Egypt- nejvyspělejší v tomto oboru, začali používat rostlinná barviva (henu a hen) na změnu barvy vlasů. Starověk- lazebnictví provozovali otroci, jako.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní družina ZŠ Na Smetance, Praha 2
Advertisements

Historická období a historické prameny
Základní škola a Mateřská škola Myslibořice
 Konference je přístupná širokému spektru žen  Program je zaměřen, tak aby zaujal ženy všech věkových kategorií a různého profesního zaměření  Konference.
VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ.
K MEZINÁRODNÍMU DNI ZVÍŘAT 2013
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
PREVENTIVNÍ KURZ ZŠ ÚPICE-LÁNY
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba
FRANCIE Účastníci zájezdu: Alexander Večtomov Aneta Křížová
MÉ KRÁLOVSTVÍ.
Čas minulý Český jazyk 5. ročník ZŠ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4660_NES
HIV-Aids.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4260_NES
Poznám gotické umění ? 7. ročník.
Pro PROvodovské LI DI DIvadloLIdové. Jak příběh začal…. To jsme jednou seděli v hospůdce na Maleniskách… …a napadla nás převratná myšlenka založit divadelní.
Projektový den – „Den dětí“ Čtvrtek „Setkání s netradičními sporty“ ČERVINKA Vladimír 9.A KAŇKOVSKÝ David 8.A DANĚK Daniel 8.A KONVALINKA Dominik.
Václav IV. Lucemburkové. Václav IV. Lucemburkové.
VY_52_INOVACE_Prv.3.22_Dávná minulost _pracovní list
Jmenuji se Pavel Hanzal. Bydlím v Chebu v centru města. Je mi 15 let. Nejdříve jsem chodil na 6. ZŠ v Chebu. Jelikož jsem dyslektik, tak jsem přešel na.
ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY I. stupeň ZŠ KNĚŽMOST
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ -
Česká společnost v předhusitské době
Jan Sekera Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Elderien, s. r. o. Francouzská móda.
Umělecké směry 19. století
Lucie Dušková G a OA Chodov
EVROPA VE ŠKOLE 2015 Český Krumlov
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
ZŠ Nová Ves Soutěžní družstvo: hoši
Karel IV..
Rudolf Holub * četař Možděnice okr. Chrudim Marie roz. Čermáková Jaroslav Vais * Tlustovousy Marie Vaisová roz. Holubová.
prodloužení trvanlivosti účesu.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Črta… SVATEBNÍ ŠATY V MINULOSTI. Přiléhavý střih, zdůrazněná vertikála štíhlé siluety, úzké rukávy, dlouhá sukně – gotické svatební šaty.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace Josef Mayer- zdokonalení termické.
Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.
Osobnosti Zleva Vlasta Málková, vpředu Jana Kochertová, za ní Dana Procházková, vpředu Vlasta Švejdů, vzadu Ladislava Křížová, vpředu Jaroslava Skopcová,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. roč.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vytvořila: Libuše Langmayerová IX. ročník
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Oběhová soustava Červené krvinky.
CITOV.
Život karla IV..
GOTIKA název gotika je podle Gótů
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Vítáme Vás ve třídě 4.B .
Francouzská revoluce a direktorium
Novověk - Renesance.
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
Móda krátkých vlasů: 60. léta
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.
Vlasy se ostříhaly plastickým střihem, seřezáváním směrem do obličeje.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
RUDY A DRAHÉ KOVY Filip Svoboda.
Sestra v akci ZV OOP DJŠ zakoupil vstupenky na muzikál Učinkují :
Talent okresu Prachatice ročník Vítejte ve Vimperku
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Transkript prezentace:

Egypt- nejvyspělejší v tomto oboru, začali používat rostlinná barviva (henu a hen) na změnu barvy vlasů. Starověk- lazebnictví provozovali otroci, jako symbol byl za vlády Václava IV. uznán ledňáček Novověk- lazebnictví se mění na holiče a vlásenkáře

1872- Racul Marsel vynalezl ondulační železo → nový obor - dámský kadeřník umělé zvlnění vlasů pomocí elektrického proudu a chemikálií zaniká móda dlouhých vlasů

Dnes si můžeme vybrat jakýkoliv účes. Dlouhý, krátký, barevný, promelírovaný. Různé druhy střihů. Můžeme si nechat vlasy prodloužit nebo naopak zkrátit. Vlasová kosmetika je na vyšší úrovni než dříve. Možnost srovnání se střihy celého světa.

V minulosti: Paní Pospíšilová Paní Navrátilová Paní Myslikovjanová Paní Eškuličová Pan Jeřábek V současnosti: Paní Kaderková Paní Rupová Paní Hrbáčová Paní Dužíková Paní Rakovská Paní Škrabanová

Dnes můžeme využít i vlasy jako pokrývku hlavy… Pracovník Pražské ZOO.

Skupinová práce… Co se nám líbilo:

Vedoucí: paní učitelka Marie Zajícová Členové: Aneta Balčiráková, Dominika Hlavničková, Nikola Blahutová, Matěj Job, Tereza Surmová, Zdeňka Procházková, Pavla Matušková, Kamila Petrošová, Jana Šeráková, Jana Holubová, Hana Bastlová, Kateřina Berková, Kamila Hastíková, Barbora Šťastná, Patricie Pavlásková.