Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Personální plán pro podnikatelský plán
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2

Danuše BAUEROVÁ Institute Innovation in Education Department of Mathematical Methods in Economics Faculty of Economics VŠB-Technical University Ostrava The Czech Republic Realizace programu KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI Seminář Ostravice

CÍLE KURZU Vlastní identifikace s novými možnostmi (a omezeními) komunikace v informační společnosti Získání přehledu o možnostech komunikace v době nadvlády ICT Získání schopnosti kategorizace dostupných metod vzhledem k různým cílům a cílovým skupinám Praktické osvojení si široké škály dovedností Získání sebevědomí uživatelů při vznášení požadavků účastníků kurzu jako uživatelů na techniky - zvyšování efektivity komunikace Akceptace systemizace a strukturalizace v komunikaci

Cílové skupiny Management univerzit Management fakult Vedení kateder a institutů Zástupce katedry, resp. institutu Studenti Zaměstnanci institucí

Struktura částí GENEZE projektu, sestavování týmu ve virtuálním prostředí SYSTEMATIZACE komunikace mezi partnery projektu (V DOBĚ KONÁNÍ projektu) Uzavření projektu, vyhodnocení, příprava na NOVÉ komunikace

MODUL 1 Geneze projektu, sestavování týmu ve virtuálním prostředí Komunikace s NEZNÁMÝM partnerem –Sofistikované metody vyhledávání potenciálních partnerů –Využití předchozí systematičnosti v uchovávání kontaktů –Zahájení komunikace ze strany možných partnerů, prezentace sebe sama na webu –Nástroje komunikace pro navazování kontaktu PRVNÍ kontakt, formální komunikace –Představení cílů, záměrů, charakteru potenciálních účastníků, výstupů budoucího projektu –Komunikace jako nástroj k identifikaci se s projektem Rychlost a operativnost v komunikaci na úkor systematičnosti Formální komunikace s institucí, s donátory projektu

MODUL 2 Systematizace komunikace mezi partnery projektu (v době konání projektu) Nová kultura komunikace ve znalostní společnosti, nové myšlení účastníků –Efektivita komunikace –Ochota sdílet informace F2F setkání – komunikace ve virtuálním prostředí Představení možností komunikace ve virtuálním prostředí s ohledem na budoucí klasifikaci nutnou pro výběr (online a offline komunikace, synchronní a asynchronní komunikace, brainstorming online, wiki technologie, prezentace, kick off komunikace, aktivity jako akcelerátor komunikace, možnosti vybraných sw aj.) –Možnosti a omezení jednotlivých variant –Odlidštění kontra individualizace přístupů Strukturalizace a systemizace –Specifikace kritérií, preference (rychlost, spolehlivost, oficiálnost –Klasifikace variant, vhodnost pro konkrétní cíle a účastníky –Technická stránka problému jako služba člověku, požadavky účastníků –Síťová struktura komunikace –Základní integrace nového systému do stávajících systémů partnerů Vzdělávání účastníků – –Praktické využívání nabízených komunikačních nástrojů (viz výše), osvojování si konkrétních dovednosti komunikovat s využitím ICT –Vzdělávání prezenčně a online –Aktualizace v čase –Motivace k aktivní komunikaci dostupnými prostředky Zásady komunikace sloužící řízení projektu –Specifikace metod komunikace vhodné k řízení –Hierarchizace přístupů –Povinnosti a práva členů týmu –Etika Kontinuální aktualizace přístupů, správa komunikačního systému

MODUL 3 Uzavření projektu, vyhodnocení, příprava na nové komunikace Sumarizace výstupů jako základ nové komunikace Prezentace jako nástroj pro zrod nových týmů, komunikace s neznámým partnerem Komunikace jako nástroj k poznání sebe sama – reflexe

Absolventi získají ZNALOSTI, SCHOPNOSTI A DOVEDNOSTI sestavit TÝM ve virtuálním prostředí specifikovat své potřeby a POŽADAVKY na technickou podporu komunikace KATEGORIZOVAT a STRUKTURALIZOVAT nástroje dle vhodnosti ke komunikaci s jasným cílem vyhodnocovat komunikaci z hlediska EFEKTIVITY a KVALITY REÁLNĚ komunikovat s využitím MULTIMEDIÁLNÍ podpory ICT specifikovat a využívat komunikační nástroje v ŘÍZENÍ využívat PREZENTACE svých výsledků přes webové rozhraní k navazování nových komunikací využívat komunikaci k REFLEXI své osobnosti

Forma studia KOMBINOVANÁ forma Nejen obsah, ale také poskytování PODPORY studia S využitím LCMS (Moodle) Důraz na KOMUNIKACI ve vzdělávání (diskuse učitel-student, student-student, fóra, ankety aj.) KONSTRUKTIVISTICKÉ metody – využívání AKTIVIT v LCMS otázka zamyšlení odpověď Průběžná MOTIVACE studujících EVALUACE výkonů

Realizace studijních opor Více forem studijních opor – ZNOVUPOUŽITELNÉ vzdělávací objekty: –studijní text v MS PowerPoint –nástroj „kniha“ v LCMS Moodle –prezentace v Power Pointu –HTML stránky –tištěná i elektronická podoba –využití METODICKÝCH šablon vhodných pro distanční studium »pro tvorbu vzdělávacích objektů »pro vytvoření struktury kurzu v LCMS

Konstruktivismus ve výuce

PODPORA STUDIA Služby managera kurzu. Tištěný průvodce kurzem. Tištěný průvodce modulem. Tutorované vzdělávání. Konzultační činnost online i F2F.

 …UČILI MÉNĚ… … SE UČILI VÍCE… Děkuji za pozornost! Danuše BAUEROVÁ EkF VŠB-TU Ostrava Institut Inovace vzdělávání iiv.vsb.cz