Hrady a zámky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Po stopách svaté Zdislavy z Lemberka
Památky Unesco Česká republika.
Vytvořila Beata Duchková
Nové Město nad Metují Bylo založeno v roce 1501 Janen Černčickým z Kácova. Historické centrum je městskou památkovou rezervací s rene- zančními měšťanskými.
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Politika Karla IV. Radim Nuska 2.B.
KAREL IV. ( ).
Kostelec nad Černými lesy
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cestovní kancelář Silesia
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Hluboká panoramaticky
CESTOVÁNÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Poznám gotické umění ? 7. ročník.
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE, 1. STUPEŇ ZŠ Procvičování dovedností z hodin ICT na učivu ze zeměpisu.
Naše město Zruč nad Sázavou.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Gotická architektura v Čechách
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
VY_06_Vla5_34 Českomoravská vrchovina
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Bechyně …tip na výlet.

Romantická architektura v Čechách

Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice Jméno: Tereza Fořtová Vedoucí práce: Mgr. Blanka Posavádová Školní rok: 2012/2013.
Stavby Karla IV. ANEB JAKÝ BYL KRÁL KAREL IV.. Obsah Kdo to Karel IV. vůbec byl? Univerzita Karlova Karlův most Karlštejn Nové město Chrám svatého Víta.
Třeboň Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pozdně gotická architektura v Čechách Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802 – 4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Mgr. Veronika Sluková Název: VY_32_INOVACE_33_Jihočeský kraj_Sluková Téma: Jihočeský kraj Číslo.
Hrady a zámky Jméno a příjmení. Obsah Karlštejn Křivoklát Vyšehrad Konec.
Zámek Hluboká Webové stránky zámku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
D o b ř i c h o v i c e - Karlík - K a r l š t e j n
Letecké snímky zajímavých objektů byly pořizovány při vyhlídkových letech, které prováděli Karel Dyntera a Vladimír Hudec z ultra lehkého letounu typu.
Romantická architektura v Čechách
Pozdně gotická architektura v Čechách
BRNO Matěj Pilát
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Transkript prezentace:

Hrady a zámky

Zámek Velké Březno Zámek byl vystavěn v letech 1842-1854 podle plánů víden‘ského stavitele Foerstera. Podoba zámečku byla přestavěna v letech 1885-1910 podle návrhů drážd‘anského architektura E. Fleischera.

Hrad Pernštejn Pernštej skrytý v lesích východního okraje Českomoravské vrchoviny, patří k nejvýznamnějším a nekrásnějším moravským hrádům. Od poloviny 13. století byl sídlem rodu pánů s Pernštejna.

Zámek Lednice Jeho dnešní podoba je z poslední nogoticlé přestavby, která proběhla v letech 1845-1858 podle Georga Wingelmullera.

Hrad Zvíkov Byl založen na místě prastarého hradiště z doby bronzové.Historie Zvíkova je odpočátku spjata s královským rodem přemyslovců.

Zámek Sychrov Barokní zámek postaven v letech 1690-1693 rodem Lamottů z Frintroppu na místé gotické tvrze na břehu říčky Mohelky. Dnes patří k nejvýznamnějším historizujícím zámeckým stavbámů.

Zámek Červená Lhota Jednou z položených památek v Čechách je jihočeský vodní zámkek Červená Lhota. Vyrůstá na skále, která se přehrazením údolí a vzedmutím vodní hladiny stala malím ostrůvkem. Zemanskou tvrz koupil roku 1530 Jan Kába z Rybn‘an a brzy na to jí přestavěl na renesanční zámek.

Hrad Karlštejn Hrad byl postaven v letech 1348 -1367 na příkaz císaře Svaté říše římské a českého vladaře Karla IV.

Hrad Rožmberk Hrad Rožmberk patří mezi vůbec nejstarší hrady v České republice.

…….a to je konec!