Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis."— Transkript prezentace:

1 Programování POCSI

2 Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis akce pomocí formálního jazyka. Proces - akce, rozložená na části. Program- množina příkazů, které popisují části procesu. Procesor - výkonná jednotka, která řídí akce podle příkazů. Algoritmus – popis modelu chování. Rozdíl mezi algoritmem a programem je v úrovni formalizace a detailu popisu.

3 Programovani/POCSI3 Programovací systémy Binární kódování Vyhýbat se trikům – hledání chyb Základním nástrojem a pomůckou je přítomnost struktury v programu Programovací jazyk – strojově nezávislý jazyk Vyšší programovací jazyk je prostředek pro zadávání instrukcí hypotetickému počítači Skutečný počítač A a hypotetický počítač B Mostem mezi nimi program C – kompilátor.

4 Programovani/POCSI4 Tak funguje počítač Fáze překladu: program P’(A) = kompilace {P(B)} Fáze výpočtu: Y = P’(X), X – vstupní údaje, Y - výsledky

5 Programovani/POCSI5 Programovací jazyky Fortran Cobol … C … Java …

6 Programovani/POCSI6 Programování v prostředí Internetu - Java Java (Sun Microsystem), platformová nezávislost zdrojový kod je kompilován do Java Byte Code a teprve při běhu je interpretován interpretem Java Virtual Machine do strojového kodu procesoru JVM je součástí prohlížečů David Flanagen: Programování v Javě Vývojové nástroje: MS Visual J++, Borland J Builder

7 Programovani/POCSI7 Programování v prostředí Internetu – skriptovací jazyky JavaScript (Netscape Corp. + Sun Micros.) -interpretovaný jazyk bez kompilace -přímá součást HTML -objektově orientovaný jazyk -má vlastní objekty a metody a funkce -umí pracovat s objekty vloženými (javovské applety, komponenty Active X) -neumí pracovat s grafikou a zvukem Visual Basic Script (Microsoft)


Stáhnout ppt "Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis."

Podobné prezentace


Reklamy Google