Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Advertisements

Práce s okny.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
X EXEL.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS OFFICE - WORD TITULNÍ STRANA A OBSAH Ing. Petr Hanáček
Excel – editace ( formát ) buněk
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Práce s tabulkou v Excelu 2010
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010. Tabulka – její výběr, úprava, využití nabídky.

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010 – vkládání tabulky, její úprava Klíčová slova : pás karet „VLOŽENÍ“, skupina „tabulky“, karta „NÁSTROJE TABULKY “, styl pera, šířka pera Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : 30.3.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti. Anotace : Žák pracuje s tabulkou vloženou do textového editoru Word 2010 a upravuje ji. Orientuje se na pásu karet (VLOŽENÍ, NÁSTROJE TABULKY) i ve skupinách ve zvolené kartě. Procvičuje práci s myší. Aplikuje získané znalosti.

Jak vytvořit vhodnou tabulku v textovém editoru Word 2010? Otevři textový editor Word 2010. Vytvořme společně rozvrh hodin určený žákům 1.ročníku. Klávesovou zkratkou se přepni na kartu „VLOŽENÍ“. Najdi skupinu “tabulky“, aktivuj ji. Prohlédni si otevřenou nabídku. Co vidíš?

Pozorně si prohlédni nabídku pod čtvercovou sítí.

Otevřená roletka nabízí několik možností, jak tabulku vytvořit. První nabídka umožňuje vložit tabulku s přesným počtem sloupců i řádků. Pohybem myši po mřížce modelujeme její konečnou podobu, která se současně graficky znázorňuje v textovém editoru. Tvořená tabulka se barevně zvýrazňuje. Zvolenou podobu tabulky potvrdíme ENTREM.

Vytvořme tabulku ze sedmi sloupců a šesti řádků.

V kartě „Nástroje tabulky“ zvolme styl tabulky.

Do tabulky můžeme vpisovat různé údaje. Vstup do buňky je dvojí: 1) myší (kliknu do daného okna a vepíšu potřebné údaje. 2) klávesou TAB, která nás přesouvá z buňky do buňky. Kurzorové šipky nám pomohou s pohybem nahoru a dolů.

Tabulku si také můžeme sami navrhnout. Aktivuj kartu VLOŽENÍ. Ve skupině TABULKY rozviň TABULKU. Zvol druhou nabídku – NAVRHNOUT tabulku. Kurzor myši se změní na pero, kterým vytvoříš tabulku o přesném počtu sloupců i řádků. Tabulku opět můžeme upravovat.

Můžeme využít předdefinované tabulky. Opět musíme aktivovat kartu VLOŽENÍ a ve skupině TABULKY aktivovat nabídku. Vybereme třetí nabídku –“Rychlé tabulky“. Její aktivací se rozvine roletka s tabulkami, které se používají nejčastěji. Volbu potvrdíme klávesou ENTER.

Samostatná práce. Vyzkoušej tvorbu různých tabulek v textovém editoru Word 2010. Procvič si jejich úpravu – barvu orámování, styl pera apod. Vytvoř tabulku – rozvrh hodin pro jednotlivé ročníky (vytvoř kalendář, tabulkový seznam spolužáků, apod.) Při práci používej myš i klávesy. Hodně zábavy. Svoji práci zhodnoť.

Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z Wordu 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)