Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje venkova na období
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“
Revize Nového přístupu
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM (GIS) V ZEMĚDĚLSKÉ PRAXI
PF UK, Možné změny SZP, implikace pro české zemědělství a venkov – jak je naše zemědělství multifunkční? Doucha, T. (VÚZE Praha) 1.Očekávané/možné.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Zemědělci a vodohospodáři – protivníci nebo spojenci? J a n K l í r Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha - Ruzyně
Nitrátová směrnice (aktuální informace)
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – ÚVOD DO ODPOLEDNÍ.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
Kontrola podmíněnosti Pravidla pro správnou zemědělskou praxi a dodržování zákonných norem pro příjemce dotací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství 1.
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Zásady správné zemědělské praxe
Celostátní síť pro venkov
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
„Kontrola stavu“ reformy Společné zemědělské politiky: Legislativní návrhy Generální ředitelství pro zemědělství a rozvoj venkova Evropská komise.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Lekce III – Antidopingová politika Cíle antidopingové politiky
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Praha, 2010 Představení připravovaného dotačního programu II.1.4 Platby na podporu dobrých životních podmínek zvířat Ing. Jiří Rádr.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Kulatý stůl dne Environmentální opatření PRV 2014+
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Legislativa.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
0.1 Projekt Odborné vzdělávání pracovníků zemědělství v oblasti financí a procesů (opatření I.3.1) Podkladové materiály ke školení FINANCE.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Cross compliance – součást SZP EU a jeho legislativní základy Ing.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Cross compliance Ing. Petr Jakobe, CSc., Střední zemědělská a potravinářská.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. ZEMĚDĚLEC V EU Bc. Jan Kolář, Úhlava, o.p.s. (Olomouc, 26. března.
STUDIE NAKLÁDÁNÍ S BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÝMI ODPADY VE MĚSTĚ VSETÍN.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Pěstování RRD na zemědělské půdě
Úřad vlády České Republiky
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Transkript prezentace:

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do evropských oblastí CROSS COMPLIANCE 1.část Současná situace v cross compliance Ing. Lubomír Smrček  , Seminář je pořádán v rámci Programu rozvoje venkova, opatření I.3.1. Odborné vzdělávání a informační činnost

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Zavádění požadavků cross compliance Předpisy ES (19 směrnic a nařízení) Požadavky cross compliance Předpisy ČR (zákony a vyhlášky) ObsahVýsledekÚroveň Evropská unie Členský stát (ČR) Zemědělský podnik O.K. ? (!) O.K.

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Cílový stav zavádění cross compliance Definice požadavků Způsob kontroly Způsob plnění Cílový stav: jasně definovaný požadavek se stanoveným způsobem kontroly a plnění Zemědělec Poradce Inspektor

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR od od Postupný náběh cross compliance v ČR GAECs SMRs - A SMRs - C SMRs - B

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR od od Postupný náběh cross compliance v ČR GAECs SMRs - A SMRs - C SMRs - B OP Zemědělství: Min. standardy HRDP: Zásady SZP + PRV: Min. požadavky na hnojení a ochranu rostlin Nitrátová směrnice +

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR 7 klíčových faktorů implementace CC Název klíčového faktoruObsah Definice požadavků SMRJednoznačné znění všech požadavků, způsobu splnění a kontroly Definice standardů GAECJednoznačné znění všech standardů, způsobu splnění a kontroly Opatření k udržení výměry stálých pastvin Opatření při poklesu výměry SP, limitní hodnoty Stanovení kompetentního kontrolního orgánu Platební agentura a/nebo specializované kontrolní orgány Systém managementu a kontrolVýběr ke kontrole na místě, harmonizace kontrol… Systém redukcí a výpočtu sankcíHodnocení neshod, matrice pro výpočet Zabezpečení informací zemědělcůmInformace a poradenství

Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 1 - Současná situace v ČR Shrnutí  část cross compliance je v platnosti zákonné požadavky na hospodaření (SMRs) jsou tvořeny legislativními předpisy, které jsou dnes v platnosti  cross compliance nezačne platit AŽ od roku 2009, ale UŽ od roku 2009  GAECs (část cross compliance) je podmínkou nejen pro SAPS, ale i pro platby osy II PRV  úroveň připravenosti členského státu, zemědělských podniků, inspektorů a poradců (?)  legislativa tvořící SMRs je pouze část environmentálních požadavků na zemědělské hospodaření