Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Environmentální výchova pro základní školu
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Vlastní hodnocení školy
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
ošetřovatelství a porodní asistence
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Název projektu: Ve škole po škole
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Název operačního programu:
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008

Program Identifikace projektu Cíle a obsah projektu Moduly projektu Průběh realizace Výstupy projektu Evaluace projektových aktivit DVPP

Identifikace projektu OP Rozvoj lidských zdrojů, opatření 3.2 – Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje Datum zahájení , ukončení Projekt řešen Ostravskou univerzitou v Ostravě ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě Řešitelský tým za SU – Doc. František Koliba, Magdalena Chmelařová, Ing. Petra Považská

Cíle a obsah projektu Celoživotní vzdělávání Modulární systém DVPP Dvě úrovně – základní a specializační Centra ve vzdělávání Pilotní kurzy, konference Rozšiřitelnost podle nových potřeb škol Orientace výuky k praxi Využívání nových metod práce při výuce Moderní ICT

Klíčové aktivity projektu 1.Řízení realizace projektu 2.Zřízení a práce Center dalšího vzdělávání učitelů 3.Realizace semináře pro tutory kurzů 4.Tvorba studijních textů 5.Realizace pilotních kurzů modulárního systému dalšího vzdělávání 6.Příprava a realizace konference 7.Závěrečné hodnocení projektu a evaluace kurzů

Moduly projektu Modulového systému DVPP ZŠ a SŠ MSK První úroveň základní (rozšíření kvalifikace učitelů, nové poznatky)  Informační technologie ve vzdělávání  Jazykové vzdělávání  Pedagogicko-psychologická oblast  Člověk a zdraví Orientace na ICT, zvýšení počítačové gramotnosti, podpora jazykového vzdělávání, spolupráce se zahraničními školami (eTwinning, problematika z oblasti PP – problémy s dětmi, zdravý styl života…). Studijní kurzy – prezenční část výuky a distanční

Moduly projektu Specializační úroveň (kariérní růst PP) RVP a ŠVP ( Člověk a příroda (F, CH, Bi, Z) Člověk a společnost (D, OSP) Matematika a její aplikace ICT Jazyk a jazykové komunikace Člověk a svět práce Umění a kultura (tady nebyly nabídnuté žádné kurzy)

Průběh realizace Výběr autorů, 50 distančních výukových opor Studijní kurzy – učitelé ZŠ a SŠ (databáze škol) Přihlášeno zájemců (plánováno 800) Pilotní běhy kurzu (OU a SU) Úspěšně absolvovalo kurzy učitelů Budoucnost – udržitelný rozvoj (nadále jsou kurzy nabízeny), akreditace kurzu na MŠMT Informace na ds=1 ds=1

Evaluace kurzu Z pohledu účastníků kurzu Dotazníkového šetření se zúčastnilo celkem 1064 frekventantů kurzu První část otázek byla zaměřena na hodnocení celkové organizace kurzu (vyhovoval, spokojenost…) Druhá část otázek se týkala celkového zhodnocení lektora Poslední část dotazníkového šetření se frekventanti kurzu vyjadřovali k celkovému přínosu kurzu

Evaluace kurzu a DVPP Z pohledu lektorů Organizace kurzu Komunikace s účastníky Plnění úkolů účastníky Další poznatky z vedení kurzu Prezenční a distanční forma DVPP (certifikace kurzu)

Závěr Dotazy Děkuji za pozornost Kontakt: Magdalena Chmelařová