EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Vytvoření rovnice v programu Microsoft Word
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Školení počítače Excel
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Textový procesor (MS Word)
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Práce s textem v objektech prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Tvorba uživatelských formulářů
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Vytvoření hypertextového odkazu
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Digitální učební materiál
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_24_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
INFORMATIKA 8 Společné prostředí MS Word a MS Excel III2 – I8- 03.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Nastavení prezentace.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Symboly, rovnice, obrazce
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
MS EXCEL Charakteristika
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo v digitálním archivu školy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Textový Editor.
WORDPAD Textový dokument.
Textový editor Lada Juráňová.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
WordArt, SmartArt, Tvary
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
VY_32_INOVACE_17_7_MS Excel-vytvoření mapy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá

slouží k zapsání matematických textů lze jej použít ve WORD, EXCEL i POWERPOINT je součástí základní instalace Microsoft Office

WORD, EXCEL verze 2003 Vložit Objekt Editor rovnic

Panel nástrojů editoru myší se rozbalí další nabídky a myší se vloží objekty číslice a písmena se píší na klávesnici

Příkazový panel

Ukončení editoru práci ukončíme kliknutím do stránky mimo okno editoru zpátky se vrátíme dvojím kliknutím do vloženého textu objekt se vloží jako součást textu – textový znak lze jej formátovat jako každý jiný objekt

Úkol pokuste se napsat tento text

POWERPOINT verze 2003 práce s editorem je stejná jako ve WORD nebo EXCEL vkládá se jako obrázek

Vložit Objekt Editor rovnic

Panel nástrojů

Ikona na panelu nástrojů ve verzi 2003 pokud editor užíváme často, je vhodné jeho ikonu zobrazit na standardním panelu nástrojů

Postup vložení ikony na panel nástrojů klik

přetáhnout myší na panel

Úkol ze svého sešitu matematiky se pokuste přepsat jakýkoliv matematický text do WORD pomocí editoru rovnic pro případné náčrtky použijte nástroje kreslení

Nástroje kreslení ve verzi 2003 Zobrazit Panely nástrojů Kreslení (zpravidla se zobrazí v dolní liště)

WORD, EXCEL, POWERPOINT verze 2010 Záložka Vložení Rovnice

Po kliknutí na ikonu myší se rozbalí další nabídky a myší se vloží objekty číslice a písmena se píší na klávesnici

Ovládací prvky jsou podobné jako ve verzi 2003 POZOR! zápisy v editoru rovnic lze také převádět z verze 2003 do verze 2010 a naopak rovnice se ale potom mohou „chovat poněkud podivně“ (například se „nechtějí“ tisknout, nebo se „tváří“ jako obrázek)

Ukončení editoru práci ukončíme kliknutím do stránky mimo okno editoru nebo mezerníkem zpátky se vrátíme dvojím kliknutím do vloženého textu objekt se vloží jako součást textu – textový znak lze jej formátovat jako každý jiný objekt

Úkol pokuste se napsat tento text

Úkol ze svého sešitu matematiky se pokuste přepsat jakýkoliv matematický text do WORD pomocí editoru rovnic pro případné náčrtky použijte nástroje kreslení

Nástroje kreslení ve verzi 2010 Vložení Obrazce