Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Tvorba webových stránek
Seznamy Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy se.
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Základní struktura, metainformace
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Módy bezdrátového připojení
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Tvorba webových aplikací
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 PHP JE SKRIPTOVACÍ JAZYK PRO TVORBU DYNAMICKÉHO WEBU A JEHO POČÁTKY SPADAJÍ DO ROKU HISTORIE PAN RASMUS.
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Počítačová síť a typy sítí
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Protokol TCP/IP a OSI model
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
PHP – Základy programování
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Funkce a procedury Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Procedura vykonává nějakou.
Příkaz break, continue Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Někdy může být výhodné provádění.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.
Protokoly a adresy na internetu
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
DTD DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro prohlížeč zpracovávající dokument. DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
WWW – hypertextový informační systém
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Obrázky Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se do stránek vkládají nepárovou značkou. To znamená,
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Inkrementace Zvýší hodnotu o 1. Zvýší hodnotu o 1. V proměnné $b bude hodnota 11 V proměnné $b bude hodnota.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Úvod do PHP IZI 228.
Primitivní počítadlo
Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis.
Příkaz switch Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou s více možnými hodnotami. Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Visual Basic - programování
IB111 Programování a algoritmizace
NUMEROLOGICKÉ INTERNETOVÉ STRÁNKY
Zpracovatel : Bařinka Antonín Vedoucí : Dr.Ing. Horák Jiří Konzultant : RNDr. Jiří HIESS Vysoká škola báňská- Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Disková pole (RAID - Redudant.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Programovací jazyk JavaScript
Programovací jazyk JavaScript
Čo je PHP- PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) je populárny open source (prístupné zdrojové kódy) skriptovací programovací jazyk Používa najmä na programovanie.
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače pouze výsledky. Používá se pro tvorbu webových aplikací – dynamických stránek. Je postaven na základech jazyka C.

Výhody jazyka PHP PHP je jazyk jednoduchý na pochopení Na klientské stanici se nevykonává žádné skriptování Podobná syntaxe jazyku C PHP podporuje širokou řadu souvisejících technologií, formátů a standardů Je to otevřený projekt, která má rozsáhlou podporu Je k dispozici velké množství již hotového kódu

Výhody jazyka PHP Většina hotového kódu je šířena pod svobodnou licencí PHP běží na webových serverech IIS i Apache PHP komunikuje s databázemi MySQL PostgreSQL MS SQL PHP je multiplatformní – nezáleží na tom, jaký operační systém běží na webovém serveru

Nevýhody jazyka PHP PHP je jazyk interpretovaný Interpretovaný jazyk Je překládán až za běhu programu Je pomalejší, ale nemá tak velké formální požadavky Překládají se interpretrem, ten instrukce zároveň při překladu provádí a to vše na straně serveru. Kompilovaný jazyk Je nejdříve celý přeložen a až potom spuštěn Je rychlejší než jazyk interpretovaný, má však vyšší nároky na formální správnost kódu. Překládá se kompilátorem, výsledkem překladu je (většinou) .exe soubor

Nevýhody jazyka PHP Kdokoli má přímý přístup k serveru, může nahlédnout do vašich PHP skriptů Podpora objektového programování není v PHP na moc dobré úrovni. Protože je PHP aktivně vyvíjen, v budoucích verzích jazyka se mohou některé funkce změnit nebo se mohou chovat jinak než dosud.

Nejčastější aplikace psané v PHP Připomínkové knihy Diskusní fóra Internetové obchody Informační systémy Redakční systémy Firemní prezentace Chaty Dynamické stránky Vyhledávače Katalogy Počítadla, ankety atd.

Schéma komunikace PHP Server HTTP WWW WWW prohlížeč server HTML CGI SQL MySQL Obr. 1

Otázky k opakování Kde se spouští jazyk PHP? Jaké výhody má jazyk PHP? Jaké nevýhody má jazyk PHP? Pro jaké aplikace se nejčastěji jazyk PHP používá?

Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, 2011. str. 407 Použité obrázky: Vlastní