Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář ke KatV – SGI a potvrzování GP
Advertisements

JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. listopadu 2013.
Katastr nemovitostí (KN) ČR
Předmět obsahu katastrální mapy
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Příloha č. M2: Katastrální mapa se zákresem ZCHÚ – klad listů S Mapový podklad © ÚKM ZK – Polohopis informativního charakteru odvozen z katastrální mapy.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Vyhotovování neměřických záznamů Milan KOCÁB VÚGTK,v.v.i.
Změny a předpoklady dalšího vývoje legislativy Bohumil Janeček Praha dne 26. června 2007.
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ Ing. David Slavata, Ph.D Oceňování majetku B.
Katastr nemovitostí ČR Historie KN Základní pojmy
Zásady katastrálního zákona ČR ______________________
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Obnova katastrálního operátu
OCEŇOVÁNÍ STAVEBNÍCH POZEMK ů Ing. David Slavata, Ph.D Oceňování majetku B.
VYHLÁŠKA č.26/2007 Sb., ze dne (katastrální vyhláška) ve znění č. 164/2009 Sb. Ing. Milan Kocáb, MBA.
Katastr nemovitostí Minimum znalostí pro realitní makléře.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
TÉMA: Daň z nemovitostí
Katastr nemovitostí ČR
Právo a katastr nemovitostí
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daň z nemovitých věcí Označení materiálu:
Daňová soustava – přímé daně II. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Účelová kategorizace Jana Dudová.
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
Katastr nemovitostí Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), Vyhláška190/1996 Sb. Českého úřadu zeměměřického.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
PRÁVNÍ PŘEDPISY V OBLASTI OCEŇOVÁNÍ
Právní vztahy k nemovitostem Držba a vydržení, věcná práva k věci cizí a katastr nemovitostí Mgr. Jakub Kříž.
Daniela Adámková Radka Folvarčíková
Katastr nemovitostí pozemkové právo podzim 2011 I.Průchová
(od veřejný seznam) advokátní koncipienti
Správa katastru nemovitostí
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Správa na úseku katastru nemovitostí Zákon o katastru nemovitostí č. 344/1992 Sb. a Zákon o zápisech vlastnických a jiných věcných práv do katastru nemovitostí.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Majetkové daně Michal Radvan. Definice majetkových daní Přímé daně Přímé daně Vyměřované na základě majetku (in rem) Vyměřované na základě majetku (in.
1 BDS, PVN, jaro 2007, I.Průchová Vytyčování hranic pozemků teze Jaro 2007.
Daň z nemovitých věcí 1. 2 okruhy (zákon č. 338/1992 Sb.) – POZEMKY na území ČR evidované v katastru nemovitostí (§ 2) – STAVBY (budovy a inženýrské stavby)
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
MAJETKOVÉ DANĚ (DAŇ Z NEMOVITOSTÍ) Úvod 2  Daňová soustava ČR  Přímé daně Důchodového typu (DPFO, DPPO) Majetkového typu (daň z nemovitostí,
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Majetkové daně Michal Radvan.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Krajíčková, Krčmářová, Matušková, Rubešová Brno prosinec 2008
Daň z nemovitých věcí 23. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Daň z nemovitostí.
Katastr nemovitostí Geometrický plán Karel Benda.
Katastr nemovitostí přednáška 6 - 3
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Katastr nemovitostí (od veřejný seznam).
Daň z nemovitých věcí 29. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Zobrazení polohopisu a vyhotovení lesnických map
Stavební pozemky (teze)
Majetkové daně II. Daň z nemovitých věcí Daň z nabytí nemovitých věcí
Seznámení vlastníků s postupem obnovy Mladoňovice
Transkript prezentace:

Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky Katastrální zákon Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky

Základní pojmy §27 kat.zákona pozemek stavební parcela geometrické určení pozemku katastrální mapa identifikace budova Výměra drobná stavba – do 16 m2 a 4,5 výšky parcela pozemková parcela polohové určení pozemku katastrální území srovnávací sestavení rozestavěná budova katastrální mapa

Identifikace §27 zák.č.344/1992 Sb. §12 vyhl.č.162/2001 Porovnání zápisu a zákresu téže nemovitosti v operátu katastru se zápisem, popř. zákresem v jiných operátech Je možná jednoznačná identifikace

Srovnávací sestavení § 27 zák.č.344/1992 Sb. §13 vyhl.č.162/2001 Sb. Srovnávací sestavení parcel je orientační srovnání popisných informací o parcelách dřívějších pozemkových evidencí se stavem parcel katastru nemovitostí Není veřejnou listinou, neosvědčuje vlastnické vztahy Není možná jednoznačná identifikace

Druhy pozemku ( kultury) tabulka č. 1 přílohy vyhl.č.26/2007 Orná půda Chmelnice Vinice Zahrada Ovocný sad Trvalý travní porost Lesní pozemek Vodní plocha Zastavěná plocha a nádvoří Ostatní plocha nehosp.les,budova na lesním p. tok přirozený,umělý, nádrž přírodní Vodní plocha, na které je budova byt.dům,rod.dům,garáž ind.rekr. ost.komunikace, zeleň, jiná pl.

Katastrální zákon I. co je katastr nemovitostí co se eviduje v katastru nemovitostí druhy pozemku co se zapisuje k nemovitostem co tvoří katastrální operát – SPI a SGI

Katastrální zákon II. - zápis údajů o právních vztazích - oprava chyb v katastrálním operátu III. - povinnosti vlastníků – ohlašovací povinnost - označení hranic - doplnění na výzvu katastrálního úřadu

Katastrální zákon IV. - obnova katastrálního operátu - nové mapování - přepracování mapy V. - geodetické práce a geometrické plány VI. - závaznost údajů - parcelní číslo, název katastrálního území

Katastrální zákon VII. - poskytování údajů VIII. - porušení pořádku na úseku zeměměřictví a katastru IX. - základní pojmy a společná ustanovení