novohradská (PdF OU)

Cíle projektu Podpora SVP Cíle projektu Podpora SVP Umožnění terciárního (vysokoškolského) vzdělání pro osoby se specifickými vzdělávacími potřebami Vytvoření inkluzivního prostředí – tzn. „tolerantního“ prostředí pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami Sestavení vhodných studijních oborů pro studenty se SVP s ohledem na jejich budoucí uplatnění na trhu práce

Cíle projektu Podpora SVP Cíle projektu Podpora SVP Vzdělávání akademických pracovníků a dalších zaměstnanců Ostravské univerzity v otázkách zpřístupňování vysokoškolského studia uchazečům a studentům se zdravotním postižením prostřednictvím e-Learningových kurzů Tvorba studijních opor a podpůrných didaktických materiálů pro studenty se SVP – s ohledem na jejich konkrétní specifickou potřebu

Cílová skupina: studenti se specifickou vzdělávací potřebou Cílová skupina: studenti se specifickou vzdělávací potřebou student s postižením zraku, sluchu student s pohybovým postižením student se specifickými poruchami učení student s psychickou poruchou student s chronickým somatickým onemocněním student s narušenou komunikační schopností

Klíčové aktivity projektu Podpora SVP Klíčové aktivity projektu Podpora SVP KA1 - Inovace studijních programů KA2 – Zvyšování odborných kompetencí akademických i neakademických pracovníků OU v Ostravě k podpoře inkluzivního vzdělávání studentů se SVP KA3 – Zavádění monitoringu potřeb trhu práce pro absolventy KA4 - Architektonické zpřístupnění budov na OU v Ostravě studentům se SVP KA5 - Inkluzivní prostředí na OU v Ostravě

Klíčové výstupy projektu Podpora SVP Klíčové výstupy projektu Podpora SVP KA1 Inovované předměty pro studenty se SVP Sdílená výuka předmětů mezi fakultami 100 studijních opor v elektronické i tištěné podobě pro studenty se SVP Tvorba didaktického materiálu – CD a DVD k inovovaným předmětům E-learningové kurzy LMS Metodika k inovaci předmětů

Klíčové výstupy projektu Podpora SVP Klíčové výstupy projektu Podpora SVP KA2 E-learningové kurzy: Studenti se specifickými potřebami na VŠ Adaptace studijních materiálů pro studenty se zrakovým postižením Metodická příprava výuky a tvorba prezentací s využitím moderních technologií Merlingo Znakový jazyk pro začátečníky a pokročilé Osobní asistence

Klíčové výstupy projektu Podpora SVP Klíčové výstupy projektu Podpora SVP KA3 Realizace profesních stáží pro 10 vybraných studentů v délce 1 kalendářního měsíce u budoucích potencionálních zaměstnavatelů Seznam oborů vhodných pro uchazeče se SVP o vysokoškolské studium na OU v Ostravě Informace o možnostech uplatnění studentů OU se SVP na trhu práce Odborné publikace a monografie s tématikou vztahující se k projektu Podpora SVP Aktivní účast aktérů projektu Podpora SVP na národních a mezinárodních konferencích

Klíčové výstupy projektu Podpora SVP Klíčové výstupy projektu Podpora SVP KA4 Zpřístupnění budovy „B“ PdF OU – ulice Českobratrská - bezbariérovým výtahem pro osoby se zdravotním postižením Zpřístupnění budovy „SC“ PdF OU- ulice Fráni Šrámka - bezbariérovou plošinou pro osoby se zdravotním postižením KA5 Inovace virtuálního inkluzivního prostředí – zavádění nových funkcionalit a nových diskuzních témat Zásady vhodných přístupů ke studentům se SVP Pořádání workshopů pro studenty i pedagogy na téma: Zásady vhodných přístupů ke studentům se SVP

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Popis stáží Realizace profesních stáží pro 10 vybraných studentů OU se SVP na vybraných pracovištích reflektujících studovaný obor stážisty Realizace stáží pod vedením kvalifikovaných mentorů z vybraného pracoviště Délka stáží 1 kalendářní měsíc

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Cíl stáží Provedení podrobného monitoringu v oblasti vzdělávání studentů se SVP v rámci Ostravské univerzity v Ostravě s cílem nastavení maximální podpory a kvalitní přípravy budoucích absolventů na nabídku trhu práce Nalezení vhodných potencionálních profesí a zaměstnavatelů pro studenty OU se SVP

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Náplň práce absolventů stáže Uplatňování a využívání teoretických znalostí studentů ze studovaného oboru: Konzultace a plánování výuky i mimoškolní činnosti s metodikem stáže Hospitace ve výuce, konzultace hospitované výuky s třídním učitelem, vychovatelem Asistence učitele, vychovatele při profesních činnostech i mimoškolních aktivitách Účast na výběru a přípravě didaktických pomůcek

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Náplň práce absolventů stáže Účast na realizovaných formách spolupráce s rodiči, poradenskými pracovníky, spolupracujícími institucemi Spoluúčast na speciálně pedagogických edukačních, reedukačních a kompenzačních činnostech s jedinci i skupinami dětí a mládeže se speciálními vzdělávacími potřebami Vlastní evaluace práce účastníka stáže (autoevaluace) Seznámení se s pedagogickou dokumentací Seznámení se s novými výukovými metodami a formami práce

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP Seznam organizací nabízejících stáže – leden 2013 Diagnostický ústav pro mládež, Ostrava Kunčičky, Škrobálkova 16 ( Základní škola, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6 ( Základní umělecká škola, Ostrava-Moravská Ostrava, Sokolská tř. 15 (

Profesní stáže studentů organizované v rámci KA3 projektu Podpora SVP První absolventi stáží

Podrobné a aktuální informace o projektu Podpora SVP Vlastní www stránky projektu: Napsali o projektu:

Zajímavé odkazy na podobné téma z oblasti vzdělávání v ČR Zajímavé odkazy na podobné téma z oblasti vzdělávání v ČR ocekavame/?gclid=CKbj3dmI6bUCFQK-zAodzkgAfA ocekavame/?gclid=CKbj3dmI6bUCFQK-zAodzkgAfA