Lab Tests Online Projekt Americké asociace klinické chemie (AACC) s cílem vysvětlit význam laboratorních testů laické veřejnosti Lab Tests Online.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Založení restaurace La Veranda
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
, Praha Ota Kéhar Fakulta pedagogická Západočeská univerzita v Plzni Multimediální učební text Soutěžní přehlídka významných.
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
HARMONIZOVANÉ NORMY APLIKOVATELNÉ PRO IVD
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do 1 Hypertenze.
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
POCT představuje optimalizaci diagnostického procesu v místě péče o nemocného, kdekoli je to potřeba (u lůžka, v ambulanci, doma, v záchrance…)
Glukometry Monitorování glukózy v ambulantních i lůžkových zařízení
Plán auditu, zpráva z provedení auditu prim. MUDr
Vztah mezi výrobcem a uživatelem diagnostických zdravotnických prostředků in vitroIVD MD) ve světle zabezpečování kvality Vztah mezi výrobcem a uživatelem.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
1 ve spolupráci s ČSKB pořádají pracovní seminář ve spolupráci s ČSKB pořádají pracovní seminář Řízení kvality IVD při vývoji, výrobě a použití v klinických.
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
Management a rozvoj obcí
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
EVROPSKá UNIE.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí.
5 jazykových mutací Celkem návštěvníků měsíčně Provozováno 8 státy (US, AUS, UK, IT, POL, HU,NEM,SPA)
Představení CZEDMA a jejích aktivit Lenka Nováková Lubomír Stříž Předsedkyně asociace Výkonný ředitel.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
MoReq2 Ing. Miroslav ŠIRL Hradec Králové.
BC_EHK_N Externí hodnocení kvality (EHK) Petr Breinek.
Česká republika a Evropská unie. ČR na cestě do EU n Dohoda o obchodu průmyslovými výrobky mezi ČSSR a EHS n Kooperační dohoda mezi ČSFR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Encyklopedie laboratorní medicíny pro klinickou praxi – speciál 2008
Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Zkušenosti spoluřešitele projektů 5-7. rámcového programu Evropske Komise Prof. MUDr. Milan Macek, DrSc Senát Parlamentu České republiky, 21. května 2013.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Česká iniciativa pro astma obecně prospěšná společnost Prof. MUDr. Petr Pohunek, CSc.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Primární pediatrie-Evropa a ČR MUDr. Gabriela Kubátová OSPDL ČLS JEP Praha červen 2015.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Math Exercises for You (Math4U)
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Point of care testing Ondřej Wiewiorka.
NDP aneb Národní akční plán
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Standardizace odborné zdravotní péče
FYZIOLOGIE PATOFYZIOLOGIE DIAGNOSTIKA
Standardní postupy a standardní péče – jak na to?
Jak si stojí měření českého internetu v mezinárodním srování?
E-labmed: Praktický přístup k hodnocení vnitřního prostředí
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Lab Tests Online

Projekt Americké asociace klinické chemie (AACC) s cílem vysvětlit význam laboratorních testů laické veřejnosti Lab Tests Online

Výsledky laboratorního vyšetření tvoří až 80 % informací o pacientovi setká se s nimi prakticky každý dostupné informace roztříštěné, různé kvality a srozumitelnosti Lab Tests Online – souhrnné a srozumitelné informace od odborníků

Rostoucí zájem o projekt LTO britská španělská německá polská maďarská australská italská řecká česká (zpřístupněna 10. října 2008) V přípravě: verze portugalská, francouzská Postupně se objevily další národní verze:

Projekt opravdu mezinárodní

Rostoucí zájem o projekt LTO Návštěvy www stránek/měsíc Nárůst za rok USA1,23 miliónu21 % Evropa380 tisíc50 % Austrálie37 tisíc153 %

Česká verze LTO České společnosti klinické biochemie (ČSKB) České asociace výrobců a dodavatelů diagnostik in vitro (CZEDMA) vznikla ve spolupráci a

Smluvní vztah Licenční smlouva EDMA – CZEDMA – ČSKB Smlouva ČSKB – CZEDMA o zajištění české verze Pracovní týmy ECC – Racek, Nováková NCC – Racek, Zima, Palička, Dastych, Nováková, Stříž, Chmelíková Výkonný koordinátor – Tesařová Leader editor AACC – Průša Překladatelé, vkladatelé

Co je hotové 1.Úvodní strana 2.Kapitola „O laboratorním vyšetření“ 3.Popis 98 z celkem 244 vyšetření

Kapitola „O laboratorním vyšetření“ Vydávání laboratorních výsledků Referenční hodnoty a jejich význam Laboratorní medicína založená na důkazech Personalizovaná medicína Provádění laboratorních testů doma Příprava na laboratorní vyšetření

Laboratorní vyšetření Předem daná osnova u všech testů Od přípravy nemocného k odběru biologického materiálu až k interpretaci výsledků Vztah k jiným testům Doporučená literatura Příklad: LDL-cholesterol

Plán pro r Přeložit dalších asi 100 testů 2.Přeložit „Slovníček“ V dalším roce 1.Dokončit překlad testů 2.Přeložit hesla týkající se nemocí a chorobných stavů 3.Přeložit funkční testy

Na shledanou na: