Thomas J. Peters. Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland. 1966 magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Řízení diverzity Mgr. Hana Velíšková, HR specialistka Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů.
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
V e d e n í l i d í.
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© 2010 IBM Corporation Informace + kreativita = konkurenceschopnost Vladek Šlezingr – generální ředitel IBM Česká republika 16/09/ Svět informačních.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Business Partnering „Nejdůležitější přísadou receptu na úspěch je umění vycházet s lidmi.“ Theodore Roosevelt.
KOMPETENČNÍ MODEL DŮLEŽITÝ PRVEK ŘÍZENÍ LIDÍ
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Scope2 INDEX 1. Internet mktng and sales 2. Marketing Strategy 3. International M. 4. Tenders and public procurement 5. Q & A E-commerce (Elektronické.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Společenská odpovědnost organizací
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
ŠKOLNÍ PROJEKT MICE MIND MAP.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Představení aktivit společnosti Air Products Jitka Moravcová, personální ředitelka Air Products spol. s r.o.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
122 - Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví Teorie řízení.
…měření asi nenahradí personální práci… HR P r e s e n t a t i o n
Kdo je lídr? Vítejte na přednášce.
Douglas McGregor (1906 – 1964).
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Definice managementu.
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.
Pavlína Znamenáčková Jan Košler. AMERICKÝ SPISOVATEL PÍŠÍCÍ O POSTUPECH PRO ŘÍZENÍ PODNIKU NAROZEN VE SPOJENÝCH STÁTECH AMERICKÝCH (BALTIMORE.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
BC Research Inc. Technologies. Čím se BC Research zabývá S použitím technologie podnikatelského modelu Integrator, nachází nejlepší řešení pro rozvoj.
4. téma: Společenská organizace Počátky studia formální organizace Problém: Najít univerzálně platné principy ’vědeckého’ řízení výrobních.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Peníze do vašeho rozpočtu. ALC, spol. s r.o. ALC se zaměřuje na optimalizaci metodik a vývoj softwarových nástrojů na podporu řízení IT a ostatních interních.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
SUPERVIZE z Jak se učit ze zkušenosti svého týmu? Mgr. et Mgr. Veronika Víchová CACIO 8.září 2016
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Million Leaders Mandate
KOGNITIVNÍ PSYCHOLOGIE
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Prezentace obchodního plánu
Jsme „Jedno PPG“ Náš záměr We protect and beautify the world
Transkript prezentace:

Thomas J. Peters

Životopis Narozen 7. listopadu 1942 v Baltimoru, ve státě Maryland magisterský titul na Cornellské univerzitě v oboru stavebnictví až 1970 služba u amerického námořnictva. Dvakrát byl nasazen ve válce ve Vietnamu až 1981 Peters konzultant u McKinsey & Company V roce 1981 poté začal pracovat samostatně a stal se nezávislým konzultantem ocenění britským Ministerstvem obchodu a průmyslu jako jeden ze světových Guru čestný doktorát na univerzitě managementu v Moskvě.

Čím je známý? - Americký spisovatel zabývající se otázkou managementu a moderních konceptů vedení lidí -Sestavil návod, jak vybudovat a řídit úspěšnou firmu. - Nebere si servítky ani z nejvýznamnějších lidí top managementu velkých firem. Otevřeně a s naprostým klidem říká, v čem jsou jejich omyly. - Součástí strategie firmy by mělo být uvolňování vedoucích míst mladým pracovníkům. A to i přesto, že „staří“ na těchto místech podávají dobrý výkon a mají zkušenosti.

In Search of Excellence (Hledání dokonalosti) Toto je jeho nejznámější kniha, kterou společně napsal s Bobem Watermanem v roce Kniha sleduje 453 úspěšných společností a analyzuje důležité faktory, které vedli k jejich úspěchu. Zdůrazňuje důležitost orientace na zákazníka. Důležité není jen prodat kvalitní produkt ale mít i přátelský vztah k zákazníkovi. Důraz na zachování jednoduchosti postupu a řešení i při řešení složitých problémů Díky této knize vstoupil do podvědomí jako uznávaný odborník na řízení lidských zdrojů.

Příklad studie, kterou naleznete v knize Hledání dokonalosti Jestliže jsou lidé od sebe vzdáleni více než 10 metrů, je pravděpodobnost toho, že spolu budou komunikovat alespoň jednou za týden, pouze kolem 8 až 9 % (oproti 25% při vzdálenosti 5 metrů.

Další významná díla A Passion for Excellence – napsal spolu s Nancy Austin Thriving on Chaos Liberation Management The Tom Peters Seminar: Crazy Times Call for Crazy Organizations The Pursuit of WOW! The Circle of Innovation: You Can't Shrink Your Way to Greatness The Brand You50, The Project50 and The Professional Service Firm Re-imagine! Business Excellence in a Disruptive Age Talent Leadership Design Trends – napsal spolu s Martha Barletta The Little Big Things: 163 Ways to Pursue EXCELLENCE

Myšlenky „Talentovaní lidé jsou nutnou a nejdůležitější částí pro profesionální firmy,” + Včasná příležitost talentům Člověk musí mít kladný vztah k práci, kterou dělá. Nutnost sledovat a reagovat na stagnaci jednotlivých oddělení ve firmě. Kompetence ve vedení týmů se projevuje v denní praxi.

„V nejlepších organizacích se sliby plní bez ohledu na to, kolik je s tím trápení a co to stojí času navíc.“

Doporučení pro managery naslouchejte svým zákazníkům uvažujte o tom, že každý zákazník má být potencionální, celoživotní zákazník staňte se organizací vedenou zákazníkem a ne výrobou zaměřte svou pozornost na dokonalou službu neuspokojujte své zákazníky, ale čiňte jim potěšení

neustále inovujte. vytvářejte na trhu mezery a diferencujte. dejte pravomoci svým zaměstnancům. Za zatajování či nesdílení informací se automaticky vyhazuje. Musí být o Vás slyšet. Maximální transparentnost všech Vašich kroků.

Nejlepšími leadery jsou ženy „Ženy budou vést. (Tečka) A je to nanejvýše nutná věc. Logika věci je v tom, že ženy přinášejí do práce perfektní sadu schopností pro rodící se novou ekonomiku. Na rozdíl od mužů mají ženy sklon spojovat místo pozicovat pracovníky, udržují plodnou spolupráci, bez problémů sdílí informace, nekapitulují, oceňují stejnou měrou přínos jednotlivce i skupiny, ochotně přijímají nejednoznačnost, oceňují intuici stejně tak, jako čistou logiku, jsou přirozeně flexibilní, oceňují kulturní rozdílnosti.“

..ale nic není dokonalé To, že ženy mají k vedení lidí a týmů výrazně lepší předpoklady než muži, je poměrně zřejmé. Předpoklady však nejsou všechno. Sebeúrodnější půda, necháme-li ji ležet ladem, bude plodit pouze plevel. A pouze ten člověk, který se svými přednostmi něco dělá, který je objevuje a s nadšením je vytrvale a uvědoměle a s odvahou rozvíjí, a který také zaceluje a doplňuje své mezery, může být mistrem. Doporučuji tedy ženám, aby své přirozené nadání a vrozené předpoklady nenechaly ležet ladem. Je to škoda nevyužít dary, které máte. A ještě radu pro ty, kteří „stojí vzadu”, pro muže: učte se od žen! Vězte, že netrénovaná, průměrná žena je na tom ve vedení lidí lépe, než muž vycvičený manažer. Pozorujte, co dělají a jak to dělají. Naslouchejte, o čem a jak mluví. Ptejte se jich, o čem a jak přemýšlejí, jak docházejí k rozhodnutí. Zkrátka pokuste se od nich naučit jak to dělají, že to dělají dobře.