Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Dlouhodobý majetek Výukový text o účtování o dlouhodobém majetku v rámci společnosti GAP Education střední škola.
02_Peněžní prostředky Výuková prezentace o účtování o peněžních prostředních a ceninách v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_248.
zpracovaný v rámci projektu
Oběžný majetek Znaky spotřebovává se jednorázově mění svou podobu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý majetek – pojem, členění Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek – odpisy (2. část) Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných.
Výrobky Výukový text o účtování o výrobcích v rámci společnosti
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Zboží Výukový text o účtování o materiálu v rámci společnosti
Zásoby vlastní výroby Výukový text o účtování o zásobách vlastní výroby v rámci společnosti GAP Education střední škola.
Materiál Výukový text o účtování o materiálu v rámci společnosti
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Dlouhodobý majetek Označení materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_265.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Dlouhodobý majetek Charakteristika, členění, oceňování
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
Podniková ekonomika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Krátkodobý finanční majetek Peníze na cestě
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování dlouhodobého hmotného.
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
Krátkodobý finanční majetek Pokladna
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Majetek podniku Označení materiálu:VY_32_INOVACE_UCE1.OA
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vyřazení dlouhodobého majetku
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_262.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_271.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_261.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
Úvod k účetnictví ÚSC.
Systémy územních rozpočtů
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.07 RočníkDruhý.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_243_ Rozvaha a zdroje krytí, rozdělení účtů Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Charakteristika dlouhodobého majetku Členění: 1)Dlouhodobý hmotný majetek – pozemky, stavby, SMV nad Kč, pěstitelské celky, základní stádo a tažná.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
OCEŇOVÁNÍ DM Při nabytí dlouhodobého majetku přicházejí v úvahu tři způsoby ocenění a) pořizovací cena b) vlastními náklady c) reprodukční pořizovací cen.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.08 RočníkDruhý.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244_TÉMA_ Dlouhodobý majetek Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
Náklady a Výnosy.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
nevýdělečné organizace (ČÚS a vyhláška 504/2002 Sb.)
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

Dlouhodobý majetek Budeme se zde věnovat dlouhodobému majetku. Účtujeme o něm na účtech účtové třídy 0. Konkrétní účty majetku jsou v účtových skupinách 01, 02 a 03. Je to aktivum, tedy: Proto se o pohybu majetku účtuje následovně: Dlouhodobý majetek Počáteční stav Přírůstek Úbytek

Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek členíme na: Nehmotný (účtová skupina 01) Hmotný (účtové skupiny 02 a 03) Finanční (účtová skupina 06) Dlouhodobým majetkem se rozumí majetek, který má pořizovací cenu nad hladinou stanovenou ve vnitřní účetní směrnici a životnost delší než jeden rok. Ostatní je krátkodobý. Od tohoto se musí odlišit hladiny stanovené zákonem o daních z příjmů, dle kterého se rozděluje majetek na dlouhodobý a krátkodobý z daňového pohledu.

Dlouhodobý majetek Účetnictví Zákon o daních z příjmů Dlouhodobý nehmotný majetek Nad 1 rok životnosti a nad pořizovací cenu stanovenou vnitřními účetními předpisy Nad 1 rok životnosti a pořizovací cena nad 60 000 Kč Dlouhodobý hmotný majetek Nad 1 rok životnosti a pořizovací cena nad 40 000 Kč Další informace se budou týkat dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. O finančním majetku bude prezentace zvlášť. Dlouhodobý nehmotný majetek bude dále označován jako DNM Dlouhodobý hmotný majetek bude dále označován jako DHM. Dlouhodobý majetek obecně bude dále označován jako DM.