Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Buď sám sebou a nikomu se nepodřizuj!
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.18 Téma: PowerPoint Číslo.
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Daniel Gabriel Fahrenheit
Rok se nám nachýlil ke svému konci a je čas opět po roce vinšovat šťastné a veselé Vánoce a v novém roce, ale to už vám ukážou následující obrázky.
 Přečtěte si hesla a zapište na papír, co si myslíte, že znamenají.  Při plnění úkolu se můžete volně pohybovat po třídě.
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
ČLOVĚK STAVBA TĚLA.
Klubové centrum KLÍČ klíč ke zkvalitnění vlastního života, klíč k prohloubení hezkých vztahů mezi lidmi, klíč k možnosti nalézt nové přátelé, nebo jen.
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Sňatek
Pán prstenů je skvělá fantasy, která uchvátí nejen děti ale díky své propracovanosti se zalíbí i velkému počtu dospělých. Podle této skvělé knihy bylo.
Downův a Edwardsův syndrom
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání.
Píšeme číslice Psaní číslic 1-6 Jednoduché matematické zápisy
JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.
Ruce - paže VY_32_INOVACE_Čp z 1
KOSTRA HORNÍ KONČETINY
Vypracovala: Denisa Karasová. formálně známy jako Hind-arabské číslice dnes nejrozšířenější zápis čísel původ v Indii, 400 př. n. l n. l. do Evropy.
Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní škola, školní.
Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání.
1. Jak ovce zašlá z pastvy své, | ze svého stáda zaběhlá, | tak člověk bloudí bez cíle, | když duše Krista vzdálena. | Lásko ty svatá, jež snímáš hříchu.
Psaní všemi deseti.
PRVNÍ POMOC neodkladná resuscitace – DÍTĚ 19
Mezilidské vztahy 3. ročník
Miluj svého muže.
Biometrie prezentace v předmětu X33BMI Filip Kroupa 2006.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jitka Josefíková NÁZEV:VY_32_INOVACE_01 Jednotky délky - historie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Radana Marelová Název : VY_32_INOVACE_2A_19_Lidské_tělo Téma:
Dotazník – třída Celkový počet respondentů: 135 J.A.Komenského: 90 žáků T.G.Masaryka: 45 žáků 13 let – 13x 14 let – 64x 15 let – 43x 16 let – 1x.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Pracovní materiál pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami – vady zraku Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_12 MANŽELSTVÍ Výchova.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná Lidské tělo
DUM II. / 19. významné osobnosti českých dějin
PTÁCI 6. ročník ZŠ Londýnská.
Digitální učební materiál
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_01_KOSTRA TÉMA: KOSTRA
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Lidské tělo.
SOS dětské vesničky.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Popis značení v prstokladech stupnic
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
TAOISMUS Emma Bruniková.
magnetické pole zesílené magnetické pole zeslabené
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
FENG SHUI.
Specifické tahy na rukou
Sada 2 Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_09_Kostra horní
zpracovaný v rámci projektu
binární neboli dvojkový systém
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Věcné učení Hodiny, určování času
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
19. září Manželství, rodina.
LIDSKÉ TĚLO Prvouka, 1.třída.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
pedagogických pracovníků (NÚV).
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Návrat opeřeného hada – indiánské mýty a legendy
Fyzika 2.D 6. hodina.
Transkript prezentace:

Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?

Existuje jedna čínská legenda kde se vysvěluje velmi přesvědčivě proč se nosí právě snbní prsten na čtvrtém prstě

OK ... první spojte ruce - dlaň na dlaň, pak Spojte střední prsty, takže prostředník- kloub na kloub jak je uvedeno na obrázku ....

Nyní zkuste samostatné pohybovat palci (zastupují rodiče), Všimněte si, že jdou otevřít, protože rodiče nejsou předurčeni žít s vámi až do smrti

Nyní zkuste oddělit ukazováčky (zastupující vaše bratry a přátele), Také si všimnete, že jsou otevřené, a mají různé cíle,

Nyní se snažte oddělit prst malíčku (zastupující vaše děti) Tyto jdou také otevřít protože vaše děti rostou a jsou předurčeni opustit rodné hnízdo ,proto jsou volní

Konečně zkuste oddělit svůj prsteník (čtvrtý prst představuje vašeho partnera) a budete překvapeni, že je prostě nelze oddělit ... To proto, že pár je předurčen k tomu být jednotní až do posledního dne svého života a to je důvod proč prsten je používán právě na tomto prstu.

Existuje něco, něco mocného v tomto oznámení s těmito slovy, i když nejsi pověrčivý…….