Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná."— Transkript prezentace:

1

2 RAKOUSKO pokračování

3 Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech
Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná délka života u žen 82,1 let a u mužů 76,4 let

4 Sídla Linz (Linec) Graz (Štýrský Hradec)
Salzburg (nejhezčí město, narodil se zde Wolfgang Amadeus Mozart) Innsbruck (středisko sportu)

5 Vídeň Vídeň je hlavním městem Rakouska a současně nejmenší současnou spolkovou republikou má obyvatel a rozprostírá se na ploše 415 km ² na obou březích Dunaje - na úpatí Vídeňského lesa ( 400 – 900m n. m. ) je politickým, kulturním i duchovním centrem krajiny s rozvinutým průmyslem a obchodem tím, že má Vídeň výhodnou plochu ve středu Evropy Vídeň je také třetím městem, kde má sídlo OSN.

6 Prater

7 Schönbrunn

8 Hundertwasser Haus

9 Solná komora

10 Ekonomika země na stát s vyspělým průmyslem a rozvinutými službami.
tyto aspekty řadily v r.1996 Rakousko do první světové desítky v důvěryhodnosti vložených investic (9. místo) s 85,9 % Skladba hospodářství: zemědělství 2%, průmysl 34%, služby 64%.

11 Průmysl hutnictví dřevozpracující výroba hudebních nástrojů papírenský
potravinářský

12 Zemědělství nejsilnější ekologické zemědělství v EU.
ekologické metody hospodaření zde praktikuje  téměř 10 % všech zemědělských podniků. první vlna rozsáhlé konverze běžného zemědělství na ekologické proběhla v 90. letech v současné době hospodaří podle ekologických metod asi podniků. průměrná výměra ekofarmy je ha, hlavními produkty jsou hovězí maso a mléko

13 Doprava velice snadná je doprava autem
řada dopravních společností zajišťuje pravidelnou mezinárodní přepravu převážně denní spoje zůstává i možnost zajištění letecké či vlakové dopravy                                                               

14 Cestovní ruch Rakousko –pohybuje se v první desítce zemí na světě
Vídeň každoročně navštěvuje přes 6,5 milionu turistů nejnavštěvovanější památky ve Vídni: -paláce Hofburg a Schönbrunn, -chrámy sv.Štěpána a sv. Karla Boromejského

15 Turistický ruch celkové příjmy z turistiky jsou ve světovém měřítku ještě výše V roce milionů turistů městský turismus Vídeň, Innsbruck, Hallstatt venkovský turismus Alpy

16 Innsbruck

17 Hallstatt

18 Osobnosti Arnold Schwarzenegger(1947) – herec, kalifornský guvernér
Wolfgang Amadeus Mozart-známý hudební skladatel ( ) Rommy Schneiderová-herečka (proslavila ji role císařovny Alžběty zvané Sisi)

19 ZDROJE [cit. dne 1. září 2012]


Stáhnout ppt "RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná."

Podobné prezentace


Reklamy Google