Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
ECVET v Programu celoživotního učení
Kariérové poradenství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Základní škola, Brno, Štolcova 16
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
EVVO v operačních programech
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
NNO partner pro rozvoj kraje
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím (mohou být dosahovány v širokém partnerství) a jejichž dopad bude na širší region. Plánované výstupy: analýza zdrojů z prostředků EU a výběr a rozpracování priorit, které jsou zaměřeny na NNO výběr společných záměrů NNO, sestavení projektových týmů ze všech zájemců, vypracování projektové dokumentace a vyplnění formuláře žádosti

Plánované výsledky: zvýšená absorpční kapacita NNS prohloubení spolupráce NNO (zamezení ztrát z konkurenčních snah, prohloubení partnerských svazků) efektivnější vynakládání prostředků na tvorbu projektů vytvoření vzorových projektů (příklad pro ostatní) zlepšení dovedností souvisejících s přípravou projektů u zástupců organizací, kteří se budou na tvorbě projektů podílet sdílená důvěra ve vlastní vytvořené projekty rozložení nákladů na kofinancování projektů mezi partnery vyvrácení představ o nekonzistentním sektoru NNO, který není schopný své zájmy sjednotit

Projekt 1 – Oblast ochrany životního prostředí a EVVO Aktivity A – Koordinace a rozvoj sítě NNO v oblasti ŽP a vzdělávání = společné projekty, vzdělávání, provádění opatření dle zákona o ochraně přírody B – Interpretace přírodního dědictví pro veřejnost = akce pro veřejnost, naučné stezky, jiné stavby v terénu (pozorovatelny, studánky,..), informační materiály, evidence zvláště chráněných míst v kraji C – Poradenství pro veřejnost v oblasti ŽP = poradenství ve správním řízení, ekoporadny, poradny na ochranu spotřebitele D - EVVO = práce na koncepci kraje, vzdělávání nejenom pro školy

Projekt 2 – V zdělávání (rekvalifikace) pro pracovníky v sociálních službách dle novely zákona o sociálních službách – „Neziskovky sobě“ Aktivity: A – Databáze lektorů pro vzdělávání pracovníků v sociálních službách B – Vytvoření nabídky akreditovaných vzdělávacích programů (MPSV) pro pracovníky sociálních služeb dle novely zákona C – Proškolení pracovníků sociálních služeb a splnění standardů pro kvalitu poskytované péče

Projekt 3 – Prezentace aktivní kultury a výměna zkušeností mezi regionem Vysočina a Dolním Rakouskem Aktivity: A – Multižánrový kulturní festival = hudební skupiny, divadlo, výstavy, workshopy a soutěže B – Kulturní informační a poradenský server (kam za kulturou v regionech Vysočiny a Dolního Rakouska) = redakční systém prezentující nabídku kulturních organizací, správa www, aktualizace, propagace,…

Projekt 4 – Zkvalitnění nabídky vzdělávání pro pracovníky NNO formou zlepšení poskytování akreditovaného vzdělávání a zavedení systému eLearningu Aktivity: A – ucelená nabídka vzdělávacích programů (nejen) pro NNO doplněná o formu eLearningu B – zmapování prostor pro vzdělávání v kraji – dovybavení přístupem na internet C – propagace vzdělávací nabídky Koordinátorem projektů je KOUS (