Výzkumný projekt do soutěže First Lego League 2011 v Praze
Naším letošním úkolem bylo vyzkoumat, co se děje s potravinami dřív, než se dostanou na náš stůl. wilisek.blog.cz/1003/jablko
Potraviny mohou napadnout „zlé“ bakterie. Zvlášť nebezpečné jsou patogenní bakterie, které mohou způsobit např: žloutenku, choleru, tyfus, salmonelózu, bolesti břicha nebo průjem.
Dále jsme vyzkoumali, že v našich střevech žijí hodné bakterie, které nám pomáhají se nemocem bránit. Je to např.: E.COLI foodspeople.com
Hodné bakterie si udržujeme tím, že jíme pestrou a vyváženou stravu. Zdravé jsou např.: jogurty, kefír, kysané zelí, čerstvá zelenina a ovoce. kuchyne.dumazahrada.cz
1. Mýt si ruce. 2. Nechat se očkovat. 3. Ovoce a zeleninu si umýt.
1. Užitečné bakterie dopravit do střeva v kouzelné bublině nebo pomocí robota. 2. Vše zdravé dopravit přes kapačky do pacienta. 3. Nápis u umyvadla: UMYJ SI RUCE. 4. Zdarma všechny zdravé potraviny v automatu. 5. Pěstovat zeleninu před školou nebo ve třídě.