Zaandam je město v nizozemské provincii Noord- Holland. Leží na řece na Zaan, v blízkosti v blízkosti kanálu Noord sea a nedaleko hlavního města Amsterdamu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
Advertisements

Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Wolfgang Amadeus Mozart
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Městská sídla, proces urbanizace, suburbanizace
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Lucemburk.
Teplice Připravila:Veronika Kozáková Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Pár slov.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Město na řece Něvě. SANKT-PETĚRBURG také známý jako PETROHRAD nebo LENINGRAD přezdívaný „Benátky Severu“
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
Nizozemí Eliška Pokorná.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
MĚSTO PRAHAMĚSTO PRAHA Panorama města Prahy…. K DE JE VLASTNĚ P RAHA ??? nevíte ?
SEVERNÍ IRSKO.
IRSKÁ REPUBLIKA km2, 3,6 mil. obyvatel, Dublin (Baile Átha Cliath)
Cestujeme po jižních Čechách

Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
Toskánská architektura - Siena
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: Havířov-místo, kde žiju Autor: Mgr. Irena Tomicová Výukový.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Martin Kozubík. Poloha Valašské Polanky Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Opava Znak.
Život v regionech Petr Machala.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
NIZOZEMÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Hlavní města Evropy Poznávej podle panoramatu, typických staveb a památek, uveď zemi, kde město leží.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření.
Nový Bydžov město českých královen a studentských merend
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Povodí řeky Moravy.
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Baltské státy VY_12_INOVACE_Rů_II_01
Frenštát pod radhoštěm
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
1.
Město a příměstské oblasti
CHŘIBY.
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
HISTORICKÝ VÝVOJ VZTAHŮ ČLOVĚKA A PROSTŘEDÍ
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
MĚSTO MILOVICE. Počet obyvatel podle částíPočet obyvatel.
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

Zaandam je město v nizozemské provincii Noord- Holland. Leží na řece na Zaan, v blízkosti v blízkosti kanálu Noord sea a nedaleko hlavního města Amsterdamu. Žije zde obyvatel. Je to typická nizozemská krajina. Zaandam a oblasti kolem řeky Zaan, jsou známé jako Zaanstreek. Nějaký čas zde žil ruský car Petr Veliký, který zde studoval stavbu lodí. Dům, kde žil je zachován a slouží jako muzeum. V minulosti toto město bylo centrem průmyslové revoluce hlavně v oblasti zpracování dřeva. Zaandam nemá pravou strukturu města. V podstatě se skládá ze dvou paralelních hrází na obou stranách řeky Zaan.

Řeka Zaan

Kostel Sint-Bonifatiuskerk

Novostavby