Identifikátor materiálu: EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Identifikátor materiálu: EU
Advertisements

Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vstupní a výstupní zařízení
R ISKUJ. C O JE VÍC ? /4 Nápověda.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
HARDWARE II Periferie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Anotace Žák dokáže zarovnat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže zarovnat text dle potřeb dokumentu v aplikaci.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
Anotace Žák v aplikací MS Word dokáže nastavit sloupce Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word využít funkce sloupce.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
HARDWARE 3. část.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Identifikátor materiálu: III/2-10/15 Test - počítač Základy práce s počítačem 1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace,
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Identifikátor materiálu: EU
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Identifikátor materiálu: EU - 19 - 2 Anotace Žák vysvětlí funkci počítače a dokáže popsat základní zařízení Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat funkci počítače, ví z čeho se skládá Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Počítač, komponenty, periférie Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,42 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/září 2011

Seznámení s osobním počítačem a jeho komponenty. OSOBNÍ POČÍTAČ Seznámení s osobním počítačem a jeho komponenty. Pokyny a vysvětlivky: Videoukázka K zamyšlení Zápis do sešitu Praktická část na počítači

Co je to počítač? Počítač je stroj, který zpracovává informace neboli data, které zadá uživatel. Data jsou písmena, údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy apod.

Z čeho se skládá počítač? Na první pohled se skládá ze čtyř hlavních zařízení: Počítačová skříň Monitor Klávesnice Počítačová myš Dále může obsahovat přídavná zařízení (periférie), které rozšiřují funkci počítače: Reproduktory Tiskárna Skener Webkamera Mikrofon a další příslušenství . . .

Funkce jednotlivých zařízeních Počítačová skříň (zpracovává data a řídí chod celého počítače) Monitor (prostřednictvím monitoru s námi počítač komunikuje. Zobrazuje procesy a jevy, které zpracovává počítačová skříň) Klávesnice (je určena ke vkládání znaků a ovládání počítače) Myš (malé polohovací zařízení, které převádí informace o změně své pozice na povrchu plochy do počítače, což se pohybuje na monitoru jako pohyb kurzoru)

Funkce jednotlivých zařízeních Reproduktory (sluchátka) (převádějí výstupní analogový signál na vlnění tak, aby bylo slyšitelné) Tiskárna (zařízení převádějící různým způsobem informace v elektronické podobě (text či obrázek) na papír) Skener (zařízení, které slouží ke snímání a digitalizaci obrazu s předlohy do počítače). Webkamera (zařízení, které slouží k pořizování digitálních obrázků, které mohou vytvářet plynulý digitální videozáznam. Většinou slouží k elektronické online komunikaci pomocí internetu). Mikrofon (zařízení, které umožňuje převádět mluvené slovo do digitální podoby. Většinou slouží k elektronické online komunikaci pomocí internetu).

Rychlé opakování: Co je to osobní počítač? Stroj, který zpracovává data od uživatele. Stroj, který používáme k hraní her a pro práci. Stroj, který sám myslí a jedná.

Tvá odpověď je: SPRÁVNĚ Pokračuj dále >>

Tvá odpověď je: ŠPATNĚ Zkus to znovu >>

Jaké zařízení vidíš na obrázku? Rychlé opakování: Jaké zařízení vidíš na obrázku? A C Monitor Televize B Obrazovka D Obraz Pokračuj dále >>

Jaké zařízení vidíš na obrázku? Rychlé opakování: Jaké zařízení vidíš na obrázku? A C Krabice Počítačová skříň B Skříňka D Reproduktor Pokračuj dále >>

Jaké zařízení vidíš na obrázku? Rychlé opakování: Jaké zařízení vidíš na obrázku? A C Tablet Skener B Scanner D Kopírka Pokračuj dále >>

Zařaď následující komponenty do správné skupiny (základní/periférie)? Rychlé opakování: Zařaď následující komponenty do správné skupiny (základní/periférie)? 1 5 Základní Periférie Základní Periférie 2 6 Základní Periférie Základní Periférie 3 7 Základní Periférie Základní Periférie 4 8 Základní Periférie Základní Periférie

Zdroje Text: Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky: Vlastní fotografie autora DUMu