PODKLADY PRO VÝPOČTOVÉ MODELY A KALIBRACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
Advertisements

Základní popis a instalace Eagle
PrecisPlanner 3D Software pro plánování přesnosti měření v IG
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
ESCH, generování výstupů Bc. Tomáš Milerski Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován.
IKP Consulting Engineers referenční list projektu IKP CONSULTING ENGINEERS, s.r.o. U Malše 1805/ České Budějovice IKP Consulting Engineers, s.r.o.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Fotogrammetrie 1 Průseková metoda přednášející Jindřich Hodač JH_13.10.
8 Průseková metoda - nejstarší fotogrammetrická metoda
Bezpečnost dopravy na veřejných komunikacích
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
VÝPOČETNÍ PROGRAM AUTOŘI Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. Ing. Josef Plášek
Softwarový systém DYNAST
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
ESCH, postup práce Bc. Tomáš Milerski Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci.
ZÁKLADNÍ POJMY DRUHY DOPRAVY ZPŮSOBY VEDENÍ TRASY V ÚZEMÍ
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA Jaroslav Martinek Central MeetBike.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008, Brno Ing. Jan Mach, CIKS Vysoká škola ekonomická v Praze Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH.
Hodnocení vědy a výzkumu za využití InCites
Strategické hlukové mapování v ČR
Josef Filip, tel , Grant Autodesk Academia Aktualizace výukového materiálu pro AutoCAD Civil 3D 2008.
Dopravní a liniové stavby
Ing. Helena Beránková Oddělení územního plánování a hluku Odbor hygieny obecné a komunální Telefon: Na Bělidle 7,
Směrový a výškový návrh trasy komunikace
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
1 © 2007 Autodesk Civil Engineering Autodesk – řešení infrastruktury Ivona Foltýnová ISD technický konzultant.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Požadavky na vypracování rozptylových studií
Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent katedra informatiky a geoinformatiky Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem
Trasování lesních cest
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Informační podpora při krizovém řízení
HODNOCENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A JEJICH VÝSLEDKŮ V ROCE → Hodnocení VaV.
Výzkum uplatnění dat laserového skenování v katastru nemovitostí
Trasování lesních cest
Trasování lesních cest
Institut geoinformatiky VYUŽITÍ CELULÁRNÍCH AUTOMATŮ PRO MODELOVÁNÍ SILNIČNÍ SÍTĚ V MULTIAGENTOVÉM SYSTÉMU Vypracoval: Bc. Martin Hlaváček Vedoucí: Ing.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
10. Vytyčování oblouků Vytyčování oblouků
Modelování hluku ze silniční dopravy v oblasti městské zástavby
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
zásady navrhování dopravních – silničních staveb
Úvod do pozemních komunikací
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute.
Modelování šíření hluku Kateřina Růžičková. České hygienické morny Nařízení vlády o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací č. 148/2006.
CAD V - GIS Mgr. Jiří Čtyroký Ph.D Ing. Martin Šilha.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška METODIKA BEZPEČNOSTNÍ INSPEKCE 2 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta.
Dopravní plánování s mikrosimulačním softwarem S-Paramics Jiří Paukrt SIAS Limited.
PARAMETRICKÉ MODELOVÁNÍ A KONSTRUOVÁNÍ. Úvod Školy EDU licence jsou určeny pro výukové a školící účely a může ji zakoupit pouze vzdělávací instituce.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Vypracovala: Alena Šarmanová Předmět: Říční inženýrství a morfologie
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-17
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Propojení modelu AEOLIUS a GIS
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Dopravní značení Podklad ke cvičení
Transkript prezentace:

PODKLADY PRO VÝPOČTOVÉ MODELY A KALIBRACE CIVIL 3D CAD aplikace pro stavební inženýrské práce a liniové stavby. Aktuální verze - Civil 3D 2009, Civil 3D 2008 CZ. zpracovává vrstevnice, svahy, profily, kubatury, úpravy parcel, vyrovnání, staničení, analýzy sklonu, dešťové a splaškové kanalizace, 3D vizualizace... zahrnuje flexibilní dynamické spojení 3D objektů a návrhových dat, program obsahuje rovněž funkce pro 3D navrhování silnic, železničních tratí a koridorů, obsahuje předdefinované přechodnice, příčné sklony, klopení zatáček, vzestupnice, jízdní pruhy a další prvky dle ČSN 73 6101 a 73 6110.

Ukázky programu CIVIL 3D

RoadPAC CAD systém pro projektování silnic a dálnic kompatibilní s AutoCAD Civil 3D. RoadPAC je doplňkem CAD aplikací projektování silničních a dálničních staveb vyvíjený společností Pragoprojekt a Viapoint. systém pro automatizované projektování silnic a dálnic, i obecných liniových staveb, včetně odvodnění a přípravy vizualizace. Umožňuje modelovat silniční těleso včetně detailní bilance zemních prací (i s ohledem na geologii území, třídy těžitelnosti zemin, skrývky ornice atp.), vedle komplexních numerických výsledků umožňuje systém RoadPAC vytvoření úplné grafické části projektu, vše dle platných ČSN norem.

AUTOTURN AutoTURN je komplexní nástroj, kteří řeší obalové křivky vozidel, jejich průjezdnost a složité dopravní situace na různých typech komunikací v intravilánu i extravilánu, AutoTURN je program jednoduchý na ovládání a obsluhu, pracující v základním CAD prostředí, pro simulaci otáčení, couvání a manévrování prakticky všech typů vozidel, Stávající verze obsahuje také knihovnu aut a vlečných/obalových křivek dle ČSN (Vzorové listy Ministerstva dopravy ČR - Odbor pozemních komunikací) a také knihovnu vozidel dle nového TP 171 (pro Ministerstvo dopravy vydalo Centrum dopravního výzkumu).

ParkCAD Software řeší velmi důležitý problém návrhu parkovišť. Během několika klepnutí myší lze navrhnout jakékoliv parkoviště, které se může dále interaktivně upravovat, řeší celkový design stavby a rovněž maximální využití plochy parkoviště ve smyslu počtu parkovacích míst, Přímo v programu je implementována norma ČSN 73 6056 - Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel.

KREISEL 7 Software vypočítá kapacitu okružních křižovatek podle několika metod (základem je americký HCM, německý HBS) V současné době je distribuován firmou EDIP, s.r.o. český program pro výpočet kapacity neřízených křižovatek podle nejnovějších ČSN 73 6102

Software na výpočet hluku (německý) CADNA Software na výpočet hluku (německý) Implementovaná česká výpočtová metodika Výpočet hluku ze silniční, železniční a letecké dopravy a ze stacionárních zdrojů (např. průmyslové zdroje) Na základě vstupních podkladů o výškopise (vrstevnice, výškové body) je možné modelovat terén

Výpočet rozsáhlých území např. Praha Zobrazení 2D a 3D vizualizace a video Tabelární nebo grafické výstupy Určení počtu lidí nadměrně zasažených hlukem Hodnocení fasád – konkrétní hodnoty v definovaných bodech Hluková mapa plošná – zobrazení v pásmech

3D model Zdroj: EKOLA group s.r.o

Pásmová plošná hluková mapa Zdroj: EKOLA group s.r.o

Hluková mapa bodová Zdroj: EKOLA group s.r.o

Hluková mapa města Zdroj: cadna.de

Hluková mapa města Zdroj: cadna.de

Modelování hluku z železniční dopravy Zdroj: cadna.de

Modelování hluku z letecké dopravy Zdroj: cadna.de

Modelování hluku z průmyslových zdrojů Zdroj: cadna.de

Hlukoměry

NorReview Software pro práci s naměřenými daty z hlukoměru Možnost úpravy dat následným vyloučením nežádoucích vlivů např. troubení, sirény … Možnost dodatečně dopočítat požadované hodnoty pro námi definované časové úseky

Ukázka naměřených dat

PUBLIKAČNÍ ČINNOST

CITACE Normy ISO 690 a ISO 690-2 http://www.citace.com/ http://www.enviwiki.cz/

Bibliografické záznamy tradičních dokumentů Záznam české tištěné knihy PEŠKOVÁ, Jaroslava. Role vědomí v dějinách a jiné eseje. Praha : Nakladatelství Lidové Noviny, 1998. ISBN 80-7106-217-0. Záznam příspěvku do tištěného zahraničního tematického sborníku JONES, Ken. Knowledge as power. In HOUTON, V. a RICHARDSON, K. (ed.). Reccurent education. London (GB) : Ward Lock Educational, 1974, s. 45-56. ISBN 0-7062-3380-8 (váz.). ISBN 0-7062-3381-6 (brož.).

Záznam článku v anglickém tištěném časopise RATNER, D. et al. Seasonal variations in blood cholinesterase activity. Israel journal of medical sciences. May 1989, vol. 25, no. 5, s. 247-250. ISSN 0021-2180. Bibliografické záznamy elektronických dokumentů Záznam elektronického dokumentu uveřejněného na WWW LAGOZE, C. et al.. The Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting [online]. Protocol Version 2.0 of 2002-06-14, Document version 2003/02/21T00:00:00Z. 2003 [cit. 2006-03-30]. Dostupný z WWW: <http://www.openarchives.org/OAI/openarchivesprotocol.html>.

Typy dokumentů nezahrnuté do ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2 Záznam technické zprávy GIBB, A. Developing trainer and organiser competency for supporting SMEs in Europe. Durham, 1990. Technická zpráva. DUBS-OP--9043. Durham University, Business School. Dostupná také z British Library Document Supply Centre DSC:3630.934815(DUBS-OP--9043).