…. koho, že to máme za souseda? Slováci, máte své hlavní město v Čechách?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Advertisements

Extrémy Čech a Slovenska v EU
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
CENTRAL PARK NEW YORK
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Česká republika 5. ročník
CESTOVNÍ RUCH MŮŽETE PODLE POKYNŮ KLIKAT SAMOSTATNĚ POKUD SE OBJEVÍ ČERVENÝ TEXT – JEDNÁ SE O ÚKOL, OTÁZKU. PŘED DALŠÍM KLIKNUTÍM JE TŘEBA ÚKOLY SPLNIT.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Německo 23. listopadu 2005.
…. koho, že to máme za souseda? Bratři Slováci, tušili jste, že máte své hlavní město v Čechách?
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Francie Petra Kovaříková 8.A
Nigérie je krásná a velká zem. Nigérie leží v západní Africe.
Slovní úlohy (s procenty v zadání řešené pomocí rovnic)
Švýcarsko Tomáš Černík.
Vývoj příjezdového cestovního ruchu za 1. až 3. čtvrtletí 2007 v České republice Tisková konference v rámci veletrhu MADI 6. listopad 2007 Výstaviště Letňany.
Itálie.
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Statistický pohled na gymnázia v roce 2012/13 Michaela Kleňhová vrchní ředitelka sekce koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT Konference asociace.
Naše vlast – Česká republika
Auta na elektriku  2011.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
1 © by GfK SE 12/14 Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – prosinec 2014 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
ZNÁZORŇOVÁNÍ ZLOMKŮ NA ČÍSELNÉ OSE.
Karolinka-město ve kterém žiji
Německo.
Místo kde žiji: Lhotsko
Obyvatelstvo EVROPY.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Švýcarsko Téma: Česká republika jako součást Evropy Číslo.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Období „Druhé republiky“. Do konce 30. let vložilo ČSR do svého opevnění více než 10 mld. Kč Obranou linii tvořilo větších či menších pevnůstek.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Migrace obyvatelstva Migrace = pohyb, stěhování (emigrace, imigrace, reemigrace)
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Swing Rebeka vitová.
RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná.
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Řešení slovních úloh rovnicemi
Subtropy Richard Průžek.
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Řešení slovních úloh rovnicemi
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Naše vlast – Česká republika
Poloha České republiky
Ahoj Čau.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_05
Národnostní menšiny, migrace
Transkript prezentace:

…. koho, že to máme za souseda?

Slováci, máte své hlavní město v Čechách?

Víte, co si o nás myslí cizinci? Víte, co si o nás myslí cizinci? „Skvělí hokejov í hráči, producenti prvotřídního piva a špičkových automobilů?“ Blbost! Podle průzkumu ministerstva zahraničí v cizině je typickým představitelem našeho národa „neveselý, prostý vesničan, lpící na své půdě.“ ČR je středozemní krajina s bujnou vegetací téměř nezasažená civilizací a nejznámější jsme výrobou věžních hodin, slunečnicového oleje a skla. Divní Divní – Sídlíme uprostřed Evropy, ale přitom se zdravíme námořnickým Ahoj! a italsk ým Čau! Neproduktivní Neproduktivní – Ve srovnání s Evropany trávíme v práci nejvíc času, ale nejmíň toho stihneme. Místo abychom makali, vymlouváme se na novoroční krizi, jarní únavu, letní dovolenou a podzimní depresi... Smradlaví Smradlaví – Spotřebujeme nejmíň deodorantů v Evropě. Zatímco průměrný Angličan vypatlá pět balení ročně, Čech jenom 1,5 - víc než polovina mužů deodoranty raději nepoužívá vůbec. Jací teda vlastně jsme?

… a my jsme si mysleli, že vlajka Czech Republic vypadá takto

Švýcaři se diví a Češi žasnou, … kde jsou Alpy? Švýcaři se diví a Češi žasnou, … kde jsou Alpy?

Jací ještě jsme? Zaprdění Zaprdění – Návštěvy nutíme přezouvat se do svých starých, smradlavých bačkor. Pseudosportovci Pseudosportovci – Nosíme teplákové soupravy, i když jdeme na nákup do města. Zkorumpovaní Zkorumpovaní – čeští politici byli označeni za třetí nejzkorumpovanější na světě. Evropští Evropští – Skrýváme se za češství, ale z genetického hlediska jsme míchanicí Slovanů, Němců, Keltů a Židů stejně jako naši sousedi. Nespokojení Nespokojení – Nadáváme, že nic nemáme. Víc než polovina z nás svůj majetek odhaduje na víc než za milion Kč. Pětina z nás vzpomíná na komunisty, jako dobu, kdy se žilo levně. Televizní Televizní – Více než osminu dne, přesněji tři a čtvrt hodiny, čumíme na bednu.

Tady jsme zmizeli ….., a bratia Slováci klesli na jih?

Pohledem cizinců: „Je vzrušující jet do České republiky, protože je to jako výprava padesát let zpátky.“ Pohledem cizinců: „Je vzrušující jet do České republiky, protože je to jako výprava padesát let zpátky.“

Pohledem cizinců známí Češi jsou : Pohledem cizinců známí Češi jsou : zpěvák Karel Gott pornohvězda Dolly Buster topmodelka Eva Herzigová a Pan Tau