Mikroregion Buchlov Lenka Gavendová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Libocké občanské sdružení
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Rekonstrukce východního přístavku zámku Liblice. Žadatel Středisko společných činností AV ČR, v.v.i. Národní 1009/3, Praha 1 veřejná výzkumná instituce.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Keltský archeopark Nasavrky
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Středočeský kraj.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Šance venkova je v IT Ing. Vít Skála člen zastupitelstva obce Senožaty
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
LUHAČOVICE
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Igor Dostal
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Region spokojeného života pro všechny
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-08- Zlínský kraj- Uherskohradišťsko.
CHŘIBY.
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Zimní sportovní areály
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Mikroregion Buchlov Lenka Gavendová

Mikroregion Buchlov Vznikl 20. července v roce 1999 a nachází se v západní a severozápadní části okresu Uherské Hradiště. Leží v oblasti Chřibů. Je tvořen katastrálními územími čtrnácti obcí. Žije zde více než 12 500 obyvatel Jeho rozloha v hektarech je 15 408.

MAS – Místní akční skupina Mikroregionu Buchlov MAS Mikroregionu Buchlov je občanské sdružení. Bylo založeno v roce 2004. Sdružuje 14 obcí. Cílem sdružení je podílet se na rozvoji regionu pomocí programu Leader. Bylo podpořeno 13 projektů. Rozděleno více než jedenáct milionů korun dotací.

MAS – Místní akční skupina Mikroregionu Buchlov Program je určen pro rozvoj obcí, ale i pro drobné řemeslníky, zemědělce, podnikatele. Projekt se musí vázat na území Mikroregionu Buchlov

MAS Buchlov - znak

Příroda v Mikroregionu Buchlov Největší část půdy je využívána jako půda lesní a orná (cca 80%). Vinice, sady, louky a pastviny. Žádná významná ložiska nerostných surovin. Zdroj podzemních minerálních vod využité především v lázních Smraďavka- Leopoldov v Buchlovicích Kde se nachází až padesát vývěrů. Sirovodíková voda se využívá na koupele proti revmatismu a na kožní nemoci.

Cestovní ruch M. Buchlov má pro rozvoj cestovního ruchu výborné podmínky. Dominují tady turisticko-sportovní aktivity. Návštěvníci zde provozují pěší turistiku, cykloturistiku a aktivity u vody. V zimě je populární klasické lyžování např. vleky Stupava, Břestek, Osvětimany. Rekreační centra- hrad Buchlov, areál Smraďavka, Archeoskanzen Modrá,klášter na Velehradě.

Udržování tradic v Mikroregionu Buchlov Jednou ze silných stránek Buchlovského regionu jsou tradiční řemesla. Jako je například - keramika, kovářství, truhlářství, šití krojů, vyšívání krajek, pletení proutěných výrobků atd.

Realizované projekty - Velehrad Realizovaný projekt - zrekonstruovaní autobusové zastávky na Velehradě Zlepšení infrastruktury a dostupnosti občanské vybavenosti

Autobusová zastávka na Velehradě

Realizované projekty – Velehrad Realizovaný projekt - sál ve sklepení SGV – Velehrad. Žadatel usiloval o pořízení materiálně - technického zázemí a vybavení prostor sklepení Stojanova gymnázia, Velehrad. Na zakoupení židlí, stolů, audio a video techniky, kávovaru. kongresový sál s kapacitou pro 100 osob.

Kongresový sál ve sklepení SGV – Velehrad

Realizované projekty – Modrá Realizovaný projekt - Archeoskanzen Modrá Archeologický skanzen středního Pomoraví z 9. Století. Areál archeoskanzenu má spoustu objektů – Strážní věže, dům velmože, dílny řemeslníků, hospodářské stavby, obytné zemnice, nadzemní dům, obilnice, studny a palisád ohraničujících část areálu.

Archeoskanzen Modrá

Realizované projekty - Buchlovice Realizovaný projekt - Záchrana Starokladrubských koní. Plemeno je zajímavé tím, že bílým klisnám se rodí tmavá hříbata. Plemeno bylo v našem regionu zachráněno nákupem březích klisen a opravou statku

Starokladrubský kůň

Realiované projekty - Boršice Realizovaný projekt - Záchrana kostela v Boršicích – oprava střechy Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic zažádala o rekonstrukci střechy a kostela.

Záchrana kostela v Boršicích

Realizované projetky - Zlechov Realizovaný projekt - Víno Jakubík Zlechov. Projekt sleduje obnovu vinařství v obci Zlechov. Obdělávání vinohradů moderní technikou, výpomoc drobným pěstitelům.

Víno Jakubík Zlechov

Realizované projekty - Tupesy Realizovaný projekt - Muzeum Tupeské keramiky Projekt navazuje na tradici výroby keramiky v obci. v roce 1982 byl objekt rekonstruován za účelem zřízení místní provozovny výroby lidové keramiky.

Muzeum Tupeské keramiky

Realizované projekty – Břestek Realizovaný projekt – Baloncentrum Břestek (Chabaně) Žadatel usiloval o zabezpečení kvalitnější přípravy pilotů před startem balónů k vyhlídkovým letům v lokalitě hradu Buchlova. Vybudování zařízení profesionální meteostanice.

Baloncentrum Břestek (Chabaně)

Realizované projekty – Salaš Realizovaný projekt - obnova chovu koní v obci Salaš Z této finanční podpory byly vystaveny montované stáje pro koně.

Obnova chovu koní na Salaši

Realizované projekty – Staré Hutě Realizovaný projekt - víceúčelové hřiště Staré Hutě Obec Staré Hutě zažádali o dotaci na vybudování víceúčelového hřiště s umělým povrchem volně přístupného pro veřejnost.

Realizované projekty - Stříbrnice Realizovaný projekt - stavební úpravy kabin SK Stříbrnice Projekt je zaměřen na rekonstrukci stávajících šaten a sociálního zařízení na místním hřišti SK Stříbrnice.

Kabiny SK Stříbrnice

Realizované projekty - Medlovice Realizovaný projekt - Posezení u cesty – Medlovice Obec Medlovice usilovala o parkovou úpravu s malým posezením namísto zbořeniště.

Realizované projetky - Osvětimany Realizovaný projekt - SKI Park Osvětimany - rozšíření stávajícího zasněžovacího systému Žadatel usiloval o nákup technického zařízení pro výrobu technického sněhu a o zlepšení celkové úrovně nabídky služeb.

SKI Park Osvětimany

Realizované projekty - Hostějov Realizovaný projekt - zázemí kulturního sálu Hostějov Žadatel zažádal o rekonstrukci kulturního sálu a o rekonstrukci části prostorů obecního úřadu.

Realizované projekty – Stupava Realizovaný projekt - rozšíření zasněžování v lyžařském areálu Stupava Žadatel usiloval o rozšíření počtu zasněžovacích děl, pořízení slalomových tyčí, slouží dětem a mládeži lyžařského a snowboardového kroužku a veřejnosti.

Lyžařský areál Stupava

Území MAS, počet projektů v obcích Boršice Břestek Buchlovice Hostějov Medlovice Modrá Osvětimany Salaš Staré Hutě Stříbrnice Stupava Tupesy Velehrad Zlechov

Turistické cíle - hrad Buchlov Je jedním z nejstarších středověkých hradů na Moravě. Založení spadá do poloviny 13. století. Založen českým králem jako strategicky obranná pevnost a jako středisko se soudní pravomocí

Hrad Buchlov

Turistické cíle – zámek Buchlovice Byl postaven ve stylu italského baroka. Vznikl na přelomu 17. a 18. století. Jde o ojediněle řešený architektonický komplex.

Zámek Buchlovice

Turistické cíle - Velehradský klášter Je vybudovaný v pozdním románském slohu s vlivem rané gotiky. Na přelomu 17. – 18. století byla zahájena rozsáhlá barokní přestavba, dokončená až ve 2. polovině 18. století. Je první cisterciácký klášter založený na Moravě.

Velehradský klášter

Turistické cíle – Archeoskanzen Modrá Nachází se na okraji vesnice Modrá v okrese Uherské Hradiště. K jeho otevření došlo v roce 2004. Jedná se o archeologický skanzen představující život obyvatel Velké Moravy.

Archeoskanzen Modrá

Závěr Vznik Mikroregionu Buchlov poskytl lepší podmínky pro občany, ale také posílil cestovní ruch a turistiku v naší oblasti. Vždyť tento kraj má bohatou historii a také zajímavá místa, které stojí za to navštívit.