Tradiční Ruské výrobky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stavba patentových nároků (b) Topné těleso pro pračku
Advertisements

BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
ŽIVOT ZA VLÁDY PRVNÍCH PŘEMYSLOVCŮ Pravidla hry Gabriela Mikulková
OPAKOVÁNÍ VLASTIVĚDY - TEST
Jana Hanosová a Jan Palán
Identifikátor materiálu: EU
„EU peníze středním školám“
Rozdělení úhlů podle velikosti
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambování masa
PORCELÁN A KERAMIKA.
Rusko v 17. století Za Petra I. Velikého.
Starověká Čína.
BIOLOGICKÉ HODINY V NAŠEM TĚLE
Invazivní druhy Zpracovaly: Lucie Janýšková, Eva Vavříková, Magdaléna Hofrová, Marie Balová, Diana Jurčáková.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Lucie Plincnerová 2009/2010 KBI/ APBI
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
Stolování ve středověku
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
Cimbál Václav Konvalinka.
Fagot Eva Michalisková.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Reklamština Jak ji pochopit.. XXL Tlustý – řečeno slušně.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Šablona: V/II DUM 46 Období: leden 2012 Předmět: Prvouka Ročník: 3 Autor: Mgr. Adriana Benšová Metodický list/anotace Prezentace umožní žákům poznávat.
Druhy piva, skladování piva
1 Sociální a zdravotní centrum Letiny, s. r. o. Pohled zvenčí.
21..
VODA A ŽIVOT Voda je jedním z nejdůležitějších prostředků k životu na naší Zemi. Potřebuje ji člověk, zvířata i rostliny.
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_167_Látky AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
charakteristika kovového inventáře
VY_32_INOVACE_10_GAS_550_Sob
KOFEIN - Kofein je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě, který se užíváním ve větším množství stává drogou. Kofein je hořká, bílá krystalická.
Chléb a vše kolem něho V podání Uraňáků Dudy, Buriana a Kohouška „ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Housle Martin Otýpka sekunda.
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
RUSKO.
Masarykova univerzita v Brně Pedagogická fakulta KATEDRA TECHNICKÉ A INFORMAČNÍ VÝCHOVY Cvičení z techniky a technického vzdělávání II. Žehlička Vypracoval:
Rusko čeká alkoholová katastrofa Martin Braun, Filip Chvátal.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Mgr. Miroslava Malušková Gastronomie
Ghana – Anglie – Čechy projektový den, , skupina Afrika Anna Koupalová ZŠ Dr. Peška, VI.B.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Nové oděvní materiály Další možnosti vývoje materiálů.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Tepelná výměna vedením Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro.
Z čeho se tělesa skládají
Halloween a dušičky – proč slavíme odlišně ?
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_91_KYTARA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Název vzdělávacího materiálu Železo
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Název školy: ZŠ A MŠ Březno
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Částicová stavba látek
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ Hudební nástroje TÉMA: smyčcové.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Reklamština Jak ji pochopit..
Transkript prezentace:

Tradiční Ruské výrobky

традиция Русской изделия

Matrjoška Rusky „ матрёшка “ tradiční dutá malovaná panenka lze rozložit a skrývá ve svých utrobách několik dalších postupně menších panenek s vyjímkou nejmenší první matrjoška byla vyrobena v 90.letech 19.stol. a jejím vzorem byla figurka plešatého budhistického mnicha – z Japonského ostrova Honšú vzorová figurka „ fukurama “ rozložitelná stejně jako matrjošky nápadu fukuramy se ujala kupecká rodina Mamontových a započali výrobu matrjošek

Vodka destilát s vysokým obsahem alkoholu většina vodky se vyrábí z obilovin vodka pochází ze S Evropy první zmíňka o vodce pochází z 13. stol. 15. stol. ochucování medem a jínými látkami vodka se do Ruska dostala ve 14.stol. vodku do Ruska přivezli kupci z Janova na Ruakých vesnicích se stále pije a pálí domácí pálenka zvaná „ samogon „

Jak se má pít vodka tento způsob je vhodný jen pro kvalitní vodku dle ruských expertů má vodka chuť, nesmí se pít na ex a v žádném případě dát do mrazáku vodka by měla mít teplotu 8°–10° pije se malými doušky a dlouho převaluje v ústech tento způsob je vhodný jen pro kvalitní vodku kvalitní vodka - z ruských druhů je to vodka Flagman a Russkij standart odborníci připouštějí, že levná vodka jako stoličnaja, pšeničnaja a další tradiční značky nemají s kvalitní lihovinou moc společného

Vodka a Petr I. Veliký vodce holdovali všichni rusští panovníci Petr I. se rád napil, lae nutil i ostatní za jeho vlády se ujalo uctívání hostů hojným napájením hosté z ciziny se na podmět cara zavírali do jedné místnosti do doby než vypili vše co jim bylo nabídnuto podobné uctívání návštěv se v humálnější formě traduje dodnes

Balalajka Rusky балала́йка strunný nástroj s trojdílnou rezonanční skříní 3 struny případně 6 v páru hmatník opatřen pražci v dnešní době se vyskytuje v šesti velikostech - piccolo (vzácná ) - prima - sekunda - altová - basová - kontrabasová

Ruský čaj čaj se dostal do Ruska v podobě daru od Mongolského chána Altyna čaj do Ruska putoval velbloudími karavanami z Číny v roce 1903 nahradila vlaková spojení pomalé karavany tradiční ruský čaj se tvoří v samovaru příprava čaje: Nejprve se přichystá "zavarka", tedy spaří se silná dávka čaje v menší konvičce. Z té se nalévá silný čajový koncentrát do sklenek a ředí se horkou vodou právě ze samovaru. Obvykle se pak čaj pil přes cukr v zubech.

Samovar samovary měly a mají různé tvary samovar je nádoba, původně vytápěná dřevěným uhlím v samovaru se po celý den udržuje horká voda tradičně se vyrábí v Tule dělaly se ze stříbra, mědi, železa i porcelánu, samovary měly a mají různé tvary

Děkuji za pozornost Made by Pavel Hicl 2008

Ruská sauna rusky Bánja zvyšuje obranyschopnost, dobře působí na dýchací cesty apod. do ruské sauny se chodí se chodí s vodkou a s fyzickými i psychickými nemocemi bánjy dělíme na dva druhy černá a bílá v černé sauně se topí jako v peci na chléb