Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů („NZDP“) 3. 4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace byla vytvořena
Advertisements

Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
DAŇ Z PŘÍJMŮ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Vize daňové reformy doc. Ing. Alena Vančurová, Ph.D. Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta financí a účetnictví Katedra veřejných financí
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
Daňová reforma 2010 Snížení administrativní zátěže pro poplatníky a státní správu MF ČR Peter Chrenko.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Daňová reforma ČR Konference ODS k reformním krokům vlády ČR Vlastimil Tlustý, 3. května 2007 Návrh nového zákona o dani z příjmů.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Reforma daňového systému Cíle vlády Efektivní veřejná správa Přátelské veřejné služby.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Michal Doktor poslanec PS PČR člen Rozpočtového výboru předseda Stálé komise pro bankovnictví Daňový systém – realita a vize 25. září
Základy daní úvod do českého daňového systému
Zdanění subjektů terciárního sektoru
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Teoretická doporučení k optimálnímu designu daní a daňových soustav
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Daň z příjmů právnických osob Michal Radvan
Daňová teorie a politika
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Daň z příjmů fyzických osob - závislá činnost a funkční požitky
ZDP - Zdanění právnických osob – veřejně prospěšných poplatníků (VPP) VPP = v souladu se statutem, stanovami apod. jako svou hlavní činnost vykonává činnost.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
Novela zákona o daních z příjmů JUDr. Ing. Michal Radvan.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Základní prvky daňové techniky
Úvod do mezinárodního daňového práva JUDr. Tomáš Balco, LL.M., ACCA KIMEP, Almaty.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
VÝPOČET ČISTÉ MZDY (slevy na dani a daňové zvýhodnění) VY_32_INOVACE_13_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY (slevy na dani a daňové zvýhodnění) Autor: Ing. Jana Rauscherová.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259_TÉMA_ Daň z příjmu Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Příjmy rozpočtů územní samosprávy v ČR Příjmy jsou: Daňové příjmy Daňové příjmy Nedaňové příjmy Nedaňové příjmy Kapitálové.
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
DAŇOVÁ SOUSTAVA.
Zdanění fyzických osob poskytujících služby
DAŇOVÁ SOUSTAVA CHARAKTERISTIKA DANÍ.
DAŇOVÁ SOUSTAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daň z příjmů fyzických osob
Daň z příjmů fyzických osob
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů („NZDP“)

NZDP 1.Desatero daňových přikázání 2.Koncepce návrhu nového zákona 2.1. Hlavní teze 2.2. Hlavní principy NZDP 3.Otázky

1. Desatero daňových přikázání 1.Zákonnost: upravovat daně pouze pomocí zákonů (ne desítkami pokynů a stovkami stanovisek MF). 2.Určitost: ozřejmit každý záměr zákona a jaké bude mít dopady na poplatníka. 3.Jednoduchost: čím větší komplikovanost, tím větší prostor k únikům (nelze popsat všechny situace). 4.Lehkost – výpočtu/výběru: a tím úspory při správě daní. 5.Zaměření - kontroly: neobtěžujme ty, co platí, ale ty, co se daním vyhýbají.

6.Stabilita: neměnit základ daně, jenom upravovat výši odečitatelných položek. 7.Včasnost: přijímat zásadní změny s dostatečným předstihem a poskytnout návrhy zákonů k odborné a veřejné diskusi (web). 8.Pravidelnost: posuzovat opodstatněnost jednotlivých ustanovení a pravidelně čistit od nepotřebných. 9.Férovost: respektovat rovnocenné postavení poplatníka a správce s cílem férového výběru pro stát. 10.Konkurenčnost: podporovat ekonomickou aktivitu a investice doma i v zahraničí → vytvářet pracovní příležitosti a prosperitu obyvatel žijících v ČR.

2.1. Několik tezí na úvod k NZDP 1.Zjednodušení a stabilizování DP 2.Technické novely (pouze) 3.Fiskální nástroj – sazba

Zjednodušení / stabilizování legislativy Stávající stav: →neustálé změny ve výpočtu základu daně a existence více režimů paralelně (přechodná ustanovení) představují neúměrnou zátěž poplatníků (náklady na úpravu SW, stanovení základu daně, školení, daňové poradce atd.) →ještě větší komplikovanost pro daňovou správu – kontrola několika období najednou s rozdílným režimem, nové formuláře, pokyny, přeškolování atd. →každá změna režimu je prostor pro daňovou arbitráž

Zjednodušení / stabilizování legislativy (2) Záměr: → zjednodušit & stabilizovat na dlouhé období stanovení ZD, aby nedocházelo k neustálým změnám podmínek podnikání → zafixovat systém, měnit pouze parametry

Technické novely (pouze) → Upřesňovat, ale neměnit podmínky z roku na rok. → Měnit pouze parametry ( např. odečitatelné položky, jako nástroj sociální a ekologické politiky). → Zamezit obcházení zákona („anti-avoidance measures“). Výsledek: minimální dopad na 99% poplatníků

Fiskální nástroj = sazba % -změna sazby podle potřeb rozpočtů -stanovení sazby při hlasování o rozpočtu Výsledek: -zachována jednoduchost a srozumitelnost zákona -předvídatelnost finančního efektu– možnost modelování výběru daně pro stát i pro poplatníka

2.2. Hlavní principy „NZDP“ 1.Ekonomická doktrína & zneužití práva 2.Zdanění pouze ekonomické aktivity (ne kapitálu PO) 3.Podpora V&V, VŠ, EKO 4.Důsledné zdanění při výplatě příjmu FO 5.Zjednodušení zdanění FO (závislá činnost, OSVČ i kapitálové příjmy)

Ekonomická doktrína & doktrína zneužití práva -Nutnost zakotvení účelu zákona, základních zásad a principů do zákona -Existence principů  zjednodušení zákona -Umožnit daňové správě, aby účinně čelila zneužití práva (daňového zákona) s cílem získání daňové výhody bez ekonomické podstaty transakce -Znejistit ty, co se chtějí vyhýbat placení daní a obohacovat se daňovými podvody

Zdanění ekonomické aktivity (business income), ne kapitálu PO → zdaňovat u PO pouze ekonomickou aktivitu na území ČR → zamezit ekonomickému dvojímu zdanění (nezdaňovat jeden zisk dvakrát) → příjmy zdaněné v zahraničí nezdaňovat dodatečně v ČR (vynětí vs. zápočet)

Zdanění ekonomické aktivity (business income), ne kapitálu PO (2) Osvobození kapitálu při investici / výnosů z investice / prodeji investice. 1.Nezdaňovat dividendy vyplácené 2.Nezdaňovat dividendy přijaté 3.Nezdaňovat kapitálové zisky (ztráty) = podpora „usazování se“ holdingů v ČR

Podpora V&V, VŠ, VZE, EKO Daňově odečitatelné položky: 110% - při nárůstu V&V oproti předchozímu roku 120% - při zapojení VŠ do svého V&V, EKO programu Osvobozený příjem zaměstnance: - poskytnuté vzdělávání a školení nesouvisející s předmětem podnikání zaměstnavatele

Zdanění kapitálu u FO → zachovat zdanění dividend z ČR/Z → zdaňovat kapitálové zisky CP, OP a RE  zrušit časový test = daňová spravedlnost  nahradit nezdanitelným limitem ( ) = daňová solidarita → zavést možnost zdanění nerealizovaného zisku při změně daňové rezidence (exit tax)

Zjednodušení zdanění FO Dokončení procesu super-hrubé mzdy = „mzda“ →Základ daně = mzda (minus odečitatelné položky*) →Daně a odvody platí zaměstnanec Alternativa 1: = zrušení sociálního pojištění a zohlednění v základní sazbě daně. →Příjem ze ZČ a OSVČ do limitu (4x průměrná mzda) = Základní sazba daně →Příjem nad limit, Ostatní příjmy a PKM = Snížená sazba daně Zdravotní pojištění – stejný vyměřovací základ jako pro základní sazbu daně Rozdělení vybrané daně mezi stát / obec / kraj / sociální účet dle RUD ___________ *Odečitatelné položky - nástroj sociální politiky

Zjednodušení zdanění FO (2) Alternativa 2: Zachování pojistného na sociální pojištění, ale: → placení pouze zaměstnancem (ne zaměstnavatelem) → jeden typ pojištění – tj. jedna sazba → sjednocení vyměřovacího základu se zdravotním pojištěním → jedno přiznání / vyúčtování → jeden správce → jedna platba → jedna kontrola

Otázky