MS ACCESS parametrický dotaz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Databáze Dotazy.
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Hromadná korespondence
Databáze Sestavy.
Hromadná korespondence
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
Tabulkový procesor.
Databáze Tabulky a typy dat VY_32_INOVACE_7B11. Proč datové typy ? Abychom mohli do tabulky vložit data, musíme jednotlivým polím (sloupcům) přiřadit.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
TEXTOVÝ EDITOR.
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Databázové systémy I Cvičení č. 6 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
MS ACCESS DOTAZY.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
MS ACCESS.
Access Formuláře, cvičení
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.8 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze – základy SQL Typ: DUM - kombinovaný.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Vytvoření hypertextového odkazu
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
IKT MS Office Access Relace 07 Ing. Jana Horáková
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 06 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 05 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
Filtrování záznamů Filtr podle výběru Filtr podle formuláře Rozšířený filtr Symboly, výrazy Dotazy.
Od návrhu k hotové kartě
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
2OP483 Manažerská informatika 3
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Průvodce vzorovým příkladem
Vytvoření formuláře Access (11).
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Praktický modul - zadání
Transkript prezentace:

MS ACCESS parametrický dotaz Roman Danel

Příprava: tabulky Vytvořte tabulku ODBERATELE s poli: ID_ODBERATEL (automatické číslo) NAZEV (text) ICO (číslo) ADRESA (text) Vytvořte tabulku PRODEJ s poli: ID_PRODEJ (automatické číslo) ID_ODBERATEL (číslo) NAZEV_ZBOZI (text) DATUM (datum) KUSY (číslo)

Příprava: vytvoření relace a vložení dat Vytvořte relaci 1:N mezi oběma tabulkami přes ID_ODBERATEL Do tabulek vložte testovací data tak, aby v tabulce PRODEJ bylo několik záznamů s různými datumy (aspoň dva starší 1.10.2010 a několik s datumem vyšším)

Vytvoření dotazu - návrh Vytvořit – Návrh dotazu Vložte tabulky ODBERATEL a PRODEJE Do dotazu přidejte pole: Název odběratele Adresa Název zboží Datum kusy

Uložení dotazu Dotaz uložte pod jménem „Prodej za období“

Definování kritéria V položce „Datum“ zvolte „kritéria“ a v tomto poli klikněte pravým tlačítkem myši Otevře se nabídka, ze které zvolte „Sestavit“ Zobrazí se „Tvůrce výrazů“ V něm zadejte between 1.10.2010 and 31.12.2010 Dotaz uložte a zobrazte data

Resume Dotaz není funguje jako jednoduchý filtr – výstupem je „tabulka“, která zobrazuje pouze zvolené sloupce a vyfiltrovaná data načtená z reálných tabulek Poznámka: V databázových systémech se pro tento objekt používá termín VIEW.

Úprava na parametrický dotaz Otevřete dotaz v návrhovém zobrazení V poli „kritéria“ pro sloupec datum otevřete Tvůrce výrazů Text „between 1.10.2010 and 31.12.2010 změňte na „between [Počáteční datum:] and [Koncové datum:] Změny v dotazu uložte

Příklad č.2 Dotaz realizující výpočet funkce (bez tabulek)

Zadání Vytvořte dotaz, který vypočítá funkci (sin(x) * cos(x)) / (1 – sin(y))

Vytvoření dotazu Zvolte „Vytvořit“ a „Návrh dotazu“ Průvodce se seznamem tabulek zavřete tlačítkem „Zavřít“ bez vložení tabulky do dotazu V prvním sloupci v řádku „Pole“ klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte „Sestavit“ – zobrazí se Tvůrce výrazů

Definice funkce V tvůrci výrazů definujte pomocí „Funkce“ Sin([«angle»])*Cos([«angle»])/(1-Cos([«angle»])) Dotaz uložte jako „Výpočet funkce“ a vyzkoušejte zda funguje. Poznámka: bude mít nyní pouze jeden parametr – angle

Parametrizace dotazu Otevřete znovu Tvůrce výrazů (v návrhovém zobrazení dotazu) Změňte parametry ve výrazu takto: Sin([Hodnota x])*Cos([Hodnota x])/(1-Cos([Hodnota y])) Dotaz uložte a vyzkoušejte