Moučníky z listového těsta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:30.
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:14.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Jan Mihalík zpracováno:
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘDCÍCH
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPokrmy na objednávku.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
VY_32_INOVACE_11_ODV_635_Klu
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ LISTOVÉHO TĚSTA
VY_52_INOVACE_ZBP1_5664VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:10.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
BEZMASÉ POKRMY
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
SOU společného stravování Poděbrady Bc. Daniel Vančura Cukrářská technologie.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Výroba listového těsta
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Transkript prezentace:

Moučníky z listového těsta Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: 30.12.2012 ročník (obor) 1.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Moučníky z listového těsta Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí charakteristiku a výrobu listového těsta, přípravu moučníků a jejich podávání v závodech společného stravování. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2-5-5

Listové těsto - charakteristika Těsto má mírně nažloutlou barvu, je měkké, při pečení zvětšuje objem, na řezu jsou vidět oddělené vrstvy těsta – listy Listové těsto je složeno ze dvou druhů těst: tukového a vodového 1. https://www.google.cz/search?hl=cs&tbo=d&q=listov%C3%A9+t%C4%9Bsto&sa=X&ei=N8gcUfHxD43AtAb-pID4Cg&ved=0CCkQvQ4&biw=1280&bih=899

Výroba listového těsta Příprava tukového těsta (tukánku): 1/3 hladké mouky + změklý tuk, vypracujeme těsto, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Příprava vodového těsta (vodánku): 2/3 hladké +polohrubé mouky+žloutky+ocet+voda, vypracujeme hladké tažné těsto a necháme odpočinout. 2.https://www.google.cz/search?hl=cs&q=listové%20těsto%20recept&tbs

Zpracování těsta Rozvalování a překládání opakujeme třikrát. Hotové těsto uchováváme v chladu. 3. Kresba, fotografie – vlastní zdroje.

Druhy výrobků z listového těsta Těsto neobsahuje cukr, proto ho můžeme plnit sladkými i slanými náplněmi. Listové těsto plníme: a) před upečením (syrové) b) po upečení a vychladnutí http://office.microsoft.com

Výrobky z listového těsta 4. Kresba, fotografie – vlastní zdroj.

Výrobky plněné před pečením Jablka v županu Plněné šátečky, taštičky Jablkový závin 5.http://office.microsoft.com://nd01.jxs.cz/082/350/5d0fdb5518_5562173_o2.jpg

Výrobky plněné po upečení Trubičky Šátečky Řezy 6.http://office.microsoft.com://nd01.jxs.cz/082/350/5d0fdb5518_5562173_o2.jpg

Otázky a úkoly Doplňte Listové těsto je složeno z v...... + t…… č…. . Podle obrázku č. 3 popište překládání listového těsta. Vysvětlete proč se nazývá listové. Označte výrobky z listového těsta. https://www.google.cz/search?hl=cs&authuser=0&site=imghp&tbm=isch&source

3.kresba, fotografie – vlastní zdroj Zdroje 1. 2. 3.kresba, fotografie – vlastní zdroj 4.kresba, fotografie – vlastní zdroj 5. 6. https://www.google.cz/search?hl=cs&tbo=d&q=listov%C3%A9+t%C4%9Bsto&sa=X&ei=N8gcUfHxD43AtAb-pID4Cg&ved=0CCkQvQ4&biw=1280&bih=899 https://www.google.cz/search?hl=cs&q=listové%20těsto%20recept&tbs http://office.microsoft.com://nd01.jxs.cz/082/350/5d0fdb5518_5562173_o2.jpg http://office.microsoft.com://nd01.jxs.cz/082/350/5d0fdb5518_5562173_o2.jpg ŠINDELKOVÁ ALENA. Kuchařské práce - Technologie 1. díl pro OU. 2. vydání. Praha: Parta, 2001. ISBN 80-7320-052-X.