Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Očekávané změny v oblasti investičních pobídek
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
FORUM Hospodářských novin
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Základní kroky v administraci žádosti o dotaci. Přístup:  systém pro elektronické podávání žádosti o dotaci Výhody:  On-line.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Současný a nový systém implementace … aneb jak se poučit z předchozích zkušeností.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 – 2013 téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české.
Webová aplikace MS PRAHA.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Regionální konference Operační program Průmysl a podnikání 2004–2006, výsledky, hodnocení a dopady pro nové programové období 2007– května 2009.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Praha Ing. Petr Šústal, MPA.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Schválením žádosti projekt nekončí
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Pracovní setkání 28. června 2007
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Praha, Mgr. Ljubomir Džingozov
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Setkání regionálních výrobců
Brno, Ing. Lenka Skopalíková
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Praha, Mgr. Martina Brandejsová
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům o podporu z OPPI Mgr. Tomáš Hruda generální ředitel

CzechInvest Založení nového podniku Rozvoj existujícího podniku Přilákání zahraničního podniku Chicago Silicon Valley Brussels London Cologne Paris Prague Yokohama HongKong

CzechInvest Podpora technologického rozvoje Podpora podnikání Podpora investic

Strukturální fondy pro programovací období

E-account: obsah E-account: komplexní prostředek k „elektronizaci“ předkládání dokumentů žadatelem – úbytek papírování, výrazné zrychlení procesů ╌ žadatel zde bude mít k dispozici všechny formuláře a informace, které v souvislosti s podáním a realizací projektu potřebuje ╌ součástí budou odkazy na důležité dokumenty (metodiky, apod.) včetně informace, proč by si je měl žadatel přečíst a co obsahují ╌ možnost žadatele sledovat aktuální stav projektu, lhůty pro předkládání dokumentů, nápovědy/návody, co je v danou chvíli třeba učinit, kontextové nápovědy Úvodní obecná stránka Úvodní stránka (projektu) Registrační žádost Plná žádost Podmínky poskytnutí dotace, přílohy, metodiky Žádost o platbu, přílohy Monitoring projektu

E-account: funkčnosti ╌ přístup na základě uživatelského jména a hesla (PIN kód) ╌ možnost žadatele nahlížet do všech záložek, ale možnost vyplnit pouze záložky dle aktuálního stavu projektu ╌ elektronický podpis – verifikace dat předložených žadatelem ╌ chybová hlášení, import pouze správně vyplněných formulářů ╌ sledování lhůt žadatelem – upozornění na běh termínů pro předkládání dokumentace ╌ „Nástěnka“ pro komunikaci PM s žadatelem ╌ ové notifikace Úvodní obecná stránka Úvodní stránka (projektu) Registrační žádost Plná žádost Podmínky poskytnutí dotace, přílohy, metodiky Žádost o platbu, přílohy Monitoring projektu

Navrhované úpravy procesů administrativy ╌ Přenesení odpovědnosti za pravdivost údajů na žadatele - agentury a MPO kontrolují pouze zásadní údaje, hodnotí kvalitu podaných projektů ╌ Úpravy systému hodnocení dle velikosti projektů (malé projekty nebudou hodnoceny na Hodnotitelských komisích) ╌ Používání vzorku pro kontrolu (ne 100%), použití paušálního schválení dokladů do určité výše ╌ Nutná změna legislativy: umožnit agenturám schvalovat malé projekty (není reálné, aby MPO podepisovalo 50 Rozhodnutí denně…)

Informovanost žadatelů -- Marketingová „mobilizace“ při vyhlášení a v průběhu programů -- Informační program Trendy -- Nová klientsky orientovaná struktura internetových stránek agentury -- Důraz na spolupráci s partnery v regionech (Hospodářské komory, podnikatelské svazy..)

Očekávané výsledky ╌ Výrazné zjednodušení administrativy ╌ Zvýšení spokojenosti podnikatelské veřejnosti ╌ Uživatelsky komfortnější systém ╌ Zrychlení procesů administrace ╌ Zlepšení schopnosti ČR vyčerpat prostředky SF EU

Děkuji za pozornost. zelená linka Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je příspěvkovou organizací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. © Copyright, CzechInvest Všechna práva vyhrazena