Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Revize Nového přístupu
Dovolte abych se představil Antonín Blomer Celní Deklarace.
Smíšená pracovní skupina e-Customs TRADIČNÍ VLASTNÍ ZDROJE - CLO - Jíloviště
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
CELNÍ AUDIT Harmonizace postupů v rámci EU. EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR „Snížení počtu kontrol ve fázi celního odbavování musí být v důsledku zjednodušování.
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
Evropské internetové obchodní databáze
Vnímání označení CE ze strany Hospodářské komory ČR František Holec viceprezident Hospodářské komory České republiky Seminář Označení CE vám otevře evropský.
Volný pohyb zboží.
Sankce a omezující opatření
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Historické milníky evropského práva
Celní správa České republiky
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Evropské soutěžní právo Michal Částek
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
ELearningové kurzy o daňových a celních otázkách.
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Sankce a omezující opatření Ministerstvo průmyslu a obchodu Licenční správa
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Právní normy upravující celnictví
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Právní regulace zahraničně obchodních vztahů ČR aspekt veřejnoprávní –obchod uvnitř EU (intrakomunitární) –obchod s nečlenskými státy aspekt soukromoprávní.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Celní správa České republiky
eLearningové kurzy o daňových a celních otázkách
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Informační zdroje české veřejné správy
Digitální učební materiál
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ekonomika Clo a celní politika 4. Ing. Miroslava Farmačková
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze

ECIP: Internetový portál pro obchodníky

Proč vznikl nový internetový portál o clech?  Přístup k praktickým informacím o celních pravidlech EU pro dovoz a vývoz zboží i tranzit  Uživatelé: obchodníci, přepravní společnosti, dopravci, speditéři a tranzitní sklady, všechny subjekty, které dovážejí a vyvážejí zboží do a z EU.  Informace od Evropské komise a členských států

Zaměření na Dodatek o bezpečnosti k celnímu kodexu Společenství  Pilíř evropské celní bezpečnosti  Účinnost: od 1. července 2009  Cíl: zamezit zbytečným zpožděním zásilek  Zajištění jednotné a vysoké úrovně ochrany prostřednictvím celní kontroly  Obsahuje čtyři velké změny oproti celnímu kodexu: požadavek, aby obchodníci poskytovali informace o zboží ještě před vstupem do EU či jejím opuštěním, usnadnění obchodu pro spolehlivé obchodníky, zavedení jednotných kritérií pro určování rizik při kontrolách, databáze ke konzultacím pro všechny registrované členy EU.

Jaké informace tento evropský portál nabízí?  Animované „názorné scénáře“: vysvětlení krok za krokem, seznam dokumentů, které je během daných fází nutné předložit kterým úřadům, glosář a odkazy na relevantní dokumenty, databáze a právní normy.

 Právní rámec upravující postupy při vývozu, dovozu a tranzitu  Informace odkazy na databáze, postupy, asistenční služby a relevantní politiky ze stránek Komise a členských států věnovaných celní problematice

První a následná fáze  Testování, jak se portálu daří kombinovat celní informace od Evropské komise a členských států  Výhledově: ucelený celní informační portál

Přístup a další internetové služby pro podniky  Přístup i prostřednictvím Evropského celního informačního portálu:  K dalším internetovým nástrojům patří eLearningové kurzy a internetové databáze

Děkuji Vám za pozornost!