RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Advertisements

Obaly Ivan Gros
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
VÝROBA ÚSTECKÉHO ZNAKU A ZNAKU ÚSTÍ NAD LABEM A CO BUDEME MÍT ZA MATERIÁL???ODPAD!
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
Jak třídit odpad - prezentace
Ekologický pilíř – celkový přehled
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Odpady.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Výroba a recyklace papíru
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
ODPADY.
Ztracená energie v PET láhvích
DEN ZEMĚ TEST.
Označování výrobků šetrných k životnímu prostředí
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklační hra.
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
SPOLU na Č ZU,,Přetváříme teoretické znalosti do praxe přímo v areálu ČZU“
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Lucie Imrová NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_24_Environmentalismus TEMA:Člověk a společnost.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Hledá hodnotu v odpadu Přispívá k ochraně životního prostředí Šetří lidem peníze Inteligentní systémy nakládání s odpady Připravovaný projekt.
Výroba Papíru Jan střída
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_10
Ekologické hotely.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Třídění odpadů,recyklace
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
EKOŠKOLA.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
NÁPADY, NE ODPADY Prezentace je zpracována s využitím letáku Ekologického institutu Veronica.
Prevence vzniku (plastových) odpadů v každodenním životě
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Transkript prezentace:

RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO Záviše Kalandry 1095, Vsetín

Opatření realizovaná díky projektu Ekologicky šetrné čisticí prostředky - MISSIVA Recyklovaný papír Dřevěné didaktické hračky - BAMBINOT Lis na PET láhve Textilní hračky + relaxační pomůcky ze 100% bavlny Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

EKOLOGICKY ŠETRNÉ ČISTICÍ PROSTŘEDKY - - MISSIVA Použití: podlahy, nádobí, osobní hygiena, dezinfekce na stoly, hračky, přebalovací pulty, toalety… POUŽÍVÁME DENNĚ! Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

DŘEVĚNÉ HRAČKY - BAMBINOT Hračky jsou vyrobeny z toho nejkvalitnějšího dřeva. Natřeny zcela nezávadnými ekologickými barvami. Baleny v obalech z recyklovatelného materiálu. Jsou naprosto bezpečné a splňují veškeré požadavky evropských norem kvality. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

TEXTILNÍ RELAXAČNÍ POMŮCKY - 100% BAVLNA Vyrobeno ze 100% bavlny. Příjemné, pohodlné, lehce přemístitelné. Oblíbené nejen u dětí, ale i u dospělých… Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

PLETENÍ KOŠÍKŮ Z NOVINOVÉHO PAPÍRU Tvoření pro dospělé - použitý materiál: novinový papír, karton ze starých krabic… Pro velký zájem se stále opakuje. Výrobek slouží nejen jako dekorace, dá se i používat. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

PŘÁNÍČKA Z ČAJOVÝCH SÁČKŮ Do sbírání materiálů zapojujeme naše návštěvníky - - o to větší radost pak z výrobku pak mají. Nápady a návody sbíráme opět od návštěvníků nebo z internetu a knih. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

VALÁŠEK - CVIČENÍ RODIČŮ S DĚTMI Cvičení s novinami, ruličkami od toaletního, papíru, kelímky od jogurtů… pohádky s ekologickou tématikou. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s. BESESDY Vaření z BIO-potravin: Recepty, seznámení s nabídkou BIO-potravin... Ochutnávka Fair Trade kávy… Natural Styl:BIO-oblečení, přírodní kosmetika, ekologické prací a čistící prostředky… Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

RMC VSETÍN, o. s. se zaměřilo na: Používání ekologicky šetrných prostředků a výrobků, které nezatěžují životní prostředí. Na osvětu návštěvníků RMC - co se týká vztahu dopadu lidského konání na životní prostředí: nástěnky, besedy, brožurky... Na třídění odpadků a snížení jejich objemu. Využívání odpadového materiálu při tvoření a zapojení návštěvníků RMC do sběru materiálů ke tvoření (sklenice, ruličky od toaletního papíru, kelímky od jogurtů, noviny…). Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.

Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s. ZÁVĚR Tento projekt byl pro RMC i pro naše návštěvníky určitě přínosem. Zaznamenali jsme zpětnou vazbu - zájem o výrobky a produkty, které nezatěžují a jsou šetrné k životnímu prostředí… Návštěvníci se aktivně zapojovali do sběru materiálů pro tvoření i do třídění odpadků… PŘESTOŽE JE PROJEKT TÉMĚŘ U KONCE, HODLÁME V TOMTO DUCHU I NADÁLE POKRAČOVAT. Rodinné a mateřské centrum Vsetín, o. s.