Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zájezd do Paříže.
Advertisements

Znaky barokní architektury
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hrad Chenonceau, mistrovské dílo francouzské renesance, je známý pro nádhernou polohu na ř ece Cher. Tento nádherný hrad z šestnáctého století je.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Napříč Andami ve výšce m n. m. Pak během 64 km sestup z hor do m n. m. do tropického údolí Yungas. Je považována za nejnebezpečnější na.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Projektový den „Náš region“ Lipová Autoři: Matěj Holakovský a Klára Holakovská.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Středočeský kraj a Praha.
LAGO DI GARDA Gardasee, Gardalake.
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
Projekt – Zeměpis Královéhradecký kraj ZŠ Mandysova Hradec Králové
Hudba Arnd Stein Romantic Zámek Villandry leží v departmentu Indre-et-Loire, je známý především svými překrásnými renesančními zahradami.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_61.
Nových sedm divů světa.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Mayské piramidy v Chichén Itzá
Francie 9.A.
Francie.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Kulturně historické objekty Slovenska
VY_32_INOVACE_17 Asie - Čína - Velká čínská zeď
FRANCIE Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích na Loiře Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
7 divů světa Na následujících stránkách se seznámíte se sedmi divy světa. Seznámíte s dobou před a po divech.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Taj Mahal Indie.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
La ville Soleil – město krále Slunce – Ludvíka XIV.
Leonardo da Vinci Louvre, Ambois, Clos Lucé. Leonardo da Vinci renesanční osobnost narozen r ve vesnici Anchiani u města Vinci u Florencie v Itálii.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
JIČÍNKA řeka našeho města.
území oblíbené sportovci a turisty
HONOLULU - HARBOUR HONOLULU - AIRPORT Honolulu je hlavní a největší město Havaje, státu USA. Název města pochází z domorodého jazyka, kde honolulu.
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Lukáš jaroš a petr halačka
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Eva Šamánková, Architektura české renesance, Praha 1961, s Eva Šamánková, Architektura české renesance, Praha 1961, s. 51: také zámek v Rosicích.
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Trigonometrie ve slovních úlohách
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let , jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
3. Fáze (60. léta). -Nejen z ekonomických důvodů, ale hlavně kvůli politickému útlaku utíkaly tisíce lidí z východního Německa do západního -Východní.
Pyramidy a zikkuraty. Pyramidy - jeden ze sedmi starověkých divů světa postaveny od 27. do 18.stol. př.n.l. přesný počet není znám vystavěné z cihel se.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Mgr. Simona Steinbauerová
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Londýn, místo, které mě zaujalo
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Leonardo da Vinci Louvre, Ambois, Clos Lucé
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Transkript prezentace:

Zámek Chambord je největší ze zámků na Loiře ve střední Francii.

Leží asi 14 km východně od města Blois v departementu Loir-et-Cher.

Byl postaven v letech 1519 až 1547 na objednávku Františka I. v zátoce řeky Cosson, levého přítoku Loiry.

Má 440 místností, 85 schodišť, 365 krbů se sochařskou výzdobou a na střechách se tyčí 365 komínů – jeden krb pro každý den v roce.

Obklopuje ho 32 km dlouhé pásmo vysokých zdí.

Stavba byla zahájena roku 1519 a v roce 1547 byla z velké části hotova.

Podle dochovaných údajů na ní pracovalo celých 25 let téměř 2000 řemeslníků a zedníků.

Tvrdí se, že Leonardo da Vinci, kterého František I. přivedl do údolí Loiry v roce 1516, se podílel na návrzích zámku.

V zámku je nejkrásnější schodiště, které stoupá hlavní věží a je postaveno jako dvojitá spirála.

Dva lidé jdoucí nahoru a zase dolů se nesejdou nikde kromě paty a vrcholu a přitom se po celou cestu stále navzájem vidí.

K zámku také dříve patřily veliké zahrady s loveckými oborami a rybníky, které sloužily dvoru k lovu. Uvádí se něco kolem 5 OOO ha.

Zámek patří k nejnavštěvovanějším zámkům na Loire. V létě se zde pořádají hudební a světelná show.