Zásady práce s prezentacemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace poznámka.
Advertisements

Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Nástroj pro prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Jak vytvořit prezentaci
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Ing. Jiří Veselý PowerPoint – nastavení a ladění VY_32_INOVACE_C1_20 PowerPoint nastavení, spouštění prezentace, rady a kontrola. Informační.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
3MA381 PowerPoint - seznámení
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Vytváření prezentace v PowerPointu
Zásady a doporučení pro tvorbu elektronických prezentací
Zásady a doporučení pro tvorbu elektronických prezentací
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Prezentační program Microsoft PowerPoint
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Obrázky poskytla firma Complex,
Obhajoba maturitní práce
postup tvorby prezentace
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
PowerPoint 2007.
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
UČITEL 3. TISÍCILETÍ – ZVÝŠENÍ KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ NA JABLUNKOVSKU TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Jméno autoraZdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
PowerPoint - seznámení Miroslav Lorenc. PowerPoint  K čemu a kdy použít?  Jaké jsou možnosti využití?  Alternativy?
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Prezentace.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Nástroj pro prezentace
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Zásady tvorby prezentace
DRP - prezentace Zásady, rady, typy, … 1DRP - prezentace/ Zásady, rady, typy,...
Prezentace Ing. Miluše Sedláčková.
PREZENTACE.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
VYTVÁŘENÍ POWERPOINTOVÝCH PREZENTACÍ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Nástroj pro prezentace
Inf Prezentace informací
Management Tvorba prezentací ppt.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Zásady práce s prezentacemi JUDr. Petr Flášar Základy akademického psaní

Účel prezentace Předání informací s důrazem na vizuální sdělení Člověk získává: 87 % informací o okolí zrakem 9 % sluchem 4 % ostatními smysly

Zásady úspěšné prezentace 1. Vždy připraven (mít znalosti) 2. Připravit místnost Umístění plátna, projektoru Rozmístění židlí Osvětlení a zatemnění Příprava a vyzkoušení techniky 3. Přednes a kontakt s posluchači Pro obsah prezentace

Zásady zpracování počítačové prezentace Prezentační program PowerPoint se používá pro vytváření prezentací pomocí snímků, které mohou obsahovat textové, grafické, zvukové i jiné informace. Tyto informace (snímky) mohou být oživeny různými efekty (například animované přechody snímků, změna barevného schématu). 1. Stručný text, velké písmo, v poznámkách se předpokládá komentář 2. Kontrastní barvy, lépe bezpatkové písmo 3. Velké obrázky 4. Používat grafy, schémata, nákresy Poznámky Text odrážek (10 -12 slov) Max 5 odrážek

Tvorba počítačové prezentace Prezentace je skupina snímků, které se postupně zobrazují Snímky se mohou objevovat s různými efekty, po klepnutí nebo v nastaveném časovém intervalu Jednotlivé objekty na snímku se opět mohou zobrazovat postupně a s mnoha efekty Texty i další objekty mohou být odkazy na jiné stránky, OnLine odkazy Jednotlivé objekty na snímku se opět mohou zobrazovat postupně a s mnoha efekty Celkový vzhled, barevné ladění i grafiku nejrychleji „vytvoříme“ použitím připravené šablony S textem, rastrovými obrázky a grafikou pracujeme podobně jako v textovém editoru

Postup při tvorbě prezentace Stanovit cíl Zvolit formu Sestavit osnovu Shromáždit materiály Vytvořit prezentaci Zkusit prezentaci Realizovat prezentaci

Zásady tvorby prezentace písmo Velikost písma & vzdálenost publika do 13 m -výška textu 7 mm (26 bodů) nad 13 m - výška textu 15 mm (60 bodů) 60 bodů 36 bodů 26 bodů prezentace

Zásady tvorby prezentace oživení textu Rozložení Velikost písma Symboly Úsudek: Verbální 7% Hlasový 22% Řeč těla 55%       

Zásady tvorby prezentace grafika Věcná Humorná

Zásady tvorby prezentace grafy Křivky Max 4 Horizontální popis Maximální rozdíly Minimální rozdíly

Zásady tvorby prezentace grafy Sloupce Max 6 Horizontální pro porovnání Seřadit např.vzestupně

Zásady tvorby prezentace grafy Koláčový graf Max 6 Hodnoty nevkládat do grafu, ale vkládat vně Výřez zdůrazní data

Barevnost snímku Střídmost Přizpůsobit světelným podmínkám podklad - písmo

Zásady délky a množství textu Slovní komentář k jednomu snímku (mimo titulního a děkovného) má trvat 1 až 2 minuty. Pro 10 minutovou prezentaci je tedy třeba 5 až 8 snímků – ne více !! Každý snímek by měl mít svůj nadpis. Na jednom snímku by nemělo být více než cca 9 až 11 řádků textu (kromě nadpisu). Pokud to není nezbytně nutné, neumisťujte do prezentace hypertextové odkazy na jiné soubory ani na Internet.

Zásady délky a množství textu Používejte krátké a stručné věty (hesla), ne věty dlouhé a rozvětvené ! Užívejte typ písma Arial, Arial Narrow či Helvetica, nikoli např. Times New Roman či jiné specifické fonty. V jednom snímku neužívejte víc než 2 až 3 druhy písma. Vyvarujte se užití písma typu kurzíva. Neužívejte lemování či „ozdobné“ okraje snímků Vaší prezentace. Zbytečně si tím zmenšujete plochu snímků pro text či obrázky.

Animace a přechody snímků Používejte jen jednoduché animační efekty, a to vždy jen v nezbytné míře. Nepoužívejte nahodilé efekty animace, spirály, přelety, překrytí a podobné. Nastavte vysokou rychlost přechodu snímků, bez zvuku s případnou jednoduchou animací či bez animace. Příliš mnoho příliš složitých animačních efektů ruší prezentaci a rozptyluje pozornost posluchačů.

Zvukové efekty Nepoužívejte žádné zvukové efekty. Zvukové efekty zpomalují přechody snímků. Zvuky z prezentačního počítače ruší posluchače a rozptylují jejich pozornost.

SHRNUTÍ Prezentujte jen jednoduché, jasné, přehledné a stručné snímky. Prezentace má pouze doprovázet Váš ústní projev, není nutné ani vhodné doslova číst celý zobrazovaný text. Prezentace má „oživit“ Vaše vystoupení především projekcí dokumentačních obrázků, grafů, schémat, diagramů či fotografií.