Techniky projektového řízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Marketingové strategické plánování v podnicích služeb
Advertisements

Připravovaná dokumentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
„Plánování projektu Plán projektu“
Regionální ekonomická analýza Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Vize, Strategie, Cíle.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Management veřejné správy 5RE901 Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu:
Evropský sociální fond
REGIONÁLNÍ ANALÝZA DOPRAVA
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Facility management ČSN EN
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Financování rozvojových projektů Problematika způsobilých výdajů v rozvojových projektech Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
jako nástroj projektového řízení
ESF v ČR realizace Jana Kouřilová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
PLÁNOVACÍ PROCESY, DRUHY PLÁNOVÁNÍ
Projektové řízení Evropský sociální fond
Evropský sociální fond
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
REGIONÁLNÍ ANALÝZA PRŮMYSL 4
Vybrané metody analýzy
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Zavádění a údržba informačních systémů
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
MARKETINGOVÁ SITUAČNÍ ANALÝZA
Evropský sociální fond
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Regionální politika ČR a EU 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 3 Evropský sociální fond
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Strategický management
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 4 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Projektový cyklus, analýza SWOT
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 5 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategický management
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Struktura podnikatelského plánu
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Model struktury strategického managementu
Podklady pro zpracování semestrální práce
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Strategie vyplývající ze SWOT analýzy
Ekonomika malých a středních podniků
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Modulová výuka a digitalizace
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Techniky projektového řízení Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Techniky projektového řízení Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Techniky projektového řízení ……..formalizace postupů jednotlivých aktivit v rámci jakéhokoliv projektu….. Klasickými technikami jsou: Ganttův diagram Př.: Použití Ganttova diagramu na jednoduchém projektovém záměru zřízení informačního centra síťové diagramy Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Typologie projektů dle charakteru a formy příspěvku/financování: Menší rozsah: granty Větší rozsah: individuální projekty úvěry půjčky Největší rozsah: velké projekty Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

SWOT analýza S - silné stránky (strenghts) W - slabé stránky (weakness) O - příležitosti (opportunities) T - rizika (threats) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

SWOT analýza – stanovení strategie Volba strategie na základě SWOT analýzy - využití silných stránek objektu k zhodnocení příležitostí (S-O) - odstranění slabých stránek využitím příležitostí (W-O) - využití silných stránek k odstranění rizik (S-T) - odstranění slabých stránek k vyhnutí se rizikům (W-T) Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Logický rámec projektu Logický rámec“ je nástroj k pomoci při zpracování projektu, jeho realizaci a hodnoceni. Je nástrojem pro: - organizaci myšlení - umožňuje upřesnění vztahů aktivit a plánovaných investic k očekávaným výsledkům - napomáhá k stanovení výkonnostních indikátorů - přispívá k určení zodpovědností - poskytuje stručné a jasné informace o projektu Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Logický rámec projektu Hlavní výhody aplikace logického rámce projektu: - poskytuje na jednom místě přehled o všech klíčových složkách projektu - zajišťuje splnění všech požadavků na dobrý projekt - umožňuje odhadnout možné slabé stránky - je snadné jej zvládnout a používat - nevyvolává žádné zvláštní požadavky na čas a úsilí, redukuje je - může být použit interně pro konzultace se spolupracujícími org. předjímá podmínky implemantace vytváří rámec pro monitoring a hodnocení napomáhá ke komunikaci mezi plátcem a realizátorem projektu Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Postup zpracování „Logického rámce“ projektu 1) Definice globálního cíle projektu 2) Definice účelu projektu 3) Definice výstupů pro dosažení účelu 4) Definice aktivit pro dosažení jednotlivých výstupů 5) Ověření logických vazeb „příčina-následek“ 6) Definice předpokladů spojených s každou hladinou 7) Definice objektivních ověřitelných indikátorů 8) Definice způsobu ověření 9) Na základě stanovených aktivit sestavení rozpočtu 10) Kontrola zpracovaného logického rámce-kontrolní list Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Intervenční logika logického rámce projektu

Př. logického rámce projektu