Po stopách ohrožených zvířat

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GIBONI.
Advertisements

POVÍDEJME SI O TOM, KTERÉ ŽIVOČICHY CHOVÁME
Tygr bengálský OHROŽENÝ Rozšíření (červeně)
VELCÍ PRIMÁTI VOLAJÍ O POMOC
Medvěd brtník Tereza Hamplová 6.A.
(Odocoileus virginianus)
Lvíček zlatý.
Vydra říční ve střední Evropě
Prezentace Barbora Jirasová.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Dravci Silný zahnutý zobák Nohy se silnými drápy =>lov
Krkavcovití Kmen: Strunatci Třída: Ptáci Podtřída: Letci Řád: Pěvci
Krkavcovití.
Vliv klimatu na faunu 1.A.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Projekt,,Sedmero krkavců,,
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
DEN ZEMĚ Po stopách ohrožených zvířat.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Kopřivka obecná (Anas strepera)
Po stopách ohrožených zvířat
Tulák sob a jiné zajímavosti
Řád: PLOUTVONOŽCI.
Husa běločelá.
Dudek Chocholatý.
Jakub Weinstein: NUTRIE ŘÍČNÍ.
Den Země Po stopách ohrožených zvířat.
ANTARKTIDA.
ŠELMY.
Panda Veliká.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Pyšný jako páv.
Řád šelmy - čeleď medvědovití
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Sloni.
Zoologická zahrada Příbram
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZVÍŘATA SVĚTA
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
 Popis  Životní prost ř edí a potrava  Veverky ve m ě stech  Jak m ů žete pomoct nalezeným mlá ď at ů m veverek  Druhy veverek  Rozmnožování  Zdroje.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Panda Panda Panda. 0 V roce 1998 soudní proces vedený WWF podnítil požadavek amerického ministerstva ochrany přírody (U.S. Fish and Wildlife Service),
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
Veverka obecná (Sciurus vulgaris)
Název projektu: Živá příroda ve škole
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Kůň Převalského.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
(Andrias davidianus). Velemlok čínský je největší mlok na světě Měří kolem 115 cm, ale může dosahovat délky až 180 cm Važí kolem kg Živí se hmyzem,
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Po stopách ohrožených zvířat Den Země Po stopách ohrožených zvířat

Panda velká Taxonomické zařazení: Kmen: strunatci (chardata) (latinský název):Ailuropoda melanoleuca (anglický název):Greather panda (německý název):der Panda grobetae Kmen: strunatci (chardata) Podkmen: obratlovci (vertebrata) Třída: savci (mammalia) Řád: šelmy (carnivora) Čeleď: medvědovití (ursidae)

Panda velká Biotop:Bambusové houští v hornatých oblastech střední a jihovýchodní Asie. Potrava:Jí nejméně 15hodin denně, za tu dobu spořádá až 20kg bambusu, larvy hmyzu, ptačí vejce i vzdechliny Rozmnožování: Pět měsíců v březosti od března do května je to období kdy se samotářské pandy setkávají. Velikost: Tělo 1,2-1,5m hmotnost 75-160kg po narození: 90-130g Délka života: V zajetí 30let

Panda velká ZAJÍMAVOST: panda se denně věnuje 16 i více hodin přijímání potravy Má nejsilnější stoličky ze všech šelem na světě Na světě jich je asi 1000ks. STUPEŇ OHROŽENÍ: Bude brzy odkázaná na život v zajetí Brzy vyhynou kvůli ztrátě životního prostředí ale také masivnímu úhynu základního zdroje jejich potravy (bambus)

Panda velká Parky: Žlutý drak, Wulingyuan,park Sedmi hvězd.  Podnebný pás: Mírný a subtropický podnebný pás  Zoogeografické zařazení: Palearktická a orientální  Mapa oblasti: Žije v Číně, především v horách Qvionglai, Daxiangling, Xiaoxiongling a Lian v provincii S-Čhvan a hory Min v pohoří Qincing v provincii Šan-si. Parky: Žlutý drak, Wulingyuan,park Sedmi hvězd.

Panda velká Turistická zajímavost: Když se vydáte do Číny tak se určitě projděte po velké čínské zdi. Pokud vám vyhládne stavte se v jedné z místních restaurací.určitě to stojí za to protože můžete pokrm jíst čínskými hůlkami. Čína je velkým vývozcem všeho na co si jen vzpomenete. Od oblečení počínaje hračkami.