Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde a proč máme málo místa Městská knihovna Šumperk 2009.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Prostřednictvím online konta na
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Knihovna Jiřího Mahena, pobočka Líšeň - Jírova
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání výsledků z hlediska akademických pracovníků a z hlediska studentů.
Obecní knihovna ve Štítině. Statistická data k čtenářů, z toho 22 dětí do 15 let Vypůjčeno knih, beletrie pro dospělé 1 106, dospělá.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Knihovna FF UK současný stav a výhled do budoucna
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU? Porovnání provozů dílčích knihoven.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
Pět let existence Zvukové knihovny v KPBO Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Knihovna CMTF UP Průvodce pro 1. ročníky.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
KNIHOVNA JEVIŠOVICE
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Evidence knihovního fondu dle vyhlášky MK ČR č. 88/2002 Sb. K provedení zákona č. 257/2001 Městská knihovna Rokycany Oddělení regionálních služeb Masarykovo.
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
Získávání a zpracování informací
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Seminář neprofesionálních knihovníků 23. dubna 2009 Knihovna Karla Dvořáčka.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_14 Název materiálu:Knihovny a jejich služby Tematická oblast:Český jazyk 1. ročník Anotace:Prezentace.
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
Volitelné SPZ – návrh Prahy
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Příprava novely knihovního zákona, novela autorského zákona Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna ČR Tel.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Knihovna statistika Uživatelé knihovny.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, Brno
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Procházka po knihovnách
Ústavu botaniky a zoologie
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Transkript prezentace:

Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě

Základní informace Složky oddělení: půjčovna studovna zvuková knihovna Bezručova čítárna Dospělé oddělení půjčovny studovna Zvuková knihovna Bezručova čítárna

Statistické údaje knihovních jednotek Roční přírůstek svazků 110 časopisů Čtenáři Návštěvníci Výpůjčky – Počet pracovníků - 9

Složení uživatelů

Řazení fondů Řazení fondů: - naučná literatura – MDT - Beletrie abecedně – 3 písmena z abecedy Další rozřaďovače: XA,XC,X.. – cizojazyčná literatura PK – příruční knihovna

Nejdůležitější body z knihovního řádu Půjčovní služby poskytuje knihovna jen registrovaným uživatelům, kteří zaplatili registrační poplatek v daném kalendářním období. 2 Čtenářem knihovny se mohou stát: a)občané ČR starší 15 let c) cizí státní občan jen pokud má povolení k dlouhodobému pobytu v ČR e) organizace, školy, ústavy a instituce pro potřeby MVS Dospělé oddělení vybírá za poskytované služby roční poplatek: 80,- Kč Čtenáři nad 70 let registrační poplatek neplatí. Registrační poplatek platí od data zaplacení po dobu 1 roku. Za vystavení duplikátu vybírá KPB poplatek ve výši: 30,- Kč hlavní budova a městské pobočky Výpůjční doba činí jeden kalendářní měsíc, knihovna však může stanovit kratší výpůjční lhůtu. Knihovna může prodloužit výpůjční lhůtu u vybraných titulů, nejdéle však na 90 dní. Po 100 dnech se výpůjčky zablokují. Uživatel si může rezervovat titul, za tuto službu účtuje knihovna poplatek 8,- Kč za titul. Výpůjčky lze prodloužit na tel. čísle: , nebo Otevírací doba: Po – Pá 8 – 18, středa zavřeno

Upomínky Přehled základních upomínek. Podrobný přehled upomínek a poplatků je vyvěšen na každém pracovišti. Výše poplatků : upomínky MVS**BIS,PK,NV*** upomínky CD**** 0. upomínka 10,-Kč* nezasílá se poštou není 0.upomínka 5,-Kč písemné upomínky I.upomínka 20,- Kč I.upomínka 10,- Kč I.upomínka 10,- Kč II. upomínka 50,- Kč II. upomínka 15,- Kč II. upomínka 15,- Kč III.upomínka 100,-Kč III.upomínka 20,-Kč III.upomínka 20,-Kč IV.upomínka 200,-Kč IV.upomínka 25,-Kč IV.upomínka 25,-Kč Po nevrácení vypůjčených titulů do 1 měsíce po odeslání IV. upomínky je s uživatelem veden přestupkové jednání na Magistrátu města Opavy. KPB v těchto případech uplatňuje sankční poplatek 300,- Kč.

Další služby oddělení Exkurze Informační gramotnost Besedy a prezentace Kopírovací služby Prodej knih Zprostředkování získání ztracené knihy

Technické vybavení oddělení 5 výpůjčních míst pro obsluhu 6 On line katalogů pro uživatele Technické vybavení pro hendikepované uživatele: Ozvučený počítač a tiskárna Braillova písma

Revize knihovního fondu Upravuje zákon č. 257/2001 a prováděcí vyhláška č. 88/2002 Revize je prováděna přes knihovní program Clavius - doba trvání maximálně 3 týdny - provádí se za provozu oddělení

Kontakty: Oddělení pro dospělé čtenáře Knihovna Petra Bezruče v Opavě Nádražní okruh Katalog: